Kamış alıyorum bugün acil Shimano Nexave Bx 200 atar ve Cx 200 atar

Konu, 'Kamışlar' kısmında korayandroid tarafından paylaşıldı.

1. korayandroid

korayandroid Koray

Merhaba,
    Bir arkadaşımdan sıfıra yakın Shinamo Nexave Bx 420 200 atarlı buldum.
    Parça sayısı daha az ve daha hafif bu modelin gezerli halka var dedi.
    Birde Nexave Cxler gelmiş yeni mal Onun ağırlığı hafif ama halkalar sabitmiş sanırım.
    Sizce Cx mi yoksa Bx mi alayım.Her ikisinide kullanan vardır forumda.Bx gezer halka alma dedi biri ama elinde cx var diye dedi heralde.Cxte parça sayısı fazla.Lütfen acil yardım edin bugün halletmem lazım.

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba bende cx var gayet memnunum,birtane daha cx ariyorum (arkadasima) birturlu bulamadim,eger bulabilirseniz bana haber edin lutfen.

3. korayandroid

korayandroid Koray

Cxler geldi kargodan yeni mallar bugun yarin satisa sunulur.haftaya alabilirsiniz istediginiz yerden

4. korayandroid

korayandroid Koray

Yeni ogrendim ikisinde de sabit halka var.bx olan daha kalin bir kamis.bx 4 cx 6 parca.bx olan 20 gram hafif.cx mi bx mi almaliyim ?

5. ozkan79

ozkan79 özkan

Halkası ve alengiri vs fazla olan daha çabuk arıza çıkartır düşüncesindeyim,

benim tercih şansım olmadığından cx aldım bx'i yakından incelemiştim daha kalın ve kaba gözükdü gözüme,ama kişiye göre değişebilir bu durum.

6. korayandroid

korayandroid Koray

1 saat yolum kaldi almak icin varmi acaba tavsiyesi olan :)

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bilebildiğim kadarıyla BX serisi önce ki üretim, CX ise yeni üretim. CX, diğerine göre 50 gr. kadar daha ağır ve piyasada 70-80 lira daha pahalı. birisi 143 diğeri 145 cm. kapalı taşıma boyu var. İhtiyacım olsaydı CX olanını tercih ederdim.

Tabii en güzeli, her ikisini de eline alıp, o anki hissiyatınla karar vermen.

8. korayandroid

korayandroid Koray

selam herkese dün aldım kamışı bx olanı.
    yardımlar için teşekkür ederim ama ben birşeyin farkına vardım.kamış bakara görerek alınır.daha test etmedim kamışı.

Ama ilk olarak şunu söylemeden geçemeyeceğim.Forumda yaptığım aramalarda bazı arkadaşlar bx ve cx arasındaki farkı sadece makyaj farkı biri eski biri yeni seri demiş.Google aramalarında da bu tarz yorumları başka sitelerde gördüm.Bu yorum çok yanlış.Arada dağlar kadar fark var.Dün baya inceledim.
    öncelikle bxteki halka gezer.cxte en uçtaki içine giriyor bir sonraki bölümün.
    cx ince evet.bx kalın ağır kurşuna daha iyi dayanır.satıcı abimiz de öyle dedi.
    Kapalı boyları çok farkediyor en az 10 cm diyeyim yanyana koydum baktım.ağırlığıda ele alınca anlıyorsunuz 20 gram gibi gelmedi bana o fark.o yüzden bx aldım ben.bx 4 parça cx 6 parça.güç kaybı daha az olacak bx'te.Kısacası incelemeden fikirlerini yazarak burda yanılmamıza neden olanları ben kınıyorum.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.Resmen dün 2 farklı kamış gördüm ve çok şaşırdım.Ama cx güzel kamış ince.ben hep bx aradım,buldum onu aldım.cx'i alacakları tesir altında bırakmayayım.
    Herkese Teşekkürler.

9. furunotr

furunotr Haluk

Aynen öyle sizin algılamanız biraz yanlış sadece; evet makyaj farkı da diyebiliriz; yani aslında birtakım ufak-tefek değişiklikler sözkonusu bu modeller arasında; farklılığı net olarak da; tabii eğer doğru ise kataloğundan karşılaştırarak bulabilirsiniz... Yani bu durumda şikayetçi olmanızda ve anlamıyorsunuz v.s. diye serzenişte bulunmanızda bir anlam yok; tabii buradaki arkadaşların bilgileri doğrultularında ve tüm iyiniyetleri ile yardımcı olmaya çalıştığını; hepimizde olabileceği gibi o arkadaşların da bazı noktaları bilmeden atlayabileceği durumunu da gözönünde bulundurmak gerek ki; koskoca SHIMANO firmasının kendi bastırdığı katalokta bile oldukça fazla hata yapmış bulunmakta...

6 ve 4 parça meselelerine gelince öyle basmakalıp bilgilere dayanarak 4 parçanın kayıplarının az olduğu ve atış eriminin otomatik olarak daha fazla olacağı yorumunu da yapmamak gerekiyor; bunu ancak deneyerek bilebilirsiniz ki mesela benim bu tezi çürütecek gene Shimano firmasının ürettiği Antares CX200 bir kamışın mevcut... Bu kamış 6 parçadır ve piyasadaki üç parçaların en azından % 80'inden daha ileri atış yapabilme kabiliyetine sahiptir ki bu tezi de alaşağı eder...

Aldığınız ürünü iyi günlerde; bol trofeli avlarda kullanmanızı dilerim...

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Haluk Abi, Merhaba

Nasılsın? Gözükmüyorsun uzunca zamandır:)

11. furunotr

furunotr Haluk

Teşekkürler; sen nasılsın??? Eski bir rahatsızlık nüksetti bu aralar; tansiyon v.s.... Yok yok yani... Bu konuda oldukça zenginim bu aralar; Cuma efor çektireceğim bakalım...:)

12. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi çok geçmiş olsun, dikkat edin kendinize:(

Daha çok Shimano ws Daiwa yapacağız:D

Efora geçen sene bende girmiştim dakikalarca koşturmuşlardı, aman abi dikkat edin kendinize.

Bende alçaktan sürünüyorum desem yeridir, Cuma hastanedeydim bende de eski hastalıklar var(karaciğer). Yine hafiften yoklar gibi oldu, bir kan tahlili yaptırayım dedim. Maaşallah devlet hastanesindeki doktorda tahlillere göz ucu ile baktı.

Kollesterol yok, Safra yolu temiz, Karaciğerde hiç birşey yok, Guatr belirtisi yok, ufak bir yağlanma olabilir, Geçmiş olsun!

Abi sen ne kadar sürede okuduysan yukarıdaki teşhis yazısını doktorda okadar sürede sepetledi beni:laughing: :laughing: Adamcağıza zorla bir kaç kelime ettirdim çıkarken de azarladı:laughing:

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Geçmiş olsun dileklerimi iletirim Haluk bey. Ciddi boyutta bir sıkıntı ile karşılaşmayacağınızı umuyorum.

14. furunotr

furunotr Haluk

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler...

15. Since1453

Since1453 NoYaN

güzel secim olsun güle güle kullanın

16. korayandroid

korayandroid Koray

Teşekkür ederim.Yalnız bende bir yere kadar size katılabileceğim.

Belirttiğiniz kamış ortalama 800 lira. Benim aldığım kamış ortalama 300 lira civarı.
    Arada 500 lira fark var.Yani dengi değil.Birçok parçalı kamışın da 800 liralık kamışla boy ölçüşemeyeceği aşikardır.
    Ben eminim ki o yorumları yapanları bir çoğu sadece internetten resimlere bakarak ve özelliklerini okuyarak yazdıkları yüksek ihtimal olmasa bile makyaj farkı demek çok garip.Kamışta aynı olan birşey yok.Malzeme aynı ama yapı farklı.Gramaj farklı.Şimdi o yorumu okuyup sadece arkadaş satın almaya gitmiş.Gidince de sadece cx modeli nexave var diyelim.Satın alıyor ama hala fark olduğunu bilmiyor. Ben böyle bir durumda kalırsam çok sinir olurum emin olun.Parçalı ve teleskopik yorumuna gelince.Evet teoride 2 parça 3ten ,3 parça 4 ten iyidir. 4 de 6 dan. Ama teknoloji gelişiyor teleskopiklerde gelişiyor.Shimano eminim ki cx modelinde bir bildiği olduğu için parçayı 6 yaptı.üst modellerde de bu böyle olmaya başladı.Halkalara sürtünme de fazla olacak yalnız vs vs. Benim takıldığım nokta 3 -5 parça olayı değil, birileri 1 satır yoruma bakarak kamış satın almış.Ben en azından almadım.Belki buraları okuyan biri olurda o da araştırıp alsın başına bunlar gelmesin diyedir.Rastgele.
    Not: Kamışı test ettim. Atış tekniğimi beğendiler gayet uzaklara da erebildim.Mesafeyi ölçmedim ama atanlar şöyle bir bakıyor. 3 parça olanlarla da denedik. Onların kamışı ben denedim vs vs. Kısaca memnunum. 1000 liralık modellerin bir yerden sonra ego tatmini olduğunu düşünüyorum.Kadıköydeki satıcı arkadaş da aynını belirtti. Boğazda turnuvaya katılmıyoruz.Rastgele..

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Koray kardeşim, olaya, espiriye kendi bakış açınızla haklı gibi gözükebilirsiniz.:confused: :confused:

Konuyu açıyor ve görüş soruyorsunuz. Kişilerde hasbel kader bilebildikleriyle bir şeyler aktarmaya çalışıyorlar ve sonra da tarafınızdan kınanıyorlar.:confused: :confused:

Benim değerlendirmem, ilgili ürünün BX ve CX serilerinin birbirlerinin devamı olduğu şeklinde hala. Elbette modeller arasında bazı ufak tefek farklılıklar olacaktır. Olmazsa zaten bir anlamı olmaz. Aynen otomobillerde olduğu gibi düşünün.

Bahsettiğiniz BX modeli 2011 yılı üretimi olup 2012 itibarıyla üretimden kaldırılmış, yerine 2012 yılı itibarıyla, CX modeli üretimine geçilmiştir. Aynı anda her ikiside üretimde olsa, dediğiniz tamamıyla doğru olacaktı. Yani şu an bulabildiğiniz BX serisi ürünler 2011 üretimi olan kamıştır. Kişinin elinde varsa bulabilirsiniz. Devamı sadece CX olarak vardır. Siz buna yeni bir seri deyin, ben birbirinin devamı diyeyim. Ne değişir ?

18. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    Bence burada hiç konu açmadan direk şu çok yardımsever satıcı ile iritbata geçip beğendiğiniz ve kafanıza yatan ürünü alıp huzur içinde kullanmalıydınız.
    Satıcının yorumlarını da biz okumak zorunda kalmazdık böylece...
    Bugünlerde zaten satıcı yorumları kullanıcı yorumlarını bastırmaya başladı forumda..
    üstelik satıcı yorumlarını buraya yansıtanlar yine kullanıcılar...
    garip

19. korayandroid

korayandroid Koray

Sizin dediğinizi ben yaptım.Bizzat satıcıya danıştım.İlginç kısmı fark yok dedi.Bir tane bile fark var diyen çıkmadı.Taa ki kamışı elime alana kadar :) Benim anlaşamadığım nokta şu, 1 cümleyle fark yok diyip kestirip atanları bizde okuduk.Ben hataya düşmedim, başkasıda düşmesin.Şu anda cx ve bx olan yeri bulmak imkansız gibi.1 yer vardı onuda ben bitirdim.En az 30 yere baktım aradım diyeyim.Kamışların ikiside eski.Kullananı bol.Yorum yapanda bol.Ama 1 kişi buna değinmemiş.Rastgele.

20. furunotr

furunotr Haluk

Az veya çok farklılık olabilir; bunu bilmek mümkün değil; hatta bazı modellerde farklılık var mı? Yok mu? Anlaşılamıyor bile... Bunu ben dahil pekçok kişinin bilmesi mümkün değil; zaten o kadar çok modeli var kı anılan markanın; şaşıp kalıyor insan... Eh sizdeki modelde farklılıklar oldukça barizmiş...

Şu 1000 liralık kamış fantazi meselesine katılmıyorum; alıp denemek ondan sonra karar vermek gerek; mesela sizin Nexave bu tür kamışların yanında oldukça yumuşak kalıyor ve atış erimi de daha kısa; elbet Nexave ile Boğaz'da rahat iş görürsünüz demek istediğim iş görmezlik falan değil; ama mesela bir Antares veya Surf Leader kullanıcı bazında at-çek için çok daha kullanışlı oluyor; satıcılara bakmayın; pekçoğunun birşeyden haberi yok...

Gücenmek yok; Nexave'yi ben çapari veya yemli kamışı olarak düşünürüm; tabii elimdeki ürünlere bakıp değerlendirmeyi ona göre yapıyorum; ama sahte ile at-çek için de iş yapacağı aşikar... Ama mesela Surf Leader çapariye pek gelmez; yorak ve verimli olmaz onunla çapari; ama elinizdeki ürün gayet uygun...

Tekrar iyi günlerde ve bol trofeli avlarda kullanmanız dileğiyle...