Kamış almak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Konu, 'Kamışlar' kısmında onurtepe tarafından paylaşıldı.

1. onurtepe

onurtepe avşarlı

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURFCUSTING 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Herkese selamlar,

Boğazda balık avlamak için bir kamış almayı düşünüyorum. Şu anda istavrit kanalda geziyor şu anki mevcut kamışımla kanala ulaşamıyorum. Yaklaştığımda zaten balık geliyor.

Almak istediğim kamışın uzun mesafeli atıma uygun hafif ve fiyatının uygun olması aradığım kriterler.

Bu kamışı bu mevsimde istavrit için, son baharda da çinokop için kullanmayı düşünüyorum.

Atar olarak boğazda 100-125-130 140 çok akıntı olursa 150gr kurşun kullanıyorum.

Bu konudaki tavsiyelerinizi bekliyorum. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Sevgili Onur, bütçen ne kadar? 150-200 arası var mıdır? bütçeni söylersen daha "nokta atışı" yardım edebiliriz.

3. onurtepe

onurtepe avşarlı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    100-150 arası bi bütçe ayırdım

4. enginem

enginem engin

Seninle aynı amaçla kullanacağız anladığım kadarı ile.Kendimde almak üzere olduğum ve bir başlık açarak forumdaki üstatlarımızdan da onay aldığım bir kamışı ben de önermek isterim.Arama motorlarında en ucuz şu siteye denk geldim,diğer sitelerde 160 tl'ye kadar çıkıyor fiyatı.Nereden nasıl alacağın sana kalmış. http://www.hepsiburada.com/d.a.m-23...x?categoryid=1307209&productid=sporvr92346420
    Yalnız şu da var ki ben kamışa uygun bir de surf makina ile alacağım.Benim kendimce nacizane önerim budur.Saygılar

5. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

150 gr geçmiyorsananız LINEAEFFE OYSTER CAST 390ı tavsiye edebilirim. Ben de bu siteden tavsiye ile aldım. Ekonomik ve hassas bir kamış. Daha yüksek atarlarda rakamı biraz daha yükseltmek gerekebilir.

6. Aramis

Aramis

Shimano alivio BX surf 4.20 ;)

7. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Super kamis, dusunenler bence 4215 alsin.. 130-150g olmasi gerek, en ideali bu bence.

2009 icin CX modeli cikti, sanirim TR de yok ama BX'in yerini alacak.

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Alivio bx te 4.20 m 200 gram atarlı kamış kanımca fiyat/performansta müthiş. bir tane de lineaeffe extreme im var fiyatı alivio dan 40 lira civarı fazla ama malzeme kalitesi alivio da kesinlikle çok daha iyi.

9. onurtepe

onurtepe avşarlı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Alivio bx te 4.20 m 200 gram
    Bu kamışı herkes çok medediyor acaba fiyatı ne civardadır.
    Gönlüm bu kamışa kaymaya başladı açıkcası.

Birde DAM kamışlar nasıldır.

10. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    145TL civari fiyati var, dolarda etki yapiyor tabiki.

Eger aceleniz yoksa, bekleyin CX surf alin yakinda gelir Turkiyeye.

DAM'da iyidir, cok uzun yillardir olta balikciligi ekipmanlari uzerine urunler imal eden bir almanya kokenli bir firmadir.

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çok yakında geleceğini sanmıyorum Mehmet Bey, alivio alacak arkadaşların bx üzerinde durmaları yerinde olacaktır. O da eğer tükenmemişse. zaten renk dışında pek bir fark göremedim ben, makina yuvasının dizaynı değişik görünüyor sadece. siz kullandınız mı? ne gibi farklar mevcut?

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İyi bir kamış almak elbette faydalıdır, tavsiye ederim..

Velakin, kamış yerine misina almayı düşünür müsünüz?

0.12 - 0.20 gibi, ucuzlarından 200m kadar dyneema misina alsanız, sanırım mesafeye etkisi kamıştan daha fazla olacaktır.

13. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Agirlik farki var, hemde tum modellerde.. CX serisi, BX serisine gore 20-30'ar gram daha agir. Bunun disinda renk ve makine yatagi konusunda ben bi fark goremedim.

Tahminen BX e gore aksiyonu daha iyidir gibime geliyor ama denemedim, kullanmadim.. bir serinin devami cikartiliyorsa, mutlaka duzeltmeler vardir, bir onceki serideki hatalar vs. bu sebeple yeniyi tercih etmek iyidir. CX, BX'in devami harflerdende anlasilacagi uzere BX => CX.

Fiyatlarida ayni. Bazi modeller gecmistekileri aratabiliyor, dilerim CX, BX'i aratmaz..

BX'i kirabilen 1-2 kisimi ne taniyorum, onun haricinde rastlamadim.. bakarsiniz CX'te tam tersidir.

14. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Bu konuda cok haklisiniz. Ince misina ozellikle light spin kamislarda etkisini gosteriyor. Ancak agir sinif kullanimda, ornegin surf, atislarda sorun olmamasina ragmen, avlandigim bolgeler itibariyle heryerin taslik ve kayalik olmasi, atilan takimlardan yarisinin cogunun takilip, kimi zaman cikarabildigim, kimi zamanda bedenden koptugunu hesap ettigimde, 030 kalinligi gecmemeye ozen gosteriyorum.

Dusunun, 300mt kapasiteli makaraya kaliteli bir 020 sariyorsunuz, bir kac atis sonra takimi taktirinca, %90 misina kopuyor.. bedenden kopsa neyse ama govdeden incelerek kopuyor.. zira uyguladigimiz basinc oldukca yuksek ve ince misina bunu kaldiramayip kopuyor.

Bu yuzden uzak atis oltaciliginda 030mm kalinliktan asagi kullanmamaya calisiyorum, daha kalinia atislari cok fazla etkilediginden tercih etmiyorum.

Suan daiwa sensor surf 030 kullaniyorum, 1 koli almistim hepsi 1200 metrelik bobinler seklinde, makaradan kolay akabilen, saglam ve guzel bir misina.

15. Aramis

Aramis

16. Aramis

Aramis

Birde şu açıdan bakmak lazım,Kıyıdan uzun mesafeli atıştaki hedef balığımız nedir?? 3 kg bir çupra geldiği zaman kalama ayarını tam olarak bilmeyen bir amatör balıkçı için makineye sarılı 0.18 lik bir misina ne kadar mücadeleci olabilir.;) ;) Ayrıca çok rüzgarlı bir havada kıyıdan uzak mesafeli atış yaptıktan sonra boşluk aldığımız sırada 0.18 lik bir misinanın rüzgarın etkisi ile makineye dolaşması çok yüksek bir ihtimaldir.Herşeyi düşünmek lazım;)

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Boğazda o sorun pek yaşanmaz.. Genelde kurşun takılır, asılınca takım kopar, gerisi gelir. Biraz bunu düşünerek takım seçilirse böyle bir sorun pek yaşanmaz.

Ben sürekli bu tür misinalar kullanıyorum. Şu an 0.12 ve 0.16 dyneema olarak. Bu gibi bir sorun hemen hiç olmadı.

Şöyle yan etkileri var.. 150 gr yerine, 115 gr, 100 gr aynı mesafe ve derinliği sağlıyor. Aynı mesafeye atış için, o kadar yüklenmeniz gerekmiyor, daha az bel ağrısı vs. oluyor.. Dahası, 100m ötedeki istavritleri vs. sayabilecek kadar hassasiyet sağlıyor..

Ama atarken en küçük dikkatsizlik, makineyi kapalı unutma vs. kamışın sonunu getiriyor. Çok uzak atayım derseniz, misina parmağa iyi gelmiyor, sızlatıyor..

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Dyneema misina ise, yeterince mücadeleci olacaktır. Ama iğneniz, takımınz vs. daha iyi olmak durumunda kalır.

Dyneema değilse.. Bir yaylı terazi edinin. Onunla sarılı misina, takım vs. kaç kg. çekiyor ölçün. Sonra aynı kg. değerinden %20 altına gelecek şekilde, makineden gelen misinayı asılıp, kalamayı geveştin. Öyleki, kalama bu kg'ye ulaşınca misinayı salmaya başlasın..

Bunu yaparsanız, o ayarladğınız kg değerini 10 katına kadar balıkları kıyıya alma şansınız vardır, ama sudan çıkarmak işi size kalmış.. Evet, 1 kg çekiyorsa, 10kg balığı kıyıya alırsınız, suyun içinde kalmak şartıyla..

19. Aramis

Aramis

Serdar abi demek istediğim şuydu.Şimdi arkadaş kamış arıyor ve tahminimce balıkavı konusunda pek deneyimli değil o bakımdan tam kalama ayarının ne olduğu konusunda bir fikri yoksa tezine dayanarak bu sonuçlara vardım;)

20. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Bu yan etkilerde zaten butun amatorlerin istedigi ve beyendigi etkiler bence.. ama hep bir onyargi olusmus ince misinalara karsi.. mesela cevremdekilere sorarim, arastiririm.. hep 035, 040, cok nadir 030 kullanan var, mazeretlerde ayni cabuk kopmasi ve buyuk balikta risk almamak. Birde konu deniz ve asiri deformasyon alani olunca bu karari almanin etkiside daha bir buyuk oluyor.

Kime sorsam "neden ince degil de kalin?" diye, cevap hep ayni. Varsin kalin kursun olsun ama oltam saglam olsun, balik kacmasin, en kalini olsun garanti olsun seklinde gidiyor bu dusunceler.

Bende ozellikle altinbas, sarpa, karagoz, sargoz gibi vuruslariyle keyif veren baliklarin avinda, 022 kullaniyorum. Tabi cok daha light bir kamis ve hafif bir kursun ile.. acikca soylemek gerekirse en cok keyif aldigim balik avlarim, her zaman ince misinalarla olmustur.

Amac sadece baligi yakalamak ve kiyiya cekmek olmamali, bununla birlikte avdan keyifte almak, baligin vurdugunu hissetmek, en onemlisi oltanin ucunda geldigini anlayabilmekte onemli. Mesela ben surfte 030 ile bunu yasiyabiliyorum, cok fazla kalin misina kullanmamamin nedenleride bu. Dedigim gibi, avlandigim bolgelerdeki problemler olmasa, kumsal atisi yapsam, en onemlisi kumluk bir bolgede levrek avliyor olsam.. dusunmeden 020-025 seklinde araliklarla makarama dusunmeden sararim.