herkese merhaba.ben bi konu hakkında fikirlerinize danışmak istiyorum.malum spin kamışlarla atılan suni yemlerin(rapala vs) ağırlıkları 9 ile 12 gr aralığında değişmekte.yani genelde bu gramaj aralığında suni yem tercih ediliyor.şimdi benim merak ettiğim husus şu;bu gramajlarda olan suni yemleri 5-20gr atarlı spin kamışlamı uygularsak daha verimli olur yoksa 10-30 gram atarlısımı olur? ayrıca bi soru daha geldi aklıma şu anda yazarken;diyelimki 5-20 gr atarlı kamışı seçtik ve rapalamızı uyguluyoruz.okkalı bi trofe geldiğinde bu kamışın hali sizce nice olur?(3-4kg kofana levrek) cevap yazarken sesli düşüncelerinizide yazarsanız yani sebep sonuç ilişkisi olarak daha ikna edici olur kanaatindeyim.
selam metin: bu konu hakkında fazla bir bilgim olmamakla beraber olanı kadar ve sorunu anlayabildiğim kadar yardımcı olmaya çalışacağım konu hakkında daha uzman olan arkadaşlarımız var eminim onlarda katkıda bulunacaklardır. şimdi spin kamışlarda 10-30gr. veya 5-25gr veya 20-60gr yazıyor bunlar senin bu kamışla bu gramajlar arası (sahte yem,kurşun vs.)daha randumanlı uzak atış mesafesi ve yorulmadan rahat atış yapabilmen için yazılmıştır. gelelim bu atarlardaki kamışın bu ağırlıkta (3-4kg kofana levrek) balığı çekebilirmi soruna.evet kaliteli iyi bir kamış çekebilir.yalnız burada devreye misina giriyor her kalınlıktaki misinalarda çeker değerleri yazar o değerler sana kaç kg balık çekebileceğini belirtir yani yuvarlama yaparsak kamışların atar değerleri ile çeker değerlerini karıştırmaman 5-25 gr atarı olan kaliteli bir kamışla dediğin gramajlar arası ve daha üstü balık alınabilir bu arada tabiki bu kamışları üsulüne göre kullanmasıda önemli.. not:konu üzerinde daha uzman arkadaşlar vardır mutlaka ben sadece spin kamışlar hakkındaki bilgi birikimimi anlatmaya çalıştım....
abi verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bende sizin gibi düşünüyordum aslında ama yinede bu konuyu sizlere açma ihtiyacı hissettim. o halde ben karar verdim,shımano catana 2,70cm 10-30gr ve aynı ölçüde birde makine alıcam.Sevgiler..
kamış ve misina kadar, kalama vermekte önemli. eğer doğru dürüst kalama verilirse ve balığı yormayı başarabilirsen ince misinaylada balığı alırsın.
özgür kardeşim belki levrek trofelerimi takip etmişindir bizim burda ve benim tercihim 2.10 uzunluğunda 15.20 gr atarlı kamış kalama ayarınıda biliyorsan sorun cıkmayacaktır trofelerde sağlıcakla kal
Sanırım haklısın abi ya ben aslında örme ip düşünüyorum 0,20 olsada olur malum çekeri güçlü misinalar bunlar.ayrıca bu misinalar yeme en iyi aksiyonu veriyolarmış buradaki yorumlardan bu fikre ulaştım sen ne düşünüyosun bu konuda?
Abi ben senin trofelerini takip ettim.senle mukayese olursa ben daha tay tay evresinde sayılırım. kararım shımano catana oldu onunda atarı 10-30 gr.şimdi aynı hafiflikte ve serilikte makine araştırmasındayım
Catana kamışı şu anda bende kullanıyorum.Spin konusunda gayet başarılı.Sahteleri de mümkün olan en uzak mesafeye gönderebiliyorsun.İnternette fiyatları 130-150 arasında ben Bursada 90 liraya aldım.
Burada benim alacağım kamışı kullanan birilerini bulmak beni rahatlattı doğrusu.abi yine CATANA serisi bi makinesi var yine shımano nun fiyatı yaklaşık 80tl gibi.ağırlığına ve özelliklerine bakılırsa oldukça hesaplı ve makul geldi sanırım makinede karar verdim shımano alıcam. alacağım kamış ve makine kombinasyonu; KAMIŞ SHIMANO (YENİ) VENGEANCE SPIN(veya catana) 2,70 MT 10-30 GR MAKİNE SHIMANO CATANA 2500 RA 2+1 BB
metin merhaba...lafı fazla uzatmayacağım...sakın 270 10-30 atarlı kamış alma...hayal kırıklığına uğraya bilirsin...270 cm için 15-40 atarlı çok daha iyi olacaktır...270 cm 10-30 atarlı kamış atış esnasında çok fazlaca esneyeceği için kamış kendi kendini absorbe edecektir...yani kısaca atacağın sahteyi çok uzağa atamazsın...
Abi merhaba sanırım haklısın biraz etraflıca düşündüm ve son tahlilde SHIMANO CATANA BX SPINNING 270MH 15 - 40 GR a karar verdim.Abi yanlız aklıma bu 15-40gr lık kamışla 9gr lık sahteyi atmakta veya aksiyon vermekte sorun yaşama ihtimalim olurmu?yardımın için tekrar teşekkür ederim.
bahsettiğin sahte ile hangi balığı avlayacaksın acaba...bilgi verirsen daha fazla yardımcı olabilirim...
Abi ben ekseli rover98 ve daiwa nın o muhteşem sırtılarını kullanıcam.rover98 genelde 9-10 gr geliyo daiwa ise 15-16gr geliyo arada belki cam rapala da kullanabilirim.bu sahtelerle ne yazıkki levrek almak isterdim ama artık marmara denizinde neredeyse tükendi.ben genelde lüfer çinekop sarıkanat palamut gibi avlarda kullanacağım.
Merhaba,özellikle levrek avları için kullanılacak spin kamışlarda ,genel olarak 10-30 gr arası sahteler kullanılacaksa, 2.10 m için 5-20 gr, 10-25 gr aralığı 2.40 m için10-30 gr ,10-40 gr aralığı 2.70-3.00 m için 10-40gr 10-45 gr aralığındaki parçalı spin kamışlar optimum fayda sağlayacaktır. Ben levrek avında kullandığım 5-10 gr aralığındaki sahtelerimde 2.10m 10-25 gr atarlı kamışı , daha ağır sahtelirimi atmak için de 2.70 m 10-25 gr atarlı ( bu kamışı ilk başladığımda,bilmeden almıştım.istenen uzaklıklara atmakta zorlanıyorum ve kamışın ağırlığı fazla geliyor aslında atarı 10-40 veya 15-45 olmalıydı),parçalı spin kamışları kullanıyorum Sevgili Turgay'ın da dediği gibi satın aldığınız kamış ve makina kombinasyonu ideal ve sizi fazlasıyla tatmin edecek düzeyde. Size naçizane bir tavsiyem de şu olacak.Spin avı biraz teknik bir konudur.Atış alışkanlıklarınız tam olarak oturmadan,internetten uzağa atış tekniklerini dikkatlice inceledikten sonra pratik yapmanızı öneriyorum.Ben bugüne kadar kendime göre bir atış tekniğiyle avlanmıştım.İstediğim mesafelere ulaşabiliyordum.Ama daha sonra izlediğim bir videoda aslında doğru atış tekniğiyle atmadığımı fark ettim.O günden beri de atış tekniğimi değiştirmeye ve geliştirmeye çalşıyorum.Aşama kaydettim ama yeni atış tekniğine uyum sağlamakta zorlanmıyorum desem yalan olur. Umarım önerilerim işinize yarar.Aramıza hoşgeldin.Tatmin edici avlar dilerim.
Abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Benim atışım iyidir aslında hatta uzağa atma konusunda küçük yaştan beri sert kamışlarda alıştığım için zaman zaman yumuşak kamışlardada başarılı olduğumu gözlemledim.Anca senin bahsettiğin ileriderece atış teknikleri hakkında herhangi bi video ya rastlamadım eyer sen burdan bana bir lik yollayabilirsen benim için çok daha iyi olur.sevgiler