Kamış ayağı hakkında bir soru..

Konu, 'Kamışlar' kısmında farukaan tarafından paylaşıldı.

1. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Arkadaşlar kusura bakmayın ofiste olduğum için resmi indirip kendisini buraya koyamadım...Bu ufacık şey koskoca kamışı nasıl havada tutucak anlıyamadım,bu malzemeden kullanan varsa yardımcı olursanız sevinirim,teşekkürler..

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Bunu kullanacağınız yer sahil vs. değil de kesinlikle taş-toprak karışımı bir yer olmalı..

Aksi halde yerinden çıkıyor...

Demir kısmını zemine taş yardımıyla çakarak yerleştiriyorsunuz ve ardından kafasını takıyorsunuz....

Kamış ne kadar büyük ve ağır olursa olsun tutar....

İsterseniz kafasına, 15-20cm büyüklüğünde pis su borusu kestirip, yerleştirirseniz, daha kullanışlı olur...

Bazen balık çok sert vuruş yapınca kamış sağa sola yerinden oynayabiliyor, pis su borusu bunu engelliyor..

3. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    furkan bunlar kamışı dayar dayamasınada link deki kamış ayagı plastik yere cakılan kazıgıda plastik sert zemine cakamassın yumusak zemine caksan kamısı koydugunda zemin yumusak oldugu icin yere düser bunların yere cakılan kazıgı demir olan lar var onlarıda sert zemine cakmak icin taş yada cekiç kulanman gerek cakarke plastik zarar görüyor caksan budefa cıkarma sorun oluyor yani her tarafı arıza bu kamış ayagının bu ayaktan almayı düsünüyorsan hic alma sanayide bir tane eksozcuya git kamısınıda götür eski işe yaramaz eksozlardan 12 15 cm uzunluklarında kestir eksoz lar hafif olur demir borulardan yaptırma sakın onlar agır olur eksozdan kestir 8lik demirin bir ucunuda sivrilt tir demircinin birisine kaynaklatır ben 5 adet yaptırdım eksozcuya 10 tl verdim kendim zımparaladım pembe renge boyadım pembeye boyamam gözüme hemen carpsın diye avdan dönerken unutuluyor gözümle birsey kalmısmı diye bakındıgımda anında gözüme carpıyor renk olarak linkini verdigin kamış ayagı yerini zeminini bulursan kamışı ayakta tutar sadece başka turlu zor kullanışlı bir sey degil

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    İstediğiniz ürünün linkini acın. üstte '' hhtp:www....... '' ustunu sag tıklayıp kopyalayı secin. sonra yazdığınız mesaj bolumunde istediginz satıra gelip sag clık ve yapıstırı secin.

Daha sonra istediginiz urunu gorme ve degerlendirme sansımız olacaktır.

Ama size su urunu onerebilirim.

http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=4017

ingilizce Q klavye icin ozur

Son düzenleme: 13 Eylül 2011
  5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Saffetin öneriside güzel imkanınız varsa öyle yapın...

Egzoz yerine yine pis su borusundan yapabilirsiniz daha hafif olur ve kenarlarına izolasyon lastiği takarsanız, kamışınız çizilmez...

Yalnız mutlaka ayaklık kısmı sert demirden olsun ve çakılacak kısım dahil diğer kamışı yaslayacağınız yere kadar da uzun olsun ki toprağa gömmesi kolay olsun.... yoksa malzemeye zarar verirsiniz monte ederken...

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bahsettiğim şunun gibi...

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bunları yere dik, dim dik saplamak gerekir. Pek çokları bunları eğik saplar, o yüzden de tutmaz kamışı. Kamış, basbaya kazık gibi dim dik duracak üstünde, ağırlığı yukardan bastıracak olabildiğince. Şunun gibi mesela:

Ama gevşek kumsalda pek kifayet etmez elbette çoğu zaman, hele ki rüzgarlı havada.

8. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    benim kullandıgım kamış ayaklarının resimlerini cekseydim keşke insaat demirleri cok saglam 8 lik insaat demirlerinden kullandım eksozlarında kalın ince olanı var ben kendim sectim eksozcu arkadasımdı dış tarafını su zımparası ile kesilen yerdeki capaklarıda eğe ile guzelce düzeltim süper oldu bizim orada av bayileri demircilere özel yapırmıs bu kazıklardan tanesi 3.5 liradan satıyorlar plastık kmış ayagı kullanan hic yok ben bunu yıllar önce akıl ettim ilk demir boru aklıma gelmisti agır oldugu icin eksozu düsündüm kac senedir kulanıyorum hatta uzun cıvata somunlar var 8 lik demir kalınlıgında olan onlardan düsündüm somunlu vidali söküp takma kazık yapayım diye uğraşmadım yoksa kazıkları söküp takmalı da yapılabilir kamış ayakları icin ayrı bir canta kullanıyorum biraz fazla oldugu icin

9. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    facebook taki video ları buraya nasıl atarım

10. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Youtube a falan atarsan seyretme şansı buluruz ben şahsen facebook kullanmıyorum artık..

11. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    deneyelim bakalım becerebilecekmiyim pc de videolar okadar önemlidegilde genede avlandıgım yerin videoları

12. greenfish

greenfish q

temiz su borusuda olur, mesela ben temiz su borusu kullanıyorum :D

13. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    ben bu kamış ayaklarını yıllardır kullanıyorum ama hiç sahilde gevşek zeminde kullanmadım.
    kamış ayakları demirdendir ve sert birşeyle vurarak yere çakmak için sağlamdır, ayaklar plastik aksama iki yöndende vidalanarak tuttrulduğu için az yer kaplar taşıması kolaydır ben şahsen memnunum ve uzun zamandır defalarcada kullandım ama aslında arkadaşların dediği metodlarlada kendin benzer birşey yapabilirsin tabi.

14. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    bende 8 lik insaat demirinin yanına kamışın sapından daha geniş boru kaynatarak 5 tane yaptım bunlardan. uzun zamandırda kullanıyorum. yanlız boruları galvaniz seçerseniz paslanma derdinizde olmaz.

15. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25

ben bu aparatı kullanıyorum. Çok pratik aslında. Fakat kullanım alanları sınırlı. Özellikle kumsal yerlerde ıslak kuma dibine kadar saplıyorsunuz , kamışı rahatlıkla taşıyor. Eğer güçlü ve büyük bir balık sert bir vuruş yaparsa düşürebilir. Bunun dışında kolay kolay düşmez.Tabii eğimi fazla vermezseniz. 75-85 derece gibi dike yakın biraçıyla saplamalısınız.Eğim çok olursa ağırlığı kaldıramaz. Sapı çok uzun değil çünki.

16. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Plajda kullanılacaksa uygun ölçülerdeki pvc borunun bir ucunu 30 derecelik bir açıyla kesip sivrilterek basit bir kum kazığı yapabilirsiniz.

Daha sert zeminlerde kullanılacaksa ya da sağlam olsun diyorsanız biraz daha vakit harcamanız lazım. Fotoğraflar yardımcı olacaktır..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 14 Eylül 2011
  17. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    İlgilenen tüm arkadaş ve abilerime teşekkür ederim..Fakat bu ufacık şeyin o koskoca kamışı nasıl tutucağını hala anlamadım :D

Tamam onun ucundaki çiviyi kuma,taşa vs. çakıcaz ama üstünde 5 cm kadar bir parça kalıyor...Kamışın arkasındaki plastik tapayı söküp kamışı bu toprağın üstünde kalan 5 cm lik parçanın üstünemi kapatıcaz,napıcaz :confused:

Diğer yandan sizlerin tarif ettiği kamış ayaklarını zaten biliyorum ve kullanıyorumda,sadece bu çok küçük bir şey olduğu yer kaplamıyacağı için ilgimi çekti.

18. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bunda anlaşılmayacak bir durum yok linkteki kamış ayagının kaldıracagı kamıs kulandınmı sorun kalmaz bu link deki kamış ayagına 390 420 kamış sabitleyecek degilsin heralde kucuk hafif kamışları rahat sabitlersin.hepsibu

19. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Serdarın bahsettiği kamış desteği kumsalda surf avcılıgı yapanlar için olması gerekendir. hatta kamışın sap bitimi yerden 1 metre yukardaki boru vs içinde olması ve ilaveten 4.20 lik ilave ile yaklaşık kamışın ucu yerden 5 m yukarda dik duracaktır..karşıdan gelen dalgaların misinayı etkilemesi en aza düşecektir.. eger kamış ucu suya yakın olursa her dalga kırıldıgında köpükler ile beraber misina suya doğru baskı altında kalır ve gerginlik bozulur..

başlıktaki aparatın en uygun kullanım alanı çamura yakın yumuşak topraklı iç su kıyılarında topraga saplayıp yemli av beklerken kullanmak..

sevgili Tevfik hocamın ki her türlü koşulda kullanılır.

ama ele becerim vardır dersen bedava malzeme pimapencilerden alacagın boş silikon kutuları bunları gri renkli bez dokulu enli bant ile bir şişe vs monte edersen 2 dk da bir aparatın olur..:)

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kumsal ve toprak için nalburdan 1metre insaat demiri alip kaynakciya gidin 40cm kessin en uste ve 15cm altina 2 adet 6-7cm çapinda halka yapip kaynatsin en garanti ve hesapli çözümdür kaynaktan anliyorsaniz evde de yapilir