http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=8666 merhaba, bu kamış ayağından almak istiyorum nasıl kullanılır, kullanışlımıdır görüşleriniz nelerdir?
Bence en iyi kamis ayaklarindan,bir ucuna eloktronik balik zili takilir(vidalanir)diger tarafada kamisin sap tarafini tutmaya yarayan bir ayaklik ucu takilir daha sonrada kamis bu ayaklarin üzerine birakilir,elektronik zil ayarlanip baligin vurmasi beklenir. Aslinda zor degil ama böyle bir sistemi hic görmemis olanlara zor gelebilir,siz en iyisi cevrenizde böyle bir sistem kulanana danisin,en iyi ögrenme yolu görsel olarak olandir...
Beklemeli avlarda tripot kullanıyorum.Üç ayaklı kamış sehpası diyebiliriz.sağa ve sola açılan kolları ve bu kollar üzerinde kamış yuvaları var.5 adet kamış dayanabiliyor.Bunlaın haricinde de zemine çakılan tekli ayaklar da kullanıyorum.Zemin bu ayakları tutamayacak kadar yumuşak veya .ok sertse tripotu kullanıyorum.Resimde örnek verdiğiniz bana pratik ve kullanışlı gelmedi.
resimdeki kasnaklı oltalar için kamışlı oltalar için değil misina atılıyor sonar kasnak bu çubuktan aşağı indirilip yere konuluyor sonra misina üstteki ince uca oturtuluyor