Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.Balık avından döndükten sonra , kamışlarımı sıvı sabun ve yumuşak sünger ile ılık suda yıkıyorum.Metal kısımlarını da araba cilası ile cilalıyorum.Fakat carbon ve fiber kısımları cilalamak için , önerilerinizi bekliyorum.Geçenlerde benzinlikte gördüğüm WÜRTH marka torpido cilası ve yenileyicisi gördüm.Kullanan arkadaşlar varsa değerli yorumlarınız işe yarayacaktır.Bir de bazı kişilerden duyduğuma göre , torpido cilalarının plastik ve torpidoları çatlattığı oluyormuş.Fakat kaliteli malzemelerden böyle şikayetler olur mu acaba?Kamışlarda , gerek metal , gerekse plastik aksamlarda kullanmış olduğunuz ürünlerinizin markalarının tavsiyelerini bekliyorum.Birde premium cilaların , nano cilaların farkı oluyor mu?Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
benim kullandığım koruyucu ürün..winkel koruyucu balmumu sprey: birazcık yapış yapış oluyor ilk kullanımda.. özelliği: tüm metal,makine,ve teçhizatlarda krozyona karşı koruyarak pas oluşumunu engeller,yüzeyde ince bir mum tabakası oluşturur,su ve tuzlu su buharına dayanıklıdır,uzun mesafeli taşımalarda,özellik ile deniz nakliyatında korozyona karşı koruma sağlar, bla bla blahihi yapış yapış oluşuna aldırmıyacaksan tavsiye ederim http://www.ensarshop.com/urun/winkel-418289-koruyucu-balmumu-spreyi.aspx?ttype=Reviews makinalarımın dış yüzeyini içinide bu yağ ile yağlıyorum..gerek duyduğm zamanlarda..harika bir yağ.. özellik ile makinanın iç kısmını:thumb: Yüksek basınca dayanıklı yağlama malzemesidir. Suya, 180oC ısıya ve korozyona karşı dayanıklıdır. Tutunma özelliği fazladır. Akma ve damlama yapmaz. Şeffaf renktedir ve kalıcı yağlama yapar. Kullanım Alanları: Otomotiv sektöründe, ağır iş makineleri, forklift zincirleri, kalıp aparatları vb. için kullanılır. http://www.ensarshop.com/urun/winkel-420080-ww-3000-spreyi-sivi-gres-.aspx not: site sağlamdır,ben devamlı burdan alıyorum..
kamış bakımı hakkında yardım Kadir Bey merhaba.İlgi ve alakanız için çok çok teşekkür ederim.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla (LEVREK) dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Fuji halkalı kamış kullanın hiçbirine gerek yok 4-5 yıllık kullandığım kamışım var. Halen daha pas,leke yok. Ne suyla yıkarım nede bezle sizlerim
Fuji bile olsa pas tutmayacak diye birşey yok hiç anlamazsınız tam dip kısımlardan yerse pası bir anda gidiverir, benimde hep ihmal ettiğim bir durum bu ama o kadar basit ki eve geldiğinizde tatlı su ile yıkamak ve güzelce kuru bir bezle silip oda sıcaklığında iyice kurumasını beklemek ben artık eve her avdan döndüğümde bunu yapıyorum ilk günkü gibi tertemiz.
Oldu olacak pasta-cila çekin... Bu kadar abartacak bir şey yok. Avdan dönünce duş sifonuyla, ılık suda yıkayıp kuru bir pamuk bez- eski tişört-atlet ile silip kurulayın bir şey olmaz. 3-5 ay kullanmayacaksanız da nalburdan bir wd-40 alın, kamış kılavuzlarını, halkaları falan bunla nemlendirdiğiniz bezle silip kaldırın. Ne gerek var bu kadar ihtimama allahaşkına. NOT: Kamışın "blank" tabir edilen, karbondan oluşan gövde kısımlarına cila mila sürmeyin. Fazla açılır açılması gereken yerden, sonra çıtırt diye bir kırılış sesi duyabilirsiniz. Fazla naz aşık usandırır derler, aman dikkat.
Hiç pas tutmadı Elimde 2 adet spin kamış var. Biri spro bakım yapmadığım için yeşermeler var, fazla da kullanmam. 3-4 yıl devamlı kullanıp sattığım bassterra ve şu an kullandığım technium kamışların yüzüklerinde en ufak leke yok. İsteyen fuji alır kullanır isteyen sic veya başka malzeme. Tecrübelerim bu yönde.
Mehmet kardeşim sanırım Trabzon daha doğrusu Karadeniz bölgesinde avlanıyorsun yani tuz oranın en az olduğu denizimizden Bu söylediklerini gelde bir Akdeniz yada Ege de hiç bakım yapmadan bir dene neler oluyor neler. Yanlış anlama bende senin gibi ne bakım ne silme denizden çıktığı gibi eve atan birisiyim benimde başıma geldiği için söylüyorum bir arkadaşım bundan önceki bir malzememde kamışımı incelerken bak dipten senin Fujiler pas yemeye doğru gidiyor dedi hiç anlamam harbiden iğne vb.bir şeyle temizlerken anladım ki bu deniz suyu zamanla herşeyi yiyor, kaldıki biomaster makinemdeki bilyalar tuzlu su korumalı demesine rağmen özellikle misina klavuz rulmanı yağlanmazsa her defasında çöpe gider sözde pazlanmazlar Her hafta orjinal yağlarla bakımını yaparım çünkü artık sıkıldım 40-50 tl ödemekten bir rulmana. Son cümlemene katılıyorum isteyen istediği malzemeyi kullanmakta özgür tabiki istediği gibi de bakımını yapar yada yapmaz, bizler bildiğimiz doğruları söyleyelim imam bildiğini yapar misali Saygılar.
Tuz oranı konusunda haklısınız. Bundan dolayı arkadaş Bursa da olduğu için rahatça yazdım Biomaster SW kullanıyorsunuz sanırım? Ne kadardır kullanıyorsunuz ve kolda boşluk oldumu? Line roller bilyası korezyondan en çok etkilenen bilya. Bulabiliyorsanız ne ala Ben düz olanının Türkiye den bulamadım. Okyanus şaka gibi 2014-2015 de dedi. Birde verdikleri akıla bakarmısınız "Bişey olmaz sadece ses yapar"
Neyse takdir milletin Biomasterin bende japon modeli mevcut geçen sene aldım bir tanıdık arkadaşımdan nerdeyse sıfır gibi Aldığımda ilk baktığımda klavuz bilyası kilit idi; daha önceleri başımdan geçtiği için bende yağ/pas sökücü amerikan malı bir sprey mevcut onunla 1 gün bekletip açtıktan sonra yine orjinal Daiwa gres yağı ile yağladığımda sorunu çözdüm, gerçi ne yaparsanız yapın muntazam bakım yapmazsanız bu tür rulmanlarda hep problem var artık hiç üşenmeden her avdan donra tatlı sudan geçirdikten sonra 1-2 haftada bir gresle yağladığımdan beri rulman problemi yaşamadaım Allah'a şükür Koldaki boşluk vb.hiçbir problemle karşılaşmadım, Japon olsun taştan olsun Bilya konusuna gelince İstanbul da perşembe pazarından idareten bu işleri çözebiliyoruz yenisi gelene kadar ama Akar rulman diye bir firmadan bizim arkadaşlar aynı kalitede paslanmaz kaliteli rulmanları tedarik edip kullanıyorlar tabi fiyatıda ona göre, beklemeksizin problemi çözebilirsiniz:thumb: Birde yedek parça konusunda bu tür firmalara akıl sır erdiremiyorum,al bir dünya para ver sorun olduğunda ne yaparsan yap, 2014-2015 şaka gibi...
siz de benim gibi malzemesine bakım yaparak vakit geçirmeyi seviyorsunuz anlaşılan...ben kullandığım ekipman seçiminde kalite ve dayanıklılığa çok önem veren biriyim.ucuz mal alacak kadar zengin değilim.bir ürün almadan önce buradaki üstadlarıma danışır ve alırım.fikirleri hiç bir zaman beni madur etmedi.tavsiyelerine de her daim saygı gösterdim vede uydum.gelelim kamış bakımına...ben antalyada yaşıyorum.malum burası en tuzlu denizin olduğu yer.dolayısı ile malzemeler çaktırmadan çaktırmadan yıpranır(en kalitelisi bile dayanmaz bukadar tuzlu suya)ben avdan sonra kamışı alır küvete sokar ılık suyu açarım kamışın uç kısmı yukarı bakacak şekilde bir güzel yıkar sonrada tamamen kurularım.yukarı neden mi bakacak şekilde?onu da söyliim.kamışım parçalı kamışdır.nekadar yüksek teknoloji olsa da fiber temel malzeme olduğu için suda şişme ihtimali var.kamışın içiine yani dişi kısmına su kaçmamasına özen gösteririm.makinemin da kafasını söker musluğun altına sokarım.diğer parçalarını tatlı su ile nemlenmiş bezle siler sonra da kurularım.hepsi bukadar.ama siz daha detaylı temizlikden hoşlanıyorsanız kadir abimizin tavsiyesi bence yeterlidir.
SW modelinde kronik bir durum sanırım kol boşluğu. Zaten normalde spin için değil bu model. Akar rulmanı öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim. Gerçi okyanusu beklemeden yurt dışından almıştım Bundan sonrasında işe yarar. Kendileri model biliyorlarmı yoksa ölçüye göremi sipariş veriyoruz? Bende de paslı bir rulmanı würth ün pas sökücüsünde 1 gün beklettim ama yemedi
Bendeki PG modeli en ufak sorun yaşamadım, dediğim gibi made in Japan Bizdekiler sorunlu rulmanı verip aynısından alıyorlardı öyle biliyorum ama ölçü verebilirseniz de olur kanısındayım ordan hiç alışveriş yapamadım ama perşembe pazarından rulman aldığımda elindeki aletle ölçüp öyle almışlığım var, ama alacaksanız yinede danışın bence:thumb:
Bu ne ya,torpido sütü,nano cila falan sizin kamışlara yaptığınız bakımı ben arabama yapmıyorum Avdan dönerken atıyorum bagaja ne varsa,bir daha ki ava kadar öyle yatıyorlar orda.
Ben bakımcı olduğumdan,çalıştığım iş yerinde rulmanlara gres basarız ve mukavemetine göre değişken gres,x bir olta makina tamir bakım personel arkadaş özellikle misina sarma yüzüğün içindeki rulmana,içine bolca kalın gres basabilirsin dedi,ayrıca suya ne kadar dayanıklı olursa o kadar iyi,ve ben denedim mükemmel oldu iki haftada bir yağlıyorum harika sıfır gibi halen,makina içinede azda olsa sürebilirsiniz,kalın ince yağda sıkılabilir.