Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.Balık avından döndükten sonra kamışlarımı ılık su ve yumuşak beyaz banyo süngeri üzerine sıvı sabun sürerek yıkadıktan sonra , bol su ile durulayıp , suyu süzüldükten sonra kurulayıp , kamışları açık vaziyette birkaçgün iyice kurumasını bekledikten sonra , üzerlerine , pamuk yardımıyla bir miktar Johnson PRONTO tozsavar ürününü sıkarak , hafifcene yaydırıyorum.Daha sonra kuru pamuk ile parlatıyorum.Bu ürünün kamışlara (plastik aksama) , zararı olur mu?Bursa'dan kucak dolusu selâmlar.Herşey gönlünüzce olsun...Hoşçakalın , şen kalın...ERCAN 1977 BURSA
helal olsun abicim herkes senin gibi yapıp kamışını koruyorsa vay bu kamış üreten firmaların haline kime satacaklar yenilerini
Kamışı sadece ılık veya soğuk su ile yıkayıp kurulamanızı; sonra da tapası açık bir şekilde yeterince bekletmenizi öneririm; etkisini bilmediğiniz kimyasallar (sabun, deterjan v.s..) kaçınmak gerek... Yurtdışında kamış bakım kitleri var; sanırım bir firma yakında bunlardan getirecek; onlar da kullanılabilir...
Hamdi Bey merhaba.Doğru söylüyorsunuz.Kullandığımız eşyaya daha fazla önem gösteriyoruz.Halbuki bizler olmasak , eşyaları kim kullanacak.Bursa'dan İzmir'e kucak dolusu selâmlar...Herşey gönlünüzce olsun inşaallah...Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim...Hoşçakalın , şen kalın...ERCAN 1977 BURSA
Kürşat Bey merhaba.Sizlere de gönülden katılıyorum.Fakat bu titizlik ötesinden de vazgeçemiyorum.Aslında yıkamak , kurutmak yeterli.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim...Herşey gönlünüzce olsun , inşaallah...Hoşçakalın , şen kalın...Bursa'dan Kayseri'ye kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Olcay Kardeş merhaba.Yazım yanılmıyorsam , padişah fermanı gibi olmuş galiba.Fazla detaya girmişim yanlışlıkla.Benimki biraz fazla titizlik galiba.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim...Herşey gönlünce olsun , inşaallah...Bursa'dan Sakarya'ya kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Roy Bey merhaba.En pratik yöntem sizinki galiba.Kullandığım eşya temiz ve bakımlı olmazsa rahat edemiyorum.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim...Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA