KAMIŞ BAKIMI HAKKINDA

Konu, 'Kamışlar' kısmında ercan1977 tarafından paylaşıldı.

1. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.Balık avından döndükten sonra kamışlarımı ılık su ve yumuşak beyaz banyo süngeri üzerine sıvı sabun sürerek yıkadıktan sonra , bol su ile durulayıp , suyu süzüldükten sonra kurulayıp , kamışları açık vaziyette birkaçgün iyice kurumasını bekledikten sonra , üzerlerine , pamuk yardımıyla bir miktar Johnson PRONTO tozsavar ürününü sıkarak , hafifcene yaydırıyorum.Daha sonra kuru pamuk ile parlatıyorum.Bu ürünün kamışlara (plastik aksama) , zararı olur mu?Bursa'dan kucak dolusu selâmlar.Herşey gönlünüzce olsun...Hoşçakalın , şen kalın...ERCAN 1977 BURSA

2. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Ah be arkadaşım,senin kamışa gösterdiğin özeni kendimize göstersek 40 yıl daha yaşarız :)

3. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    helal valla bi kamışa bu kadar özen göstermek.

4. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    valla ben okurken yoruldum

5. boncuk0777

boncuk0777 ismail alparslan

En İyi Avı:
    ne balığı rapalaya bile kıyamayıp denize iade ediyorum ;)
    helal olsun abicim herkes senin gibi yapıp kamışını koruyorsa vay bu kamış üreten firmaların haline kime satacaklar yenilerini :D :D

6. furunotr

furunotr Haluk

Kamışı sadece ılık veya soğuk su ile yıkayıp kurulamanızı; sonra da tapası açık bir şekilde yeterince bekletmenizi öneririm; etkisini bilmediğiniz kimyasallar (sabun, deterjan v.s..) kaçınmak gerek...

Yurtdışında kamış bakım kitleri var; sanırım bir firma yakında bunlardan getirecek; onlar da kullanılabilir...

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    katladigim gibi bagaja atarim birdahaki ava kadar orda kalir :D

8. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Hamdi Bey merhaba.Doğru söylüyorsunuz.Kullandığımız eşyaya daha fazla önem gösteriyoruz.Halbuki bizler olmasak , eşyaları kim kullanacak.Bursa'dan İzmir'e kucak dolusu selâmlar...Herşey gönlünüzce olsun inşaallah...Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim...Hoşçakalın , şen kalın...ERCAN 1977 BURSA

9. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Kürşat Bey merhaba.Sizlere de gönülden katılıyorum.Fakat bu titizlik ötesinden de vazgeçemiyorum.Aslında yıkamak , kurutmak yeterli.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim...Herşey gönlünüzce olsun , inşaallah...Hoşçakalın , şen kalın...Bursa'dan Kayseri'ye kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

10. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Olcay Kardeş merhaba.Yazım yanılmıyorsam , padişah fermanı gibi olmuş galiba.Fazla detaya girmişim yanlışlıkla.Benimki biraz fazla titizlik galiba.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim...Herşey gönlünce olsun , inşaallah...Bursa'dan Sakarya'ya kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

11. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Roy Bey merhaba.En pratik yöntem sizinki galiba.Kullandığım eşya temiz ve bakımlı olmazsa rahat edemiyorum.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim...Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA