merhaba arkadashlar benim boyum 1.69cm surf kamısh almak istiyorum benim boyuma uygun kaç metrelik kamısh almam gerekiyo ...
Kamış uzunluğundan çok kol mesafeniz önemli atış yaparken. Atış tekniğinize göre makina yatağı kamış sapı arasındaki mesafe elinize uygunsa kafanıza göre alabilirsiniz, boy çok önemli değil. 4.20 standart olup bence makuldur.
benim boy 1.68. 4.20 surf kamışı çok rahatlıkla kullanıyorum. tabi yılların vermiş olduğu bir atış tecrübesi işi kolaylaştırıyor.
Boy ve kol boyu dezavantajınızı bütçeniz uygu olduğu taktirde hareketli makina yatağı olan kamışlar edinerek bertaraf edebileceğinizi düşünüyorum.
teşekür ederim arkadashlar saolun bide 100 tlyi gechmicek iyi bir surf kamısh ve ona yugun bi makinada tavsiye edrseniz chok sevinirim ....
Arkadaşlar bana da yayın ve turna avında kullanabileceğim güzel bi kamış ve motor tavsiye edebilir misiniz?
ikisi için farklı kamısh ve makinalar kullanman gerekiyo yayın yemli oltayla avlanılıyo turna ise yapay yemle avlanıyo genelde .turna için spin kamısh ve 40lıktan fazla büyük olmayan makina alman gerekiyo ...
Boğazda kullanacaksanız 4.20den aşağı bir kamış almayın derim. Boylar gözünüzü korkutmasın şayet surf kamışların sap kısımları uzun olduğundan 3.50 normal kamışla 3.90 surf kamış arasında fazla bir boy farkı olmuyor. 4.20 alın tepe tepe kullanın. Boyunuzun uzunluğundan çok atarkenki tekniğiniz, dengeniz ve kamışa verebileceğiniz güç daha önemli.
ch = ç sh = ş Napalım yeni nesil böyle diyeceğim ama yaş 33 diyor. Nursel bey Türkçe karakterlerle bir mi var ?
Haklısınız kötü bi alışkanlık sık sık yurt dışı ile yazıştığım için çok karıştırıyorum genelde hep dikkat ediyorum ama arada kaçıyo malesef kusuruma bakmayın
anladığım kadarıyla makina ile kamışın arka kısmındaki mesafe kol uzunluğuna göre artması gerekiyor, maksim güç uygulamak için rahat bir tutuş önemli bu nedenle özellikle bir çok kamışın arkası uzun, eski bir konu biliyorum ama birazdaha açabilirmisiniz, Atış tekniği konusunda özellikle rapala atarken nelere dikkat etmeliyiz, kendimden örnek vermek gerekirse, ilk denemelerimde çapari kullanırken kamışı arka yanıma alıyordum, makina aşağıda kalacak şekilde, kurşunu sallandırıp fırlatıyordum, daha sonra hem takımın daha çok rapalaya dönmesi ve gerekse diğer insanların atış tekniğine bakarak edindiğim tecrübe ile, rapala arkaya ayağınıza yakın, kamış arkada omuz hizasında, makina yukarı bakıyor, kurşun yere serilmiş, boştaki kurşuna güç uyguluyarak fırlatıyoruz,
Hakan Bey, her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, bu konularda ben çok kati kurallar olduğunu düşünmüyorum. Ne biçim tutuyor kamışı, hayatta böyle atamaz dediğimiz adamlar kendi tekniğine öyle bir alışmış ki, bazen kurşunu takip etmekte zorlanıyorsunuz. Ben yıllardır kendi kullandığım atışı kısaca anlatayım; rapala sağ ayağımın yanında, kamış tamamen havada ve yere paralel, kollarım tamamen dik bir şekilde havada, makina ve halkalar sağa dönmüş vaziyette (yan yani), işaret parmağım dümdüz geriye uzanmış, fırlayacak misinaya sadece yataklık yapıyor, misina parmağın tam ucunda güç bela duruyor. Kurşuna giden misina ise olabildiğince uzak ve eğik vaziyette duruyor (savurma mesafesi artsın diye). Bana rahat gelen atış bu rapalada. İstediğim mesafeye erebiliyorum, ata ata zamanla bana en rahat gelen atışı buldum değiştire değiştire. Kabaca kurallar; parmağınız kanca gibi bükülmemeli, misinaya patlama anında mukavemet göstermemeli, kurşun eğik bir şekilde mümkün olduğunca uzakta ve arkanızda olmalı, kollar tam açık, en büyük ivmeyi sağlayacak şekilde olmalı. Bunlar bile yoğurt yiyişler aslında. Kamışın ne olduğu da çok önemli, her kamışla bu atışı da yapamazsınız. Misal; Shimano Alivio kamışımda 2 gezer var, 150 gramın üzerine çıkınca bu yan atışla gezerler her atışta göbek atıyor İnsanı atmaktan soğutuyor. Böleyken böyle. Saygılar.