Kamış Gram Aksiyonları Hakkında..

Konu, 'Kamışlar' kısmında koate tarafından paylaşıldı.

1. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Değerli dostlar merhaba..

Kamışların gram aksiyonları hakkında kafama takılan bir konu var.

100 - 150 gr atarı olan bir kamışın 100 gr lık kurşunu atabildiği mesafeye x diyelim.

5 - 15 gr atarlı bir makinenin 10 gr lık sahteyi atabileceği mesafe yine x midir?

yardımcı olursanız sevinirim..

2. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Tabikide hayır:)mantıklı bakarsak olaya 100 gr kursunun gidecegi mesafeyi 10 gr lık kursunla katedemeyiz.
    Ama kamıslarda maximum performans için %20 altında kullanılması gerekir.Yani 50-100 gr lık atar degeri olan kamıs ile en saglıklı vede verimli şekilde 80 gr mı atabiliriz.

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ben bu günkü test görüşlerimi yazayım,

170 gram atarlı kamışda 28gram yumurta top var,genelleme 60mt ileri atabiliyor arkadaşım,onun ana misina 30 luk mono

benim spin kamış 3 25 atarlı, bende 15gramlık sahteyi 40mt atabiliyorum,benim misina18 lik örgü,18 lik mono misina örgü misinaya nazaran daha seri boşalır,buda mesafeyi artırır

yanlız bu spin kamışa 15gramlık kurşun takıp atarsam, mesafeyi artırırım,sahtenin yapısı ile kurşunun yapıları farklı olduğun dan netice değişir,benim bildiklerim bu yönde

4. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Konuyu açmamın sebebini şöyle açıklayayım..

Elimde 2 adet 2 parçalı 1,65 lik(üzerinde atarı yazmayan kamışım,) 1 adet yine 1.65 lik 100 - 150 gr atarı olan basit bir kamışım ve 3 metrelik 100 - 150 gr atarı olan kamışım var.

Bunlardan en iyi performansı 13 tl lik set olarak aldığım 1,65 lik kamışla alıyorum. Resmen yaylanarak atıyor, low memory 0,25 lik misinayla 35 - 40 mt ye alba 2 nr kaşığı atabiliyorum.

Ama son aldığım, ağırlıkları 7 ila 20 gr arasında değişen rapalaları (henüz deneme fırsatım olmadı, nisanı bekliyorum) bu mesafeye atmak pek mümkün görünmüyor.

10 - 20 gr atarlı kamışlar bu yaylanma hareketini maksimum düzeye mi çıkartır, rapala atabilmek için illaki böyle bir kamış mı almalıyım bilemiyorum.

rapaladan önce kurşun bağlasam bütün akisyonu etkileyeceğini de biliyorum. Şunu söyleyebilirim, aldığım örgü misina 0,18 lik, standart misinaya göre atımı daha zor (örgü tırtırları kamış yüzüklerine sürtüyor, atarken bu ses duyulabiliyor) bu yüzden normal misinaya dönüş yaptım.

Kamış boylarımın kısa olduğunun farkındayım, ama kısa kamışla daha rahat aksiyon verilebiliyor ve yormuyor.

Botum olmadığı için kıyıdan turna avlıyorum, atış mesafesini artırmak için formül arıyorum...

Sizce tüm bu bilgiler ışığında uzağa atış için çözüm, yeni bir kamış mıdır?

5. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Kesinlikle 2 parcalı 10-30 gr gibi atara sahip 2.40-2.70 boylarından bir kamısa ihtiyacınız var.