Kamış hakkında düşünceleriniz

Konu, 'Kamışlar' kısmında balikci55 tarafından paylaşıldı.

1. balikci55

balikci55

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İki paket sigara parasına alacağın kamıştan uçup giden sigara dumanından daha fazlasını alıyorsan, verimli demek olacaktır.

Ama daha fazlasını bekliyorsan, o abes olur. Daha fazlası için biraz daha fazla harcaman elzem.

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Yemli olarak kullanılacak olsa yine bir nebze götürür diyebilirim ancak spin kamışlarda benim ilk dikkat ettiğim yer misina kılavuzları.
    Maalesef fiyatı bu civarlarda seyreden bir çok kamışın kılavuzları seramik değil yumuşak plastikten üretiliyor.
    Sürekli at çek yapacağınızı düşünürsek kılavuzlara binen ağırlıklar hareketle birleşince kısa bir süre sonra plastikte yol ve iz yapıyor. Belirli kısımlardan erimeye başlıyor. Bu yollar zamanla misinanızada zarar veriyor.
    Sezon sonunda elinizde belki halen parlayan ama kılavuzları yok olmuş bir kamışı elden çıkarmak yada yenilemek zorunda kalıyorsunuz.
    Hepimizin bütçesi ve malzemelere ayırabileceği miktar tabii ki el verdiği kadar, ancak her sezon kamış yenileneceğine bence fiyatı biraz daha yüksek tutarak uzun yıllar kullanılabilecek bir kamış tercih edebilirsiniz. Bu keseniz için daha bereketli olacaktır. :)

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Bu da pek sorun değil, zira tanesi 50 kuruştan 3 TL en fazla kılavuzlar.

5. Leon3838

Leon3838 yasin

En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan
    Kamış kullanmadım pek şimdiye kadar ama bu fiyata bulmuşsun bir sezon bile kullansan kar bence dostum.. Benim anlayışım hep şudur ya en iyisini alacaksın(paran varsa tabi :)), en iyisine paran yetmiyosa o zaman da en kötüsünü alacaksın çünkü alt kaliteler genelde aynıdır en kötüsü bile işini bir parça yapar yani... ;)

6. balikci55

balikci55

zaten çok beklentim yok levrek için de kullanmayacam sadece çinekop için işllh çok dandik çıkmaz:D