Kamış Kırıldı, yenisi için destek :(

Konu, 'Kamışlar' kısmında anka1905 tarafından paylaşıldı.

1. anka1905

anka1905 Emre

Herkese Selamlar. Dün gece kardeşimle İstinye tarafına Çinekop için gittik, deniz dalgalıydı ve çok akıntı vardı. Takımın çok gezmemesi ve diğer oltalara karışmaması için 200 gr kurşun kullandım. henüz üçüncü atışımda, kamış ikinci halka cıvarından kırıldı. Açıkçası pek üzülmedim, yılların emektarıydı. Bekliyordum böyle birşey. Belki tamir edilebilir ama ben yenisini almak istiyorum. Boğazda lüfer, çinekop avına uygun, verim alabileceğim bir kamış önerisi verebilecek olan varmı? Alacağım kamışa 100-150 TL ye kadar para ayırabilirim.

Bu arada benim kamış kırılıp beklemeye geçtikten yarım saat sonra kardeşim bir Sarıkanat aldı, lüfer kıvamına yakındı diyebilirim. Bulunduğumuz yerde takip edebildiğim kadarıyla; Kovası boş dönen de oldu, 1-2 sarıkanat alanda oldu.

2. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Geçmiş olsun.
    Deniz avından pek anlamadığım için kamış konusunda net bir şey söyleyememekle beraber, şayet at-çek yapmıyorsanız dolgu kamışları önerebilirim. Mukavamet konusunda oldukça sağlam. Tek dezavantajı fazla ağır olmasından dolayı at-çeke uygun olmaması.

3. merthan39

merthan39 Mert FIŞKIN

Favori Kamış:
    Lineaffe Baia Grande
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Kefal , 1,5 kilo
    Merhabalar,

Kamış olarak uzun zamandır kullandığım lineaffe bai grande modelini önerebilirim. Yüksek atarlı ve uzak mesafeli atışlarda gayet iyi verim göstermektedir. Makina olarakta okumanın makinalarında maksimum verim alınabilir.

Saygılarımla,

4. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Tabiki lineffe 4.20 her modeli süper ben turna fresh kullanıyorum fiatı 60 tl civarı 250 gr atarlı heryerde kullanılabiliniyor ucuda hassas tavsiye ederim pişman olmazsınız:)

5. anka1905

anka1905 Emre

Öneriler için teşekkürler arkadaşlar. Hemen internetten baktım. İki modelin özellikleri de iyi gözüküyor. Özellikle Bai grande'ye meyillendim diyebilirim.

6. akcabey

akcabey Yalçın

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    longbow II 960
    En İyi Avı:
    koca bir martı vurdum
  7. anka1905

anka1905 Emre

Arkadaşlar,
    İşyerimin İstoç'a yakınlığı sebebiyle gün içinde bir fırsat yaratıp lineaffe bai grande kamışı görmeye gittim. Gördüm, beğendim ve aldım :) .
    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

8. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Emre Bey Merak ettim. Yılların emektarıydı demişsiniz ama kırılan kamışın marka ve modelini yazma şansınız varmı?

9. metinmk

metinmk Metin

Favori Kamış:
    Cormoran
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Eşkina 1,7Kg Sazan 2Kg
    kamış için sana cormoranı tavsiye ederim, bence kalite, fiyat açısından bir numaradır.

10. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Aklımı oynatıcam dostlar yadım edin, 60 TL'ye satılan bir kamışa bu kadar güvence verebiliyorsunuz, 250 gr atar diyorsunuz. Ben 150 TL'ye aldığım ve satıcının yere göğe sığdıramadığı YABOMAX Surf kamış 125 gr. kurşunu kaldıramadı ve çaat diye kırıldı. Kamışı aldığım yer de iflas edip kapatmış, kapatmadan önce bana zararına vermişlerdi üstelik. Şimdi Cengiz Balıkçılığa gidip mümkünse tamir ettireceğim ancak bu kamışa güvenim kalmadı. İp misina kullandığımdan olabilir mi, bu da ayrı bir muamma...

11. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    SHIMANO ASPIRE AX TELE SURF 4,30 MT 200 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO Biomaster 8000 PG
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    kamışa bu kadar güvence verilmesinin sebebi ithalatcı firmanın çok saglam bir firma olmasından dolaydır ki zaten istanbul bogazında kullanılan kamışalrın çogunluguda lineaffedır. piyasada kendi kanıtlamıs kamışlardır .belki o yüzdendir

12. jukı

jukı murat ocakçı

GOLD FİSH kamışları öneririm,son derece sağlam vede kullanışlıdır,tavsiye ederim.