Kamış konusunda prof. anlamda yardım istiyorum...

Konu, 'Kamışlar' kısmında defjay33 tarafından paylaşıldı.

1. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Alivio AX 10000- Shimano Catana CX 240
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:
    3 kg Karakulak, 1 kg levrek
    Öncelikle merhaba
    Arkadaslar internet üzerinden bir kamış almak istiyorum ve aklımda 2-3 marka var. yardım almak istedigim konu ise şu ; Ben kıyından avlanıyorum alacagım kamışın hassas en ufak balıgı bile hissettirebilen,uzaga atmakta zorlanmayacagım ve boyunun 2.70 i gecmeyecek şekilde 100-200 gr atarı olan bir kamış istiyorum 100-120 tl ye kadar limitim var Mersinde yaşıyorum kıyıdan avlandıgım icin çıkan balık cinsi belli Çupra,Mırmır,karakulak,levrek,kalkan,palanbit,ısparoz avında kullanacagım usta arkadaslardan yardım bekliyorum sırf pahalı diye amacımın dısında olan bir kamış almak istemiyorum simdiden saygılarımı sunuyorum teşekkür ederim...

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

3. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:
  4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hakan kardeşim,

Hassas olsun, en küçük balığı hissetirsin demişsin. Bu hassasiyeti içeren kamışları, atar değeri az olan kamışlarda bulabilirsin. 100-200 atarı olan kamışlarda bu hassasiyet, özelliğinden ötürü kaybolur.

Kıyıdan avlanıyorum demişsin ve 270 kamış yazmışsın. Atar değerlere bakınca da, sörf amaçlı olduğunu düşünüyorum. bunu en azından 300-330 gibi düşünmende yarar olacaktır. Tabii ki avlandığın yerlerin fiziki konumu nedir bilemem.

100-200 arası değerde, en ideal sonuca 150 seviyelerinde ulaşırsın. Bu ağırlık fazla gelecekse, aksiyon değerlerini yeniden düşünmelisin. 150 gr. kurşunu atmak, ilk etaplarda zordur. Ayrıca bu kurşun ağırlığı arttıkca, balıkların vuruşlarının hissiyatıda bir o kadar azalacaktır.

Son verdiğin linkte, illah ki bunlardan olacak dersen, ben 1. linki secerdim. Tabii daha düşük atar değerlisini ve 300-330 arasını.

Birde, Alivio AX TE 10000 serilerini incele derim. ( 270 - 360 arasında 4 boy seceneği var; 70-130 atar değerlerinde.)

5. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:
    Tevfik abicigim öncelikle verdigin bilgilerden ötürü cok teşekkür ederim.. surf kamış istemememin nedeni kayalık bölgelerden avlanmam kamış boyunun 2.70 olmasını isteme nedenin ondandır kumluk alandan avlanacak olsam 2.70lik kamışla hic ugrasmam hatta 4 .00 mt ligini alırdım ama bilirsinki kayalık alanda hareket etmek zor... atarı 100-200 gr olan ama hassasiyeti cok güzel kamışlar biliyorum aslında captain marka bir kamış vardı arkadasımda 45 tl ye almıştı ilk baslarda biz ilk atışta kırılır diye düsünüyorduk ama çok saglam cıktı o kadar da iyi bir marka olmamasına ragmen :=) Bu arada 100-200 gr atarlı istememin nedeni şu SPRO marka bir kamıs almıstım gecen sene 50-100 gr atarı olan, 100 gr kursun taktım ve atarken hicbir sorun olmamasına ragmen kırıldı direk geri vermek zorunda kaldım :=) SHIMANO VE DAM da kaldı aklım ama uzaga atmada etkili olan bir marka daha var LINEA EFFE onlarında cok güzel kamışları var ama dedigin gibi SHIMANO'yu arastırayım güzel birsey almak istiyorum..

6. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:

Tevfik abi dedigin kriterlere baktım ama markada takıldım 3.00 yada 3.30 luk almaya karar verdim tabiki belirttigin aksiyonlarda.. D.A.M ve SHIMANO arasında kaldım...

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bazı yorumlarda DAM markanın olumsuzluklarını ve sağır olduğunu okudum. Ön bilgi olarak hafızanda bulunsun istedim.

8. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:

SHIMANO kalıyor geriye peki 3.00 yada 3.30 luk önerebilecegin başka markalar varmı tevfik abi kusura bakma sürekli rahatsız ediyorum ama almışken güzel bişeyler alayım diyorum

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    1. linkteki kamışa sahibim. Çok çok kaliteli değil. Ama lineaeffenin çinde ürettiği kamışlardan. 50 Tl. seviyelerinde. Kalite olarak bu bedelin üstünde bir kaliteye sahip olduğunu düşünüyorum. Senin, benim ve bir çok arkadaşımın standartlarına rahatlıkla yetecek seviyede.
    Çok çok özel bir hedef ve amaç olmadığı sürece, bir kamışa 150-200 tl vermek bence gereksiz. Kırılırsa, maddi açıdan insanı üzmeyecek değerde olması gereklidir. Tabii ki çok da basit ve kalitesiz bir kamıştan bahsetmiyorum.Ama bir makinaya 300-500 tl.verilir. Bir makinanın yanında 3-5 kamış olduğunu düşünürsek umarım ne demek istediğimi anlarsın.

http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/product/136/LINEAEFFE-ALLAROUND-KAMIS-80-150G

Ayrıca bu sayfada ki kamışlarıda incelemeni tavsiye ederim.

http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/group/20/LINEAEFFE-TELESKOPIK-KARBON-KAMISLAR

Bu bilgiler ve bütçeniz doğrultusunda alabileceğinizin ve ihtiyacınızın kararını en doğru şekilde siz verebilirsiniz. Shimano iyidir. 100-120 seviyeleri sizceuygunsa değerlendirin derim.

Bu arada şunuda belirtmek isterim.

Önerilerimi genelde hep teleskopik yapıyorum. Bu benim için bir stildir ve problemlerde de, pratik ve kolay çözümlerle tamirini yapabilmemdendir.

İyi dileklerimle.

10. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:

tevfik abicigim en son olarak buna karar verdim sanırım. Bunu alacagım sende notunu verirsin artık :=)

http://www.avmarketi.com/asp/produc...copic-3-30-mt-70-130-gr-Genel-Kullanim-Kamisi

Son düzenleme: 28 Ekim 2011
  11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Esrağfurullah; not vermek haddimiz değildir.

Güzel bir seçim. Sadece avlanma bölgenize göre boy seçeneğini sağlıklı olarak değerlendirin.

Sipariş verirken, 2 adette en uç çubuğundan ve bu uca uygun titanyum porselen halkasından isteyin derim. Toplam 3-5 lira tutar.

Hayırlı olsun şimdiden.

12. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:

Kayalıklardan avlandıgım icin boy sorunu bazen sorun yaratabiliyor 2.70 yada 3.00 lügünü alacagım tevfik abi önerilerin icin cok teşekkür ederim cok yardımcı oldun çok saol siparisi veriyorum şimdi dediklerinide ek olarak isteyecegim :=)

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Av Marketimden alacaksan, Atilla Bal beyle görüş. Porselen halkayı özellikle titanyum olarak belirt.

14. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:
    tamam tevfik abi dediklerini aynen yapıyorum :)