kamış/makine için tavsiyeleriniz

Konu, 'Kamışlar' kısmında duzensizifade tarafından paylaşıldı.

1. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

öncelikle merhaba.

sonunda kamış ve makinelerimi tazelemeye karar verdim ve olmuşken iyisi olsun uzun yıllar sorunsuzca kullanayım dedim. shakespeare çocukluğumdan beri kalitesini duyduğum bir marka. bu doğrultuda aşağıdaki makinede karar kıldım. fiyat olarak 160tl. iki takım almayı planladığımdan makineler 320tl ediyor. 500 lirayı geçmeyen bir alışveriş yapmak istiyorum.
    makineyi tamamlayacak, 100 lirayı aşmayacak, 50-150 gram atarlı,3-4metre arası uzunluğu sahip ve özellikle uzun yıllar problem çıkarmayacak (paslanma, kırılma, deformasyon) bir kamış olması önemli.

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=2-2470-070

kamış konusunda dam ın bu modeli gözüme hoş geldi.

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-92495300

yorum ve tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. :rolleyes:

birde kamışın halkalarını paslanmaya karşı nasıl koruyabilirim. birazdan forumda arayıcamda konular hayli çok. burdan tekrar sorayım dedim. :confused:

Son düzenleme: 21 Ocak 2009
  2. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Kaynaklar sınırlı imkanlar sonsuz bir durum. Öncelikle ÇİN MALI MALZEME ALMAYINIZ eninde sonunda elinde kalıyor ve işin kötüsü balık kaçıyor. Karadan yada teknede av seçeneği önemli. Hedef balık ne? Global bakışla benim tercihim
    1) Kamış hafif dayanıklı ve tercihen ucunda makaralı
    2) Makina paslanmaya dayanıklı arkadan kalamalı + acil müdahale kalaması olan misina kapasitesi 0,50x 300 m olacak bir büyüklükte hafif bir alaşımdan yapılmış.
    3) Beden misnası çok ince ve dayanıklı " örgü misinada bu alternatif var "

gerisi sizin tercihiniz, paslanma için benim önlemim her av sonrası tüm takımı tatlı su ile yıkamak metal yerlere silikon gres sürmek. . Rasgele.

Birde bu siteyi inceleyiniz : http://www.firaronline.com/

Son düzenleme: 20 Ocak 2009
  3. Okan_uA

Okan_uA .

Hangi balıkları tutmayı amaçladığınıza göre olta kamış seti şekillenir ve bu şekilde daha isabetli yorumlar yardımlar gelir.

Surf olta takımı isterseniz benim tercihim :

Makine :

http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-BHAWK
    http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-PLINER
    http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-91131860

Kamış :

http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2283645
    http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2284645

İşte bunlar benim hayallerimi süsleyen oldukça kaliteli görünen ve de kullananları mahçup etmeyeceğini düşündüğüm cinsten.

4. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

surf tecrübem yok yukarıyada surf kamış eklemişim kaldırdım onu. şu anki ikili güzel gibi. yinede yorumlarınız benim için çok önemli.

5. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Makineyi bilmem ama resimdeki kamıştan ben aldım hiç memnun değilim.
    oyster cast 3.90 idealdir.

6. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

oyster in kapalı uzunluğu düşündürücü 120cm :S tam ihtiyacım olan özelliklere sahip. araştırmaya devam

7. Okan_uA

Okan_uA .

8. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    38 kg. Yayın balığı - 9 kg kötek
    kamışı nerede (tatlı su - tuzlu su ) kullanacaksınız ? Hangi balıkların avına çıkıyorsunuz ? Avlandığınız mera dan uzağa atış yapmak mı gerekiyor? Yine avlandığınız mera akıntılı mı kaç gr.kurşun kullanıyorsunuz? Dip avcılığımı şamandıralı yüzey avcılığı mı yoksa sahte yem yada çapari avcılığı mı yapıyorsunuz? Bunları yada bunladan bvirkaçını belirtirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz..

9. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

tatlı su ile aram pek yok. iskeleden avlanıyorum genelde. eğer alacağım takımın atarı yüksek olursa kumsaldanda şansımı denemek istiyorum, bu sene çevrede kumdan atıp kalkan pisi alanları duydum ve en sevdiğim avlardandır heleki kırlangıç. marmarada kıyıdan alınabilcek hertürlü balığı tutmuşumdur levrek hariç daha tanışmak nasip olmadı.

sevgili okan dediğin kamışlara göz attım oyster cast 3.90 şu ana dek içime sinen kamış oldu. kamış için gelen yorumlar güzel. senin verdiğin linkteki kamış için 80-150 gram atarı var denmiş. ustalara sorayım 75gram kurşunla 80-150 gr atarlı bir kamışmı daha verimli olur yoksa 100-250 gr atarlı bir kamışmı? yani arada gözle görülcek bir fark oluşuyormu? fazla aşırı bir farkı yoksa allaround carbon görünüm olarak daha şık geldi. sargı sap kırmızı renk.

10. Okan_uA

Okan_uA .

Ben kendimden örnek vereyim benim kamış sıradan bir silverstar 50-150 gram atarlı kamış.Bu benim kamışla çok kez 100 gram attığımı biliyorum.Herhangi bir sorun olmadı atışta kamış zorlanmadı.Hem atarının biraz düşük olması hassasiyeti artırır benden söylemesi.Ama şu da var atarının maksimum seviyesi 150 ancak 130 ve üstünde zorlanabilir.Yani 120 gram 130 gram gibi kurşun kullanmayacaksanız,150 gram atarlı kamış bence uygun olur.ANCAK SON KARAR SİZİN VE BAŞKA ARKADAŞLARA SORMADA DA FAYDA VAR TABİ.

11. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    Anladığım kadarıyla siz 150 gr. civarında atarı olan genelde yemli avında kullanacağınız ve iri balık avlayabileceğiniz hassas uçlu bir kamış arıyorsunuz ve aynı zamanda da dayanıklı olmasını istiyorsunuz. Bu yazdıklarım doğru ise size hem suni yemde hemde yemlide iyi verim alabileceğiniz Lineaeffe S-Curve 4.20 m. kamışı öneriyorum. Ben ava göre kamış kullanıyorum ve bu kamış da severek kullandıklarım arasında. Dayanıklı , hassas , çok hafif , dengeli bir kamış , 150 gr. atarı olduğu halde 30 gr kurşunla dahi randuman veren ve karada 10 kg. ağırlığı ucuna bağlayıp havaya kaldırabilirsiniz. Bu kadar övdüm ama kötü yanlarını da yazmalıyım. Çok esnek olduğundan özellikle çaparide 140 - 150 gr kurşun attığınızda taslama yaparken çok esniyor, yemlide çok dalgalı denizde ( ki kalkan avında dalga olmazsa olmaz ) kamışın ucu fazla oynuyor , kapalı uzunluğu çok fazla. Ama bu kötü yönlerine karşın yinede öneriyorum.

Son düzenleme: 22 Ocak 2009
  12. Okan_uA

Okan_uA .

Zaten 150 gram atarlı kamışla sınırı zorlayıp 140-150 gramla yapılan atışlarda ufak tefek sorunlar yaşamak normaldir.Hatta kamışın zarar görmediğine dua edin.

13. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

100gramı aşacağımı sanmıyorum

14. Selamlar Hüseyin..

Şimdi bütçene bakınca dedimki ben olsam neler alırım..

iki adet aşağıdaki makineden alırdım..
    Makineler
    iki adette aşağıdaki kamıştan alırdım..
    Kamışlar
    Bu takımlara misinanın 030 yada 035 liğini sarar keyfime bakardım..
    ben olsam bunları alırdım am akarar senin..;) :)
    Misina

Son düzenleme: 23 Ocak 2009
  15. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

linkler sorunlu. kamış linki olmamış :S gerekli olanda o

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hüseyin
    Kullanılacak kurşun agırlığı ile kamışların üstünde yazan atar değerlerinin arasında kesin olarak şu şekilde bir orantı olmalııdır.
    Örneğin atar değeri 50-150 ise bu değerlerin arasında kalan ağırlık en randımanlı kullanılabilecektir.Limitleri aşmamak esas olmalıdır.Coğu kere bazı avcıların ben kamışımda yazan atarın hayli üstünde atabiliyorum demelerine şahit oldum.Son İstanbul seyehatimde kırılan kamışından dert yanan bir avcı sonunda itiraf etmiştir.Atarı 100-200 olan kamışı ile bu avcı 400 gr atabildiğini ancak sonunda kamışının kırıldığını söylemiştir.
    Sevgiler

17. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    Ben yaklaşık iki yıldır kullanıyorum ve 125 gr. dan aşağı kurşun kullandığım çok nadirdir. Buna rağmen kamışta en küçük bir sorun yaşamadım. Hatta 150 gr kurşunun yanında 20-25 gr canlı yem attığım dahi olmuş ama yinede sorun yaşatmadı. Sevgilerimle..

18. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki kamışlarla yapılan atışlarda verilen değer aralıklarının içinde olduğu halde kırılan kamışlar genelde daha önce bir yere çarpıldığı için yada atış tekniğinden dolayı kırılmaktadır. Kalite seviyesi yüksek olan kamışlarda bu tür sorunlara çok nadir rastlanır.

19. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

cevaplar için teşekkürler gayet aydınlatıcı oldular.

20. murad

murad Murat

Linkini verdiğiniz Dam onliner çok sağlam ama bir o kadar da ağır ve kaba bir kamış. Boyu da daha uzun olabilir bence. Linafea ve Albastar'ın surf kamışlarına bakın derim ben. Shakespare makinelerin yeni versiyonları çıkmış piyasaya. Eski kaliteleri sürüyormu bilmiyorum. Ama o rakama Daiwa marka veya Okuma'nın bir çok modelini alma şansınız var. Bir önerim de kamış veya makine olsun görmeden almayın derim.