Kamış Sallamaktan Oluşan Kol Ağrıları(Sinir Sıkışması)

Konu, 'Genel Konular' kısmında murat303 tarafından paylaşıldı.

1. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Yaklaşık 5-6 aydır sağ kolumda omuz ile dirsek arasında ağrılar artınca hemen soluğu bir ortopedi doktorunda aldım. Aslında ağrılar her zaman olmuyordu, zaman zaman artıyor zaman zamansa hiç ortalarda görünmüyor. Durum böyle olunca da bende pek önemsememiştim. Fakat önemsemek gerekiyormuş. Soğuk durumdayken sabah balığa gidiyoruz ve hiç ısınmadan hemen ağır kurşunlarla abanıyoruz oltalara (Balık kaçıyor ya) Bu ise sağ kol(solaklar da sol kol) dirsek üstünde zamanla kas zedelenmesi ve sinir sıkışması denen ağrılar oluşturuyormuş. Buna aynı zamanda tenisçi hastalığı da deniyormuş. Tam bende de bu oldu ve artık tedavisi ile uğraşıyorum.

Aslında bunun oluşmaması için yapılması gerekenler çok basitmiş; Sabah gidince hemen oltalara saldırmadan veya Tenis, masa tenisi v.b. gibi kollar ile yapılan sporlarda en az 5-10 dk. ısınma hareketleri yapmamız gerekiyormuş. Eminim bu olay bir çok kişinin başına gelmiştir.

Bu tip bir rahatsızlık yaşayan ve sağlığına kavuşan oltacı ve sporcu arkadaşların tavsiye ve çözüm önerileri hepimizin işine yarayacaktır.

Saygılarımla.....

2. aykut34

aykut34 AYKUT

Favori Kamış:
    lineaeffe spider surf
    Favori Makine:
    okuma salina16000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan
    öncelikle geçmiş olsun eger dirsegin yanındakı agrı ise tenis dirsek hastalıgıdır cok agrı yapar ve uzun sürede geçmez ben 3 ay ugraştım onunla dirsege takılan birt aparat var onu uzun sure kullandım yavaş yavaş gectı bu arada fazla zorlamamak gerekıyor bu arada tekrar geçmiş olsun

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Nisan 2012
  3. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    deme ya!, abi benimde sol omuzum ağrıyordu kaçgündür, dediğin gibi sabah soğuğundan olmalı. egzersiz yapmak faydalı gerçekten, hiç yapmazdım. geçmiş olsun

4. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Geçmiş olsun.

Ben tenisi o sakatlıktan dolayı bırakmıştım gençken. O nedenle etrafımdakileri de uyarıyorum.

Sabahları 130-140 gr kurşun takarak 5-10 dakika sadece kurşun atıp çekiyorum. Abanmadan, her atışta biraz daha güç uygulayarak.

Isındığınız zaman atışlar çok daha iyi oluyor bu arada.

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Benim de geçen rapala sezonundan beri sol elin orta parmağında bir ağrı kaldı. Baskı uygulandığı veya yük bindiği zaman dip kısmı oldukça ağrıyor, halen de geçmedi. Bakalım geçmesini bekliyorum...

6. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba geşmiş olsun; Önemli bir konu !

Aynı sorun bende'de oluşuyor ama benimki daha çok bilek güreşi kaynaklı özellikle anternman mahiyetinde bilek güreşi yapıyorum :D

zaman zaman acıdan kıvrandığım olmuştur ve ağrı kolay kolay geçmiyor yeşil asprin kullanıyorum;ağrıyı tam olarak kesmesede 5-6 saat hafifletiyor.

bu ağrı üstte'de yazıldığı üzere kas ve eklemlerin soğukken birden zorlanmasından kaynaklanıyor :thumb:

7. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Geçmiş olsun bende de var...

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Benimde omzundaki Afrika gri papağındanvar.Tam 33 yaşında.

Bu blek güreşi işinden bende çok ağrı çektim.

2 ay olta atamadığım günlerim oldu.

Ama bu yaşta halende yapmaktayım:D

Ağrılarmı?artık beni hiç bırakmıyorlarki

Sevgiler

9. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba vedat amca bu papağanlar cok zeki bendeki jako yabani ortamdan gelme ilk sahibi benim yaklaşık 2 yıldır bende kendim evcilleştirdim;insanları tanıyor kesinlikle hırlaması yoktur (ev ahalisi hariç) eve yabancı insan gelince hemen tanıyor 4-5 aydır konusmaya başladı çok geveze :)

bilek güreşine bir kaç hafta ara vermeye karar verdim 2 gecedir ağrı kesicinin etkisi geçince uykudan uyanıyor ve 1-2 saat kadar uykum bölünüyor.büyük sıkıntı :thumb:

10. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Tam isabet bir konu olmuş. Uzun zamandır bir doktora gitme düşüncem var. Sebep sağ kolumun drseği ile omuz arasında kalan bölgede ağrı. Normal pozisyonda bir ağrım yok. Tarif ancak şöyle yapabilirim. Ben kamışı sağ elimde tutuyorum. Bu ağrılar bende sörf kamış kullanmaya başladıktan sonra oluştu. Tabi hemen değil zamanla. Ağrım kamış atma pozisyonunda çok fazla yani bana atış yaptırmıyor. Atsam bile yarı mesafeye düşürüyorum.Kolumlaarkadan öne doğru hamlelerim çok sıkıntılı.Yine sağ koumu tam açtığımda ve aşağı yukarı hareketlerim de çok canım yanıyor. İşte böyle adeta meslek hastalığı. Doktora gitmek şart oldu. Tedavisi nasıl oluyor bilgisi olan varsa paylaşırsa iyi olur.

11. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Dirsekde sinir sıkışmasını 6 yıldır çekiyorum,
    Sağ el yüzük ve küçük parmağım inanılmaz derecede ağrıyor,zaman zaman da sağ kolum dirsekden aşağısı yok gibi ağrıyor.

Benimkisi dengesiz ağırlık kaldırmakdan meyda geldi.

Çook doktora gittim,EMG çekindim,sonuçta ise bu ağrının geçmediği,kolay kolay ameliyat edilmediğini öğrendim.
    Çünkü dirsekden parmak sinirleri geçiyor ve ameliyatıda riskliymiş.
    Başarılı olma durumunda ise iyileşme süreci çok uzun oluyormuş.

Dert çeken herkese geçmiş olsun.

12. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Tüm amatör dostlara merhaba,
    Ve geçmiş olsun. Benimde at-çek avlarından olduğunu tahmin ettiğim ağrılarım mevcut. Sol kol omuz ve aşağısına doğru. Ben sarımı sağ elimle yapıyorum, dolayısıyla kamış sabitleme kolum sol. İlk önceleri at-çek avları seans sonlarına doğru oluyordu. Fakat bundan yaklaşık 1-1,5 ay öncesi son avımızda hemen hemen av başlangıcında direk sızılar başladı. Yaklaşık 6 saatlik avı bitirdim ama omzum da bitmişti. Daha sonra doktor arkadaşlarla görüşmemde en az 1 ila 3 ay ara verip zorlamamam konusunda uyardılar.
    Bunda en büyük etken, bir kaç arkadaşımızın da belirttiği gibi av öncesi(bence spin veya sörf fark etmez) vicudumuzu ısıtmamızın gerekliliği.
    Sevgi ve selamlar...

13. simendifer

simendifer Sennur

Bundan birkaç ay önce aynı sorunu Yasin de yaşamıştı. Ama o da önemsememişti. Hala da arasıra aynı şeyden şikayet eder, ki bu şikayeti geçen seneden kalma. Demek ki "hamdım, o yüzden oldu, geçer nasılsa" demeyip önemsemek gerekiyor.

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Murat kardeşim, öncelikle geçmiş olsun.

Bütün bunlar vücudun o eski dinamizminin yavaş yavaş kaybolduğunun işareti. '' Nereden biliyorsun '' dersen kendimden biliyorum.:p :p

Gençlik dönemlerimizde ki hareketliliğimiz yok. Yaptığımız aktif sporuda, çalışma hayatı mücadelesi nedeniyle bir anda kesince 40'lı, 50'li yaşlarda iyiden iyiye hissettiriyor ve '' Buradayım '' diyor.

Kişilerin kendi kesitlerinden örnek ve öneriler istemişsin; yazayım.

Zamanında her gün mübalağasız 6-8 saat aktif olarak spor yaparken, şartlar gereği bırakma mecburiyetinde kaldım. İlerleyen dönemlerde şiddetli adale ve bel ağrılarıyla uğraştım. Ani hareketlerde adale kasılmaları, burkulmalarıyla karşılaştım. Doktora ve hastahaneye gitmeyi hayatta sevmemişimdir. Bildiğimiz ve öğrendiğimiz yöntemleri denedim hep. Ama tembellik ya, ağrı ve şikayetler bitince gene rutin düzene geçtik. Dahada ilerleyen dönemlerde bel fıtığı ve adale ağrıları şiddetli ve dayanılmaz boyutlara gelince, emar, tomoğrafi falan derken, doktor arkadaşlar resmen bıcaklarını çektiler;'' Bundan kurtuluşun yok '' diye.

Bıçağı gördük ya, bir tereddüt bir tereddüt ( Aslında korku :p :p )

işin ciddiyetini iyice anladım ve kendi tedavimi çok ciddi şekilde devam ettirmeye başladım. ( Hani derler ya '' sıkıysa yapma '' diye:p :p )

Linkini verdiğim ürünü getirttim 3 sene önce. Fatura bedeli 237 Tl. ( Özellikle yazdım ki şimdiki fiyatla kıyaslayın diye ) Kullanma klavuzunda ki önerilen bölgelere 2-3 ay tatbikle tüm sorun ve ağrılardan kurtuldum. ( Bel fıtığı için ayrıca ozon yağı ve bel fıtık kremi takviyesi uyguladım.)

http://www.ucuzagetirdik.com/main/wollex_tens_cihazi_hediyeli-pmu64.html

Linki incelerseniz, kullanım ve tedavi alanlarını göreceksiniz. Gercekten çok etkili bir cihaz. Kullanmanızı tavsiye ederim.

İyi dileklerimle.

15. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Tavsiyeniz için teşekkürler Tevfik bey,

Bu ürünü bugün sipariş ettim, deneyip göreceğiz bakalım nasılmış. Kullanımdan sonra izlenimlerimi belirtirim.

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Demek ki hepimiz burdan tanışıyoruz :D :D bende devamı köprücük kemikte de var.. eklemlere iğnede yapıldı .. hikaye..

bendeki olayın başlangıcında fark var , rahmetli babamın son günlerinde (yatalak) evir-çevir-yatır -kaldır. olaylarından sonra oldu ,, beden ham,!! ne çare ,... helali hoş olsun.. vazifemiz..

geçmiş yıllarda aynı olay sag kolda olmuştu.. çok uzun sürede geçti..

17. blackboy55

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    Tevfik bey link açılmıyor,ürünün bir ismi varmıydı acaba ona göre arasam.
    Birde benim yukardaki soruna çözüm olurmu acaba.:confused:

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Musa kardeşim birkaç link vereyim deneyin veya WOLLEX TENS diye aratırsanız bulabilirsiniz. Gerçekten her evde olması gereken bir cihaz. Ortalama 70 tl. gibi fiyat var. 2- 3 çift te yedek ped ilave ettirirseniz 100 tl.yi bulur. 1 çift ped 10 tl.

http://www.tekerleklisandalye.web.tr/index.php?route=product/product&path=71_75&product_id=96

http://www.carmengrup.com/medikal/index.php?route=product/product&product_id=82

19. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Aslında tüm sorun geçer deyip vucudumuzu ihmal edişimiz.
    tabii sonuç bize acı olarak dönüyor.

Tüm şikayetlerimiz için öncelikle ve özellikle bir uzman Dr. a gidip kontrol olmamız gerek.

Ben bu soruna havada asılıyken elimi aşırı zorlamam neticesinde bulaştım.
    1 kere Kortizon iğnesi oldum ooo geçti deyip tekrar zorlayınca nüksetti.
    şimdilerde elimde top sıkarak egsersiz yapıyorum iyi geliyor ve o elimi sakınıyorum.

Bu konu hakkında sadece bilgilenmek için linkteki dokümanı okumanızı öneririm.

Hepinize sağlıklı huzurlu neşeli günler dilerim.

http://www.masatenisi.org/turkish/sakatlik1.htm

20. blackboy55

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    Tevfik bey çok teşekkür ederim,ürün güzel bişeye benziyor.
    Demekki EMG çekildikten sonraki ağrı azalması aldığım elektriğe bağlıymış.:p
    Yaklaşık 2 ay ağrı hissetmemiştim,bu cihazı almam lazım.:)