Çok paralar verip aldığımız kamışlarımızı taşlar arasında deformasyona uğradığını hepimiz biliriz.kamışlarımızı korumak için sizlerle paylaşıyım istedim. malzeme ısıyla daralan pvc makoron uygulaması çok basit malzeme çapı 25.4 mm kamışın sapına çok rahat bi şekilde geçirip ardından ölçüsünde kesip ketılda kaynattığım suyu üzerine hafif hafif kamışı çevirerek döküp yavaş yavaş büzülerek kaplama uygulamasını bitiriyorum.
çok güzel bir uygulama, kamış için çok faydalı.. internetten araştırıldığında bu makaronların çok çeşitli renk desen ve ebatlarda bulunabildiği görülüyor.. aslında en iyisi sanırım kamışın renk ve desenini de olduğu gibi gösteren şeffaf makaronlar olacaktır :thumb:
Renk çeşidi benim aldığım yerde yoktu büyük mağzalarda olabilir belki bu pvc olanında çok renk seçeneği yok daha dar çaplarda silikon esaslı makaronlarda vardiye biliyorum.
İsmail gerçekten çok başarılı ve son derece kullanışlı bir uygulama olmuş tebrik ederim. Peki bu boyutta makaronu en ucuz şekilde nereden temin edebiliriz? En azından İstanbul için..
Teşekkürler bu makaronu bobinaj malzemesi satan toptancılardan bulmak mümkün internet sitelerinden size yakın olan toptancıları bulabilirsiniz.
Var, her çeşidi mevcut.. fiyatları da değişken.. google'da makaron diye aratınca bolca çeşit çıkmakta..
Evet şimdi gördüm berkan abi benim aldığım yerde yoktu malesef ama olsun siyah kafama renk olarak yattı doğrusu.
aslına bakarsan rengin hiçbir önemi yok, önemli olan işlevi yani koruması.. bazı kamışların güzellik olarak albenisi fazla olduğundan belki kullanıcılar bu albeniyi bozmadan koruma yapmak isteyebilir diye düşünmüştüm
Bilgi için teşekkürler ,cidden uygunmuş fiyatı ve uygulamada oldukça basit Berkan abi aslında dediğin gibi şeffaf olandan bulunsa çok güzel olur :thumb: aslında bulsam Siyah - Beyaz yaparım ben
Kaç zamandır söylüyorum yapalım diye, bak İsmail kardeşim yapmış Eline sağlık, ne zamandır aklımızda olan ama gerçekleştiremediğimiz bir uygulamaydı. Şimdi bizi gazladın, bu hafta içinde arar bulur yaparım bende
Güzel ve çok kullanışlı bir uygulama olmuş... Paylaşım için teşekkürler! Ellerine, emeğine, yüreğine sağlık İsmail!
Bilgi için teşekkürler,bende daha yeni yaptım. el.malzemecisinden 32 mm çaplı 1 mt uzunlukta aldım.sadece 1tl. ama şeffaf ta varmış şeffaf daha güzel bulabilene.
Naim abi kamışları artık beklemeli yemli avlarda taşların arasına gönül rahatlığıyla koyabiliyorum yapımıda kolay oldiki eskidi yenileme yaparım artık bunlar beni 3 sezon atar şeffaf olanı görsel olarak iyide iç kısımda yağmurlu havalarda belki terleme buharlaşma olur diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim İsmail , iyi bir çözüm yolu gösterdin bana .bende ne zamandır sırf surf kamış sap kısmı zarar görür diye yanıma almıyordum. rastgelsin.