öncelikle merhabalar, ben bir surf takım oluşturmaya karar verdim..makine konusunu kafamda şekillendirdim ama kamış konusunda tereddütlerim var.. anlaşılan üzere kıyıdan uzağa atış yapacağım ve yemli olta kullanacağım ve bunun için 100-200 gr kurşun kullanmam yanlış olacaktır diye düşünüyorum .. yemli ve uzağa atış için kaç atarlı kamış almam gerekir.. 50-100 arası bir kamış diye geçiyor kafamdan..doğru teknikle atış yaparsam böyle bir kamışla 100 metreye ulaşabilirmiyim..misina kalınlığıda etkiliyor biliyorum..kaliteli 0.30 bir misina kullandım diyelim ve ağırlık 50-100 arası bir gram...kaç metre atabilirim..malum kış geliyor ve balıklar uzaklaşacak kıyıdan...çok sevgili abilerim kardeşlerim bana bir akıl verin..duacınızım saygılar
420 kamış 80 lik surf makine olacak .... kamışta 100-250 olsun diyelim ama sen burda 80-90 -100 gr kurşunlar ile sırayla deneme yapacaksın uygun koşullarda 100 m yi bulursun..misina 030 dan fazla olmasın.. çalışmak gerek.. eğitim şart..
Aynı şeyleri bende düşünüyorum. 25lik misina olurmu Muvaffak Abi elimde varda. sufix siege 0.25 yeşil misina. 300 metre.