Kamış Seçimi

Konu, 'Kamışlar' kısmında MePHiSTo tarafından paylaşıldı.

1. MePHiSTo

MePHiSTo Günhan

Balıkçılıkta henüz çok yeni olduğumu makineler bölümünde tavsiye isterken kısa bir biçimde özetlemiştim.İyi bir takımda olmazsa olmazlardan birisi de kamış bildiğiniz üzere.Ben yurtdışından getirmeyi düşünüyorum.3.90 - 4.00 - 4.20 şeklinde casting için bir kamış araştırıyorum.Atarının,ulaşabileceğim mesafenin ve dayanıklılığının üst seviyede olduğu bir kamış tavsiyesi istiyorum sizlerden.Aslında makinalarıda yurtdışından 400 450 dolar civarına alıcaktım fakat bir abimin tavsiyesi üzerine hakkını veremeyeceğim makinaları almaktan vazgeçtim.Kamıştada Zziplex ve Century düşünüyordum fakat makine orta halli olacağı için pek bir anlamı kalmıyor sanırım.İleride bu şekilde bir takım edineceğim.Bu ölçüler göz önüne alınırsa bana Surf casting olarak hangi marka hangi model kamışları önerirsiniz ve boyutu ne olur?Bütçe orta hal olacağı için 100-150 ytl civarında biraz daha çıta yükseltilebilir.Shimano Tiralejo kamışlarda gözüm kaldı 300 dolar civarında satış fiyatları var.Tr'de 200 ytl vereceğim bir kamış yerine belkide çok daha ii bir kamış elde edebileceksem elbette tercihim Shimano olur.İzmir'de ikamet etmekteyim.Sahilevleri,Güzelbahçe,Çeşmealtı,Karaburun,Mordoğan kullanacağım yerler olarak sıralanabilir.Ben bütün gereksinimleri vermeye çalıştım şimdi sıra tavsiyelerinizde değerli dostlar...

Son düzenleme: 16 Eylül 2008
  2. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Ben sana lineaeffe sorrento ya da extreme modelini öneririm... İkiside mükemmel kamışlar...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20813 bu başlığı baştan sona okumanı öneririm... Bu işin üstadları hangi modelin hangi ağırlıklarda daha iyi sonuç verdiğini yazmışlar...

Haa bide oskar tornado carbotech surf var... Onuda surffishing nickli erdal abi başka bir başllıkta tavsiye etmiş...

Ama yurtdışından getirtme imkanın varsa erdal abinin de kullandığı zziplex ve bifa marka kamışları da düşünebilirsin...

Son düzenleme: 16 Eylül 2008
  3. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
  4. MePHiSTo

MePHiSTo Günhan

Sevgili Şafak kardeşim yardımından dolayı teşekkür ederim.Ayrıca sende İzmir'lisin hemşehriyiz.Oscar'ın kamışına nedense pek güvenemedim çünkü kullanan yok,nasıl bir ürün tahmin etmek oldukça zor ki fiyatıda hiç azımsanacak gibi değil.Ben sanırım tercihimi Lineaeffe Sorrento'dan yana kullanacağım.Yurtdışındaki arkadaşımın erken gelebilme ihtimali olursa Shimano Tiralejo gözümün kaldığı kamışı alıcam.Takdir edersinki Zziplex,Century,Bifa etmesede bizim işimizi hayli hayli görür 300 mt ye atmak gibi bir çaba içersine girmiycem çünkü :D

5. serdargoller

serdargoller serdar

Favori Kamış:
    olta sırtı
    En İyi Avı:
    baraküda 6.5kg
    günhan kardeşim bende geçen hafta makine ve kamış almak için bu malum marketin sitesini ziyaret ettim ryobi ecusima6000 hoşuma gitti fiyatı 62ytl birde mağazalara bakıyım dedim sıkı pazarlık etmediğim halde 35ytl ye anlaştık.
    55ytl de gold fish ocean surf 3.90 250gr atarlı 150ytl lik takımı 90ytl ye aldım 25 gr lık kurşunu rahat 50 mt fırlatıyo bilgin olsun.