Kamış Seçimi

Konu, 'Kamışlar' kısmında LACRIMAS tarafından paylaşıldı.

1. LACRIMAS

LACRIMAS Mehmet Ali

Favori Kamış:
    Lineaeffe Universal 3,60 mt Teleskopik Kamış
    Favori Makine:
    RODER AY40
    En İyi Avı:
    İNŞALLAH OLACAK
    arkadaşlar ben yeniyimde kamışlardaki tabir olan atar nedir yani atarın düşük olması veya büyük olması neyi değiştirir birde kıyıdan uzağa atmak için 50-100 gr kurşun bağlayarak atıyorum bunun için hangi atar aralığında kamış seçmem lazım yardımcı olursanız sevinirim
    çünkü atarın ne olduğunu ne işe yaradığını hala anlamadım ve 50 mt ileriye göndermem lazım yemi atarın düşük 50-75 gr aralığımı olması lazım yoksa 100-200 mü?

2. 29519

29519

Atar genelde kamışın atacağı maximum atarı gösterir. Lakin bir çok firma fason üretim yaptırdığından üzerindeki değerler pek güvenilir değildir. Mesela x marka bir kamış 100 - 200 gr atarlı diyorsa 100 ve 200 gr lar ile en iyi performansı verir anlamı çıkarılabilir ama bu x markanın kamışı ile 200 atıyor nasılsa diyip 200 atmak bence hata olur kamış kırılabilir çünkü.
    Avlandığınız bölgede maximum 100 gr ile çalışıyorsanız eğer bence atar değeri maximum 150 0lan bir kamış ile avlanmanız en mantıklısı olacaktır. Çünkü kamışın atar değeri arttıkça sertliğide artar bu da tuttuğunuz balıktan zevk almanızı engellleyebilir veya balık vuruşlarını hissettirmeyebilir.

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Maksimum 150gr atarlı 3.60-390 bir kamış rahatlıkla işinizi görecektir. Oldukça geniş bir segentte çok farklı fiyat aralıklarında istediğiniz gibi kamışlar mevcuttur. Siz seçiminizde kriterlerinizden sonra kamış ağırlığını en düşük olanından seçmeye çalışın.

4. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Bence kamışın atarı değilde ele uyumu önemlidir. Kamışın atarıda yüksek olsa siz kamışla uyum sağlayamıyorsanız ne fayda.
    Ben kamışıda makinayıda illaki elleyıp oynayıp alma tarafatrıyım. Görerek almak en iyisi.

5. LACRIMAS

LACRIMAS Mehmet Ali

Favori Kamış:
    Lineaeffe Universal 3,60 mt Teleskopik Kamış
    Favori Makine:
    RODER AY40
    En İyi Avı:
    İNŞALLAH OLACAK
    Son düzenleme: 21 Eylül 2010
  6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    İkinci linktek kamış tam ihtiyacınıza cevap verbilecek nitelikte. Ancak uyarayım bu kamışlar ucuzdur iyidir ama klavuzlar ve yüzkleri çabuk paslanır, her kullanımdan sonra bir miktar makina yağıyla silmenzde fayda var.