kamış seçimi

Konu, 'Kamışlar' kısmında lineafee tarafından paylaşıldı.

1. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşlar kamış konusunda maalesef beklenen performansı sahip olduğum lineafee kamışlarda bulamadım yüksüklerin deformasyonu ve sflex kamışımın ucundaki kırılma problemi maalesef beni surften soğuttu ben şu günlerde albastarda bosphorous adlı bir kamış gördüm 420 cm ve 180-300 gr atarli bu kamışı kullanan arkadaşlar varmı performansı hakkında bilgi almak istiyorum birde red steel power 420cm alakanızı bekliyorum saygılarımla

2. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    SHIMANO ASPIRE AX TELE SURF 4,30 MT 200 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO Biomaster 8000 PG
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    bende red steel power 4.20 var. çok saglam ve dayanıklı bir surf kamış bende 2 ay civarı oldu alalı, 175 gr kursunla çok rahat bir sekilde attım. denemek amaçlı o kadar agır kursunla denememiştim hiç, 540 gr bir agırlıgı olması lazım yanlıs hatırlamıyorsam ben kendi adıma tavsiye ederim. birde mitchell privilege t430 surf kamış var forumda konuda açtım,bugun kısıkta tekrar inceledim kullanma sansımda olmustu 447 gr agırlıgında çok hafif 100-180 gr atarlı güzel bir kamış bakmanızı tavsiye ederim

3. 29519

29519

Albastar bosphorus u tanıdığım bir kaç arkadaş kullanıyor ve gayet memnunlar. Birden bir numaralı kamışları haline geldi ama ben kullanmadım dolayısı ile kendi fikirlerimi söyleyemiyorum.

4. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    yakalayamadığım orkinos :(
    arkadaşlar forumda araştırdım ama bulamadım. bende lineafee extreme cast var 100 gr ve üstü ağırlıklarla atışlarda bi türlü uzak atışlar beceremedim. yani benim atışımda mı sıkıntı var yoksa kamıştamı bilen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

5. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    merhabalar bahsettiğiniz albastar boshpborous kamışı 2 ay önce aldık.Ustamın fikriyle kamış her yönüyle gayet iyi bana göre tek sorunu ağır olması yemli avcılıkta gayet iyi kampanyada ayrıca çok şık bir taşıma çantası var yanında aynı kamışın italyanı yani orjinali 450 tl civarında italyanını kullanan bir büyüğümüzde alırken çok tavsiye etti. Tabiki karar sizin iyi avlar dileklerimle

6. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    ayrıca hafta sonları boğazda balık tutmaya gidiyoruz eğerki oralara yolunuz düserse kamışımla test yapıp daha iyi bir sonuc almanız için yardımcı olabılırım.

7. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    bence atışında bir sıkıntı var aynı kamış bendede var ve 150 gr gayet rahat atıyor bende çok uğraşmama rağmen istediğim uzaklığa daha ulaşamadım ama
    aynı kamışla abim çok daha uzaha atıyor hatta yiğenim bile benden daha uzaha atıyor kamış aynı kamış bende gayet iyiatış yapıyorum fakat atış iyi tam demek için üsküdar radarın ordakiler gibi uzaha atabilirsen işde budur derim.mesala abim gibi uzak atış yapabilsem üsküdar radarın orda deneme yapardım ama boy faktörü varmıdır bilemiyorum boyum 1,68 abimin 1.75 yiğenimin 1.85:p :p :p

8. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    banada öyle geliyo heralde daha kamışa daha alışamadığımdan böyle oluyodur diye düşünmek istiyorum:) daha bu kamışla 2. kez dün avlanmaya çıktım. sanırım tam atış esnasında parmağı bırakmakta biraz gecikme yaşıyorum ama bu durum 75 gram kurşunda böyle değil. inşallah yakında alışırım. hee bu arada boyla ilgili değil sanırım benim boy 1.80 :)

9. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    durmuş bende okuma raw11ss makinayı merak ediyordum nasıl sence .

10. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    şükrü abi kamışla makinayı birlikte aldım yani ikisinide 2.kez kullanıyorum ama sıkıntı çıkaracak bi makinaya benzemiyo diyebiliyorum çünkü daha istavrit harici bişe yakalayamadım :)

11. fish founder

fish founder Özgür

sevgili iskender,
    cengiz balıkçılıkta 3 parça hoshi kamışlar var,
    fiyatı biraz tuzlu ama şiddetle incelemeni tavsiye ederim,

ciddi bir performans sergiliyorlar,ben çok memnunum,

12. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    geç cevap

sevgili özgür kardeşim ve konuma cevap veren arkadaşlarım geç dönüşüm için özür dilerim bilgisayardaki problemim yüzünden zamanında teşekkür edemedim ,önerilerinizi gözönünde bulundurup seçimimi ona göre yapacağım

13. oLchY

oLchY Olcay

Albastar Bosphorus'u gözün kapalı al kardeşim. İki arkadaş aldık çok memnunuz. Biri ağır demiş ama öyle ahım şahım bi ağırlığı yok. Çoğu surfler genelde aynı ağırlıkta. Mukavemeti ve atarı mükemmel. Hediye çantası ayrı bi güzellik. Şu andada kampanya yapmışlar fiyat bayağı bi uygun. Tavsiyemdir.

14. furunotr

furunotr Haluk

Bu kamışı fazla övmüşler ama; bir kere ağır bir kamıştır; 600 grama yakın ağırlık var ki 350-450 gram arası surf kamışlar mevcut piyasada... Kamış oldukça sağlam ancak 175 gramdan aşağısını pek tanımlamadığı için bu ağırlıklardan aşağı erimli bir atış yapamazsınız; ayrıca aksiyon ve hassasiyetini de bu kritere göre kıyaslayın dilerseniz...At-çek için uygun değil; eğer çapari veya sahte kullanmayı düşünüyorsanız hemen vazgeçin... Yemli olabilir ama kamışın hassasiyeti bir miktar düşük; en uygun olan stil asansör sistemi bu kamış için... Ancak sağlamlığı ve çantası göz dolduruyor...

Ucuz ve hafif ve kullanışlı bir kamış isteniyor ise Cengiz Balıkçı'lığın getirttiği Okuma Salina bu iç için biçilmiş kaftan... 4,20 boy ve 490 gram ağırlık ile 100-200 gram atar özelliğine sahip... Üç parça ve kılıfı ile birlikte kapalı boy 148 cm.... Aksiyonu düzgün ve atarı iyi; bende bir adet mevcut; sahte ile at-çek için 150 ve 170 gramlarda kullanıyorum... Parasına göre mükemmel bir kamış; ayrıca çapari ve yemli için de ümit vaad ediyor... Ancak şu an kalmamış; Ocak-Şubat gibi gelecek sanıyorum... (Kamışı oldukça beğendim; önce standda beğenip aldım; denedikten sonra ikinciyi almaya gittiğimde kalmamıştı...)

Sözkonusu diğer kamış herne kadar ağır olsa da ben güçlü kuvvetliyim; dayanıklı sağlam birşey istiyorum ve yüksek ağırlıklarda kullanırım diyenler için çok iyi bir tercih olabilir...