daha önce araştırıp nihayetinde bir karar vermiştim. shimano alivio ve lineaeffe extreme cast.arasındaydım. biri lineaeffenin en üst modeli sayılabilecek digeri shimanonun giriş seviyesi oldugundan extreme cast diyordum .hatta aralıkta gelecek cengiz balıkçılıga şu an ellerinde yok.beklemeye değer diyordum shimano vengeance 4.20 yi çıkardı ve fiyatları hemen hemen aynı.. shimanoyu kullanıp tavsiye eden yoktur henuz .marka nedeni ile tavsiye edenler olacaktır ama gidip bakmış görmüş olan var mı acaba. aralıgı beklemeden bunu alayım mı sizce::::??? http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=14479
extreme cast'i kullanmaktayım,maksimum 125 gr larla av yapıyorum dolayısı ile de memnunum lakin boğazda avlanmadığımdan ağır kurşun kullanmıyorum. ama aynı kamışı kullanan arkadaşlarımdan 150 gr larda sorun yaşattığını çok duydum. keza bahsi geçen şimo'da 170 gr atarlı. boğazda kullanıcam diyor isen daha ağır atabilme imkanı sunan kamışlara bakman işini kolaylaştırır diye düşünüyorum,
haklısın 200 gr atarlılara bakmak daha dogru olabılır belki.. ama onlarında ucu hassas degil beklemeli avlarda o kadar iyi performans vermeyebilirler diye dusunuyorum..
Orta karar bir kamış alın. Hallicede bir makine. İnce misina sarın, 150 yerine 100gr kurşun atın. 150 gr gibi ağırlıklarla, kaba kuvvete dayanan baş üstü atışları kaldıracak hassas bir kamış böyle 200 - 300 TL'ye bulunmaz, bu rüyadan uyanın artık.
Hem yüksek atarlı olacak,hemde hassas olacak, böyle bir durumda ciddi paraları gözden çıkartmak gerekiyor, bu konuda skoylu'ya katılıyorum
sanırım bende size katılıyorum ... orta karar bir kamış olmalı o nedenle aralıga kadar bekleyıp çinekoplar boğazdan geçiyorken bakacagima gidip alayım şu vengeance'ı beklemenin alemi yok..... sağolun
Haklısın bu hafta hayatımda ilk defa kamış kırdım Yılbaşında 60-70 TL civarlarında paraya almış olduğum Albastar Surf Casting 3.90 model surf kamıştı. Sadece 100 gram kurşunla ama balık açıkta olduğu için çok kuvvetle abanarak salladım ve "çaaat" kırıldı kamış. Misinenin uca dolanmadığından da eminim. Neyse zaten çok memnun değildim, daha farklı bir model alacağım. Bana Boğaz'da çapari ve rapalada iş görecek 100 TL altı surf kamış modeli öneren olursa memnun olurum.
TurnaSurf vardı ancak şimdi üretilmiyor; sanıyorum yerine Turnafresh diye bir model üretiliyor; yalnız bu kamış sağlam olmasına rağmen biraz hantaldır, ayrıca orta ya da yavaş aksiyonlu olduğu için uzağa erişimde biraz sıkıntı yaşarsınız; eğer 100 gram gibi bir ağırlık atıyorsanız geçen Perşembe benim 150 gramla kandırıcı atarken kırdığım Alba Krokodil kamış 500 gramın biraz üzerinde olmasına rağmen ağırlığını hissettirmeyecek kadar dengeli ve hızlı aksiyonlu güzel bir kamış; ya da bütçenize biraz daha ilave edebilirseniz Shimano Alivio'nun 200 gram atarlı modelinin 145 lira gibi bir fiyatı var veya alternatifi Shimano Vengeance 4,20 boy 170 gram atarlı 180 lira gibi bir fiyatı var onlarca da seçenek çıkabilir...
Unicast'ı da ilave etmek gerekir 100 liranın az üzerinde; 4,20 boy 430 gram 250 gram maksimum atar, 3,90 boy sanıyorum 390gram 250 gram maksimum atar...