Kamış seçiminde yardım?

Konu, 'Kamışlar' kısmında muptela tarafından paylaşıldı.

1. muptela

muptela

Favori Kamış:
    Olta.
    En İyi Avı:
    2 Kilo Sazan
    Arkadaşlar Erzincanda alabalık avında kullanacağım bir kamış almak istiyorum.İnternetten araştırıp hoşuma giden bir kamış var.Daiwa Mini swing 150 cm m.s.w.Bu kamış hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.Farklı kamış önerilerinide bekliyorum şimdiden teşekkürler.
    Kamışı bulduğum internet sitesinin adresi. http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=KMS MSW 150

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Erzincan alabalık meralarında bu kadar kısa bir kamışa gerek yok diye düşünüyorum.
    Siz bu kamışı seçtiğinize göre daha uzun kamışlardan verim alamamış ve ona göre karar vermiş olabilirsiniz.
    Çok kısa kamışın bazı avantajları var;
    Örneğin bunu pantalon cebinize koysanız rahatlıkla taşıyabilirsiniz. O güzel dağlara tırmanırken, şelalelerden geçerken bu da size avantaj sağlar.

Ama yine de kişisel görüşüm 180 üzerinde boyu olan, iri alabalık geldiğinde zorlanmayacağınız bir tele spin kamış daha iyi olur. Erzincan meralarında büyük balık hayal değil.

Siz ihtiyacınıza göre karar verin yine, ama ben 210 luk bir tele spin önerim.
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-92260210

Makinenizi de klasik alabalık avcılığı önerilerindeki gibi çok küçük (10 yada 20 lik) değil 30 luk seçmenizin yerinde olacağını düşünüyorum. Üstelik bu makinenin kolunun kompaktlık düşünülerek küçük olmaması, güçlü asılmalarda elden fırlamayacak büyüklükte olması lazım.

Son düzenleme: 13 Eylül 2009
  3. muptela

muptela

Favori Kamış:
    Olta.
    En İyi Avı:
    2 Kilo Sazan
    Gerçekten önerileriniz çok faydalı oldu.Tavsiye ettiğiniz kamış çok güzel.Ben geçen seneye kadar adanada yaşıyordum.Denizde kıyı oltacılığı ile uğraşıyordum.Alabalık avına ilk burada gitmeye başladım.Erzincan barajında çiftlikten kaçma alabalıkları avlıyordum ondada banax sx 2000 makinam ağır geliyordu.Ramazandan sonra derelere kırmızı banekli hakiki alabalık avlarına çıkacaz,hafif bir makina ve kamış alıp daha verimli avlar hesap ediyorum kafamdan.Kamış tavsiyenizi okadar araştırdığım halde hiç dikkatimi çekmemişti.Daiwa ve shimano markalarına fazla konsantre olmuşum heralde.Makina olarak (hafif)bir tavsiyeniz olursa sevinirim.Yardım severliğiniz için teşekkür ederim.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Emre merhabalar,

Ramazan sonrasında alabalık için av yasağı başladı-başlayacak. Zira, sezon 30 Eylülde kapanıyor. Diyorum ki 3-5 gün de sizden taraf dinlensinler ve Nisan başında selamlaşırsınız artık.

Kırmızı beneğin yerini tutmaz ama maden bu sevda bir şekilde yaşanacak çitflik kaçkınlarına devam diyelim ne dersiniz?:rolleyes:

Selamlar.:)

5. muptela

muptela

Favori Kamış:
    Olta.
    En İyi Avı:
    2 Kilo Sazan
    Doğru söylüyorsunuz ,20 - 25 gün gibi bir zaman kaldı.Niyetim ondan sonra Gökkuşağı ile uığraşmak.Ama yinede bu maksatlı güzel bir set yapmayı düşünüyorum Araştırmalarım devam ediyor.Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.:)Sizede selamlar.

6. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Kusura bakmayın bir kaç gündür internetten uzağım. Daha bir hafta belirsiz zamanlarda kısa süre girebilirim herhalde.
    Kırmızı benekli özel, onun avlama süreleri ve limitlerine uymak, onu tanıyana sıkıntı değil zevk verir sanıyorum.

İnanın biz de onca yıl balık tutarız, son üç yılda kazandığımız malzeme tecrübesini geçen 35 yılda edinemedik. İmkanlar çoğalıyor, kullandıkça eksikleri hissediyoruz. Farklı amaçla kullanılan malzemeleri kendi amacımız için deniyor ve bazen başarı sağlıyoruz. Telespin kamışlar da bunlardan biri

Makineye gelince;
    Kendim abu garcia FD 300 ü bu amaçla kullanıyorum. Ama emsali çok güzel güçlü başka makineler var. Siz 30 luk iyi marka, en az 3 bilyeli çevirme kolu ve tutamağı ele uyan bir makine seçin. Bilen arkadaşlar bu özelliklere uygun marka ve modeller önerir. Kendim işe yarar başka makine kullanmadığım için kesin bir şey söyleyemem.

7. muptela

muptela

Favori Kamış:
    Olta.
    En İyi Avı:
    2 Kilo Sazan
    Yakup abi dam 240 lık bir tele spin kamış (http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=15331) ile banax sı 700 (http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=127) makina siparişini verdim.şu an kullandığım makina banax sx 2000 di ve makinamdan baklemeli avlarda çok verim aldım.Umarım sı seriside aynı kalitedir.Asso marka 24 lük ultra misina aldım.Öneriniz gerçekten faydalı oldu.Çünkü bu kamışların atarlarıda 5-20 gram,yani daiwa ya göre daha yüksek atarı olması bir avantaj. Siparişi verdim ama yinede yeni makinam ve misinam hakkındaki yorumlarınızıda alırsam sevinirim.Teşekkürler.:) İyi bayramlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Eylül 2009
  8. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Bence Erzincan ya da nispeten çevresi ağaçsız ve genişçe, balığı irice akarsularda kullanıma çok uygun bir takım oluşturmuşsunuz.
    Misina konusuna gelince; pek çok arkadaş bizzat bana önermesine rağmen alıp ta denemediğim için Asso tecrübem yok. İlk gelen Assoları (2004 de) incelediğimde bana sert bir misina gibi gelmişti. Böyle küçük makinelerde sert misinalar kolayca kendi kendine boşalır. Özellikle atış yaparken. Ama bu gün pek çok asso serisi var, aralarında spin için uygun olanı vardır.
    Kalınlık olarak 0.18 daha uygun gibi, 24 lük asso ile ancak bir levrek spin takımı oluşturulur gibime geliyor. Ve de denizde 3 kg ya kadar balıklarda bu haliyle çok zevkli ve adrenalin yüklü (kırdı kıracak, kamışın ucu sapına değdi değecek heyecanıyla) avlar da yapabilirsiniz.

Her şeye rağmen altı üstü 100 metre misinaya bakar... Yedek kafası varsa ona da alabalık için 016-18 lik misina sararsınız olur biter.

Takımınız güzel, güle güle kullanın.

Son düzenleme: 22 Eylül 2009