Öncelikle herkes e merhaba arkadaşlar Ben fırsat buldukça istavrit ve bazı akşamları da çinekop avına çıkıyorum kullandığım kamış KUDOS IM9 4.20 250gr atarlı makinam ryobi ecusima 6000vi at çek de hali ile yoruluyorum çünki belli bir zaman sonra her ikiside bana ağır geliyor sanırım bundaki en büyük etkenlerden biriside boyumun kısa olması :laughing: bu ikisini satıp aşağıdaki ürünleri almak istiyorum fikri ve bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler Şimdi almak istediğim kamış Trabucco searider master surf serisi 400 cm 250 gr atarlı kamışın kendi ağırlığı 265 gram Makina shimano catana 2500 fc 2+1 bb ağırlık 260 gram Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
bende takılmıştım hafifliğine. kamış hk bildiğim; ağırlık bilgisinin yanlış olduğudur. kendi ağırlığı 440-450gr cıvarında...
Öztan abi hala ağırlığı konusunda tam emin olamıyorum ama üsküdardaki yıldız balıkçılık üsküdar da yerleri ve onların internet sitesinde gördüm biraz önce aradım sizinde dediğiniz gibi 450 gram ağırlığında peki sizin bana önerebileceğiniz aşağı yukarı aynı fiyatlarda ama gayet hafif bir kamış varmı bendeki kudos 550 gram ağırlığında yanılmıyorsam beni yormayacak bir kamış ve makina arıyorum da
italcanna var diye biliyorum ancak hem atarı konusunda kullanıcı yorumlarıyla üzerinde yazan değerler örtüşmüyor hemde fiyat çok yüksek. max 175gr kullanım şartıyla surf mill veya spider surf derim. ben surf mill kullanıyorum, gerçekten abanarak atışlarımda max 165gr çalışıyorum. 185 atanıda gördüm, bende başka bir kamış daha olduğundan, 165gr üstünde diğerini kullanıyorum. surf mill kamış 320gr oldukça hafif, özellikle akıntı az/akıntısız günlerde rapalada RAW2 55 makina ile çok rahat oluyor. dolayısıyla hem hafif hem yüksek atar özellikli alternatif pek yok, alışacaksınız. kullanım alışkanlıklarınızı gözden geçirin derim, kullanım esnasında kamışı taşıma alışkanlıklarınızı değiştirerek bir nebze rahatlayabilirsiniz. örn; çaparide kamışın arkasında takılı lastiğin içine göre 100gr kurşun döktüm onu takınca elimde yok hissi veriyor.
Abi güzel bilgilerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim nette şöyle bir kamış gördüm Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt 220 gr Surf Kamışı bu markaya baktım ama yorumları hiç iç açıcı değil sizin tavsiye edeceğiniz bir marka varmı ve bende sizin gibi kamışın arkasına kurşun döksem uygun olurmu
benim kullandığımda o (lineaeffe surf mill 4.20 220gr atarlı) kamıştır, detayına bir önceki mesajda girmiştim. daha ağır çalışmam gerektiğinde TrioRex kamış ve RAW2 65 komb kullanıyorum tabi eziyet oluyor diğerine göre. yapacak birşey yok bu iş böyle malesef. sorun daha fazla yatırım ilede çözülemiyor bildiğim kadarıyla. 200gr ve üstü gramajlarda uzak atış gerçekleştirebilecek kamışlar ortalama 500gr oluyor . kendi kullandığın kamışa ise, 100gr kurşuna bir ip bağlayıp kamışın tapa kısmına iliştirip kamışı açık vaziyette tek elinle her zaman kavradığın yerden (makina bağlantısının olduğu yer) bir yokla derim. farklı ağırlıklarda denemeni öneririm, sonuçta her kamışın denge olayı farklı. rahat hissettiğin ağırlığı kamışın arkasına kesinlikle sallanmayacak şekilde montajlayabilirsin. ben yerde kaymasın diye takılan lastik takozun içine uygun döküp yapıştırdım.
Abi saygı değer yorumların ve yardımın için teşekkür ederim kamışı alıp deneyeceğim söylediklerinizi ve buradan da paylaşımlarım olacaktır teşekkür ediyorum
lineaeffe spider surfer kamış işinizi görür ben 200 de atıyorum belki agırlık arttıkca erim düşüyor ama hafif ve güzel kamıştır güven verir