Kamiş Takimi Ariyorum Imdaaaaaat :)

Konu, 'Kamışlar' kısmında aytackinik tarafından paylaşıldı.

1. aytackinik

aytackinik AYTAÇ

Arkadaşlar Merhaba, Ben Hayati Boyunca 4-5 Kere Balik Tutmuş Biriyim Yani çömez Bile Değilim Ama Geçenlerde Taşucunda (bilenler Varsa Tisan'da), Pederin Takimiyla Yarim Saat Kadar Balik Tutayim Dedim 4 Tane Sokar Tuttum, Sonunda Oltaya Kafayi Yemiş Bir Yaratik öyle Bir çarpti Ki Kamiş Elimden Kaydi, Son Anda Tuttum Ama Olta Boşa çikti Misinayi Satdim Bi Baktim Iğneler Yok, Zaten Tekrar Iğne Bağlamayi Bilmediğim Için Yarim Saat Sürdü Av :) Ve Hak Verirsiniz Ki Bu Beni çok Heyecanlandirdi... Ve Artik Psikologluğu Birakip Balikçiliğa Başlamaya Karar Verdim :)
    şaka Bi Yana... Kurban Bayraminda Tekrar Gidicem Tisan'a, Bu Sefer Kendi Takimimi Edinip Gideyim Diyorum.
    çipura, Melanur, Karagöz, Kefal Sokar Gibi Baliklar Varmiş Tisan'da.
    Oltayi Salladiğim Yer Kayalik.

Her Neyse, Gelelim Sadede.. Bana 100-150tl Civarinda Ankarada Tatli Suda Da Kullanabileceğim Kamiş-makine-misina-iğne-sahte Yem Kombinasyonu Lazim.

Yaklaşik 6 Gündür, Günde 3-3,5 Saat Forumlardaki Konulari Okuyorum Ama Yemleme Dişinda Hiç Bişey Oturtamadim.1-2 şey Biliyodum Onlari Da Kariştirdim :)

Saygideğer Ustalar, Bana: şu Kamiş, şu Makine, şu Kadar Metre şu Misina, Ve Belirttiğim Baliklara Göre şu Tip Takim (şamandirali Veya Dip Ve şu Kadar Iğneli) Gibi özet Geçebilecek Ustalarima Ihtiyacim Var.

"yuh Ulan Oldu Olacak Baliği Da Biz Tutalim Senin Yerine" Dediğinizi Duyar Gibiyim :) şimdiden Yardim Eden De Etmeyen De Sağolsun Saygilar

2. aytackinik

aytackinik AYTAÇ

3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Öncelikle hoşgeldiniz. Evet set hiç fena değil. Siz kendi takımınızı kendiniz bulmuşsunuz zaten :D

4. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Tatlısu için 4.20 bence fazla uzun bir kamış. Avlanacak yere ve balığa göre seçmek lazım.

5. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Baraj ya da göl/göletlerde kullanılacaksa o kadar da problem olmaz abi. :)

6. lebiderya

lebiderya adem

Sonunda Oltaya Kafayi Yemiş Bir Yaratik öyle Bir çarpti Ki Kamiş Elimden Kaydi, Son Anda Tuttum Ama Olta Boşa çikti Misinayi Satdim Bi Baktim Iğneler Yok,

balon balığına çatmışsın, balıktan soğutur adamı bu balık...

iskeleden mi salladın oltanı?

7. aytackinik

aytackinik AYTAÇ

yok abi iskeleden değil kayalık kıyıdan salladım. bu gün birisi kurbağa balığı olabilir dedi, o tarafta varmış o balıktan..

8. aytackinik

aytackinik AYTAÇ

saol dostum hoşbulduk. bu arada harbiden olur mu o takım :)

Son düzenleme: 27 Eylül 2010
  9. aytackinik

aytackinik AYTAÇ

walla hocam pederde alba star'ın fazladan, ufak tefek bi kamış var, onu çarpıcam tatlı suya da onu kullanıyım diyorum. bilmem ne dersin ?? :rolleyes:

10. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    travertin yerine avenger öneririm.. fiyat farki 5 lira bile değildir ama yapı oalrak daha sağlam..kamış içinde 4.20 fazla gelirse 3.90 öneririm. spirit surf öyle dağa taşa gelir çok sağlam degil gerçi ama iyi kamıştır. 200 gr atar size fazla gelecektir. biraz sağır olur gölde de avlanacaksanız ve kıyıdan yemli deneyecekseniz sprit surf olur diyorum...

11. aytackinik

aytackinik AYTAÇ

12. aytackinik

aytackinik AYTAÇ

evet hocam önerdiğiniz makine de iyiymiş bi arkadaş ta söylemişti onu. bi de remixon mx 5000 önerisi aldım bu gün ne dersin ona ?? bi önceki mesajda link'i var

Son düzenleme: 28 Eylül 2010
  13. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Remixon mu okuma mı diye soracak olursan forumdaki herkes Okuma'yı tercih edecektir. Okumanın travertine de avnger de tutulan modelleri. Eğer uzun atışlarda beklemeli avlarda kullanmayacaksanız Kamışınız biraz daha hassas olmalı 80-100 gr atarlı bir kamış olabilir bende boy olarakta 3,30-3,60 ideal olacaktır.

Önerilerim :

Kamış :

http://www.avmarketi.com/asp/product/9608/LINEAEFFE-ALLAROUND-CARBON-KAMIS-40-90G-350M

http://www.avmarketi.com/asp/product/14146/RON-THOMSON-STEELHEAD-PRO-KAMIS-390CM

Makina:

http://www.avmarketi.com/asp/product/5650/OKUMA-TRAVERTINE-TR65-MAKINE

http://www.avmarketi.com/asp/product/3170/RYOBI-ECUSIMA-6000Vi-MAKINE

Son düzenleme: 29 Eylül 2010
  14. aytackinik

aytackinik AYTAÇ

hocam ryobi fena makineye benzemiyor ciddem. uzun atışlarda beklemeli avlarda kullanıcam. bu av için remixon buffalo 400 iyimidir yada başka ne olabilir

15. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Gönderdiğim linkteki kamış surf özelliğine sahip olması sebebiyle uzun atışlara uygun bir kamış Ağırlığı ise 400 gramın altında . Surf özelliği olan ve bu ağırlıktaki kamışlara az rastlanır. Bence ideal bir ikili olurlar.

16. 29519

29519

Atış mesafeniz ne olacak kaç gr kurşun kullanacaksınız?

17. LapinCash

LapinCash

Ryobi çok iyi fakat göle daha uygun bence.Siz sanırım denizde kullanacaksınız değil mi ? İnşallah yanlış anlamamışımdır :D

18. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Dostum yolun düşerse birde kentparka yeni açılan decathlon a bak derim. gerçekten güzel makine ve kamışlar var. tahmininden de çok daha ucuz bir mağaza. eğer henüz takımını almadıysan bir bak derim.

19. aytackinik

aytackinik AYTAÇ

hocam allah ne verdiyse o kadar gitsin :) kurşun ağırlığını da bilmiyorum kıyıdan atıcam oltayı, ne kadar ağır olması gerektiğini bilmiyorum :confused:

20. aytackinik

aytackinik AYTAÇ

hocam öneriniz için teşekkür ederim. ancak bi mekana gittiğimde şu kamış, şu makineyi istiyorum demek istiyorum çünkü esnaf elindeki malı övüyor elindeki dışındaki her malzeme için kaliteli olsa dahi pek ii değil diyor ve iice aklımı karıştırıyolar :confused: