Merhabalar, Kamış seçimi konusunda kararsız kaldım. Sizin tecrübelerinizle bir karara varacağıma eminim. İstediğim kamış hafif, kapalı boyu 135 civarı, 390-420, atarı 50-150 arası ( yeri gelince 50 gr, yeri gelince 100-125 gra atabileceğim, genel kullanım için bir kamış. İstanbul Kadıköy-kartal arası durgun su avları için. Biraz araştırdım ve aşağıdaki kamışları son karar için sizlere yazıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ortalama fiyatları aynı. Daiwa Samurai 390 cm / kapalı 118 cm / 60-120 gr atar / 225 gr ağırlık Lineaeffe Vx Surf 390 cm / kapalı 117 cm / 170 grama kadar atar / 394 gr ağırlık Lineaeffe Manta 400 cm / kapalı 127 cm / 100 grama kadar atar / 246 gr ağırlık Okuma Carbonite Tele Surf 390 cm / kapalı 86 cm / 80-150 gr atar / 365 gr ağırlık
Abim, senin yerinde olsam Lineaeffe Vx Surf'ü seçerdim, yeri geldiğinde boğazda ağır kurşunla da atış yapabilmek için. Ben de düşük atarlı (50-100) gram kamış kullandım durgun sularda ancak zaman oluyor ki boğaz havası alıp balık tutma fırsatı yakaladığım zamanlarda yetersiz kaldığı için 100-200 gram atarlı kamışa geçtim. Light aksiyonlu bir kamış olması lazım bendeki, 50 gram 75 gram farketmiyor performansı iyi. Kamış aksiyonunu da göz önünde bulundurun derim.
Değerli görüşün için teşekkür ederim Emrecan kardeşim. Boğaz için 250 gr atarlı kamışım var zaten. benim istediğim akıntı olmayan sularda hangisi tercih edilmeli. Balığı hissetme, hafiflik, sağlamlık ... gibi
Bu bölge için alınacak kamışın, 4.20 boyu için, 500gr'dan hafif, 400 gr civarı ağırlığı olması lazım. İlk bakacağınız bu olsun. Ve atarı 200gr'ın, hadi en fazla 180gr'ın altında olmasın. Bunları, "Ağırı belinizi ağrıtır" yada "180 gr kurşun atarsınız ha..." noktasında söylemiyorum. Aksiyon, vuruş hassasiyeti, sağlamlık, erim vs. vs. gibi hususlarda öne çıkacak kamışlarda bu özellikler olmalı. Şöyle ki, 200gr atarı olan ve 450gr ağırlıktaki bir 4.20 kamış, eğer atarı kafadan atılmadıysa, kaliteli karbon olmak zorunda. O zaman zaten gereken sağlamlık, sertlik, hassasiyet, denge filan kendisi gelir.
ben sezonda maltepede lüfer için kullandığım kamışı tavsiye edebilirim. prologic marka, çok hafif (260gr) max 100gr kurşunla uzak atışlar mükemmel, çokta hassas. gerektiğinde çapari içinde kullanıyorum... www.yabanavmalzemeleri.com/default.asp?git=9&urun=14482
Okuma Carbonite Tele Surf 390 cm / kapalı 86 cm / 80-150 gr atar / 365 gr ağırlık Bu kamışı aldım kullandım. çok beğendim tavsiye ederim.