arkadaşlar merhaba bir konuda bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var bir süre önce bir spin takım yaptım kendime shimano alvio bx 2.70 kamış ile okuma zerus 4000 makina aldım fakat forumlarda shimano catana bx 2.40 kamıştan çok memnun kalan arkadaşlar olduğunu gördüm kamışı bayiide inceleme fırsatım oldu hoşuma gitti shimano alvio taşıması son derece zor iki parça olduğu için shimano catana bx 2.40 ile ilgili görüşlerinizi ve bu kamışa shimano zerus 4000 makinanın uygun olup olamayacağını görüş olarak yazarsanız çok sevinirim zira makinayı değiştirmeyi düşünmüyorum şu aşamada sadece kamış şimdiden teşekkürler bu elimdeki sahimano alvio bx 2.70 almayı düşündüğüm shimano catana bx 2.40 elimdeki shimano zerus 4000 makina
spin için kullancaksın sanırım..benim önerim kesinlikle ve kesinlikle 2 parça spin kamışlardır..ama taşıması çok çok zor diyorsan teleskopik düşün derim..rastgele...
Engin kardeşim, kamış seçeneklerimi hep seyahat amaçlı düşündüğüm ve aldığımdan, tercihlerim hep teleskopik yönde olmuştur. Ufak bazı dezavantajları olsada, avantajları bence çok daha fazladır. Catana bx 240 telespin cok sevdiğim ve kullanmaktan son derece zevk aldığım kamışlarımdandır. Takımlarımın içerisinde ayrıcalıklıdır. 10-30 demesine rağmen 30 gr.da hafif kalıyor ve 40- 50 gr.ları istiyor aksiyon için. Vişne rengiylede ayrı bir güzel duruyor ; ruj sürmüş genç kız gibi.:laughing: ( Gerçi şimdiki üretimi farklı renk olabilir.) Çok narin olduğunu unutma. Sağa sola atmaya ve gelişigüzel bırakılmaya gelmez. Elinizde ki makina USA için üretilmiş ürünlerdir. Henüz 2 aylık bir mazisi vardır bizlerde.
teşekkürler abi aslında sana soracaktım favori kamışın çünkü ben o dediğin rengi buldum benimde hoşuma gitti ama açıkçası beni cezbeden tarafı dediğin gibi kapalı hali inanılmaz küçükmakinadan memnunum çok kullanamadım ama kafa yapısı dışa doğru meyilli ve misina daha rahat boşalıyor ama bişey takıldı kafama aksiyon için 40-50 gr istiyor demişsin bu sahteler çok hafif problem olmasın şahsen ben en rahat cam sahteyi atabiliyorum biraz ağır olduğu için at çek avında tecrübem yok fazla yalovada pek iş yapan bir yöntemde değil açıkçası ama heves işte sen anlarsın teşekkürler
10-20-30 gramları çok rahatlıkla kullanabilirsin. Bazı kamışlar vardır, üs değerlerde hep terddüt oluşturur. Acaba fazla mı geldi, Aman üst değerlerın 15-20 gr altlarında olayım diye. 10-30 gr. çok rahatlıkla kullanabileceğin gibi, gerektiği zamanlarda 40-50 gr.larıda rahatlıkla kullanabilirsin. Burada ki vurgum, aksiyon kabiliyetinin güçlülüğü ve esnekliğidir. Vişne kırmızısı. Al sen onu. Dahada bulma şansın olmaz hihi hihi
teşekkürler abi sanırım dediğini yapıcam kaçırınca sonradan insan pişman oluyor sende çok iyi bilirsin bu duyguyu