arkadaşlar merhaba, telescopic surf tipi kamış alacağım , 3,90 veya 4,20 boy olabilir. 250 tl civarı bütçe ile hangisini tavsiye edersiniz? şimdiden teşekkürler.
Merhaba, Surf kamış ile yapacağınız avlarda, yüksek ağırlıklar kullanacaksanız (200-220 gr gibi) kesinlikle parçalı bir surf kamış almanızı öneririm. Zira, teleskopik kamışlarda yüksek ağırlıklarla çalıştığınızda bir süre sonra (6-9 ay) kamışın birinci ya da ikinci parçası sıkışabiliyor. Bu durumu kendi kullandığım teleskopik surf kamış dahil, bir çok farklı marka ve model kamışda gözlerimle gördüm. Tabii bu durum biraz da kamışın bakımı ile ilgili, her avdan sonra tatlı suyla ıslatılmış bir bezle tüm parçaları silerseniz, belki bu sıkışma problemleri hiç olmaz... Bahsettiğiniz bütçeye göre bence alabileceğiniz en iyi kamış Okuma Salina (Salina 2) paçalı kamıştır fiyatı da 170-180 TL civarındadır. Ancak illaki teleskopik diyorsanız, bahsettiğiniz bütçeye yakın olan (sanırım 300 TL civarı) ve yaklaşık 1.5 yıl çok severek kullandığım Shimano Nexave 4.20'yi gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Kaliteli malzeme, iyi işçilik ve gerçekten 200 gr dahil çok iyi atış mesafesi sağlar. Teleskopik kamışlarda olduğunu bahsettiğim sıkışma sorunu 1.5 yılda 4-5 defa yaşadım ama bir şekilde çözdüm hep (tabii bir kereseinde ilk fujinin sökülmesi gerekti). Rastgele...
Merhabalar, sıkışma problemini nasıl çözdünüz? Benim de bir kamışım sıkıştı ve gram kıpırdamıyor. Ne yapmalıyım?
Öncelikle geçmiş olsun. Bu sıkışmaları çözmek için bir seri aksiyon var. Muhtemelen siz de biliyor ve hatta belki de uyguluyorsunuzdur. Sırasıyla: 1- Kamışınızın altındaki kapağı çıkarın ki kamışın içine have girsin ve hava ile ilgili oluşabilecek basınç ortadan kalksın. 2- Kamışın sıkışan yerini tercihan sıcak suya tutun birkaç dakika; hem deniz tuzu gidecek hem de kamışın eklem yeri bir nebze rahatlayacaktır. 3- [BU TAMAMEN OPSİYONEL BİR ADIMDIR. UYGULAMAK İSTEMEZSENİZ DİREKT 4. ADIMA GEÇİN] Kuru bir bezin üstüne yeterince WD40 sıkın ve sıkışmanın olduğu yere çok dikkatli bir uygulayın. Uygularken özellikle sıkışan kısma WD40 'ın nüfuz etmesini sağlamaya çalışın. Ancak, mümkünse WD40'ın kamışın fincanlarına gelmemesine dikkat edin. WD40: http://www.hepsiburada.com/liste/wd...ils.aspx?productId=hrwd40&categoryId=13003351 4- Kaydırmaz inşaat eldivenleri ile sıkışan parçaları ayrı ayrı tutarak ters yonlere dogru çevirin. Kesinlikle parçaları aşağı ve yukarı doğru itmekten bahsetmiyorum. Parçaların birini saat yönüne diğerini de ters yöne çevirmekten bahsediyorum. Burada çevirme esnasında çevirme gücünüzü anlık olarak arttırın yani dönmesi için zorlayın. 3-5 seferde sıkışma açılacaktır; bu durumda sıkışan parçaları birbirine doğru ittirerek işi bitirirsiniz. Benim deneyimlerde genelde bu adımda açılıyordu. İNŞAAT ELDİVENİ: http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/14680 4. adımda açılmıyorsa 5. ya da 6. adımları uygulamak gerekir ama bu adımları bir kamış ustasına yaptırmanız daha uygun olur bence; zira ben de öyle yaptım. 5- Sıkışmanın olduğu bölüme kadar misina kılavuzlarını kamıştan ayırın. Burada misina kılavuzlarını kamışa sabitleyen epoksilerin dikkatlice eritilmesi lazım. Sıkışan parçanın da misina kılavuzunu çıkarttığınızda kamışı dikey ya da yatay olarak sabitleyip, sıkışan parçanın üstüne üzerine hafif bir bez bağlanmış çekiç ile orta hızda vurun. 6- 5. adımda da açılmadıysa, bu sefer beşinci adımda çekicle vurduğunuz sıkışan parçanın ucuna küçük ama sivri bir cisim koyup, çekiç ile orta hızda vurun. Halen açılmıyorsa, aldığınız yere geri verin ya onlar ya da varsa kamışın ithalatçısı gerekli çözümü bulmaya çalışsın Bu arada önemli bir nokta daha var: kamışınızdaki sıkışma açıldıktan sonra mutlaka her kullanımdan sonra tatlı su ile sıkışan yeri yıkayınız. Yoksa, aynı yer yeniden sıkışma yapabiliyor
Oldukça faydalı bilgiler ancak bir kısmı çok ciddi risk içeriyor ve eli yatkın birinin çok dikkatli bir şekilde uygulama yapması lazım... Bazan kamışlar sitres yapar; bu durumda kamışı bir kenarda 10-15 dakika ellemeden bırakmak ve sonrasında kapatmaya çabalamak gerek; olmadı işten anlayan iki kişi sıkışmanın olduğu bölümün altındaki ve üstündeki parçayı sıkışan bölgeye yakın bir yerden kavrayıp aksi istikamete hafifçe çevirip kapatmayı denemesi de başka bir çözüm yolu olabilir... Tüm bu işlemlerin eli yatkın kişiler tarafından dikkatlice yapılması ve bu işlemler esnasında kamışı esnetmemesi gerekir... Son çare zaten üstteki çözümleri yazan arkadaş tarafından belirtilmiş...
Çok teşekkürler, becerebildiklerimi deneyeceğim. Kamış şu anda arabaya sığmıyor. Kendim halletmem gerekiyor. Öneriler için, elinize sağlık, uzun uzun açıklamışsınız, sağolun. Teşekkür ederim, kamış 1 ay kadardır aynı şekilde duruyor. Stresi falan geçmiştir sanırım. Kamış Bergama'da, arabaya sığacak durumda değil. Bi dahaki gidişte önerilerinizi deneyeceğim. Çok teşekkürler...
Hocam çekiçe balyoza hacet yok. Yagla falan girmiyorsa çakmakla halkayi isit girecektir. Halka bu esnada birakir muhtemelen. Japonla yapistirirsin
http://www.avbalikmarketi.com/asp/product/18114/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3-90m Kamış bu Roy, halkaların olduğu yerler ve yapısı değişik biraz, gene de çakmakla ısıtayım mı?
Yukarıda denilenleri yap,büyük bir ihtimalle kamış sıkıştığı noktadan açılacaktır,ondan sonrada kamış tekrar kulanmaya başla,muhtemelen bir kaç atıştan sonra kamış mord,sonrada fabrikasyon hatası diye aldığın yere postala şimdi daha iyi anlıyorum kamışlar niye kırılıyor aynen uygula yazanları...
Su an linki göremiyorum Volkan ama link attigina göre pat dedigimiz ayakli halka üzerine sarim+epoksi oldugunu tahmin ediyorum. Öyle ise yine isitip halkayi çikaracaksin. Kamisi usturuplu sekilde isitip genlestireceksin. O zaman kapanir. Akabinde sicim ile sarim yapip üzerine epoksi kaplayacaksin. En son çare budur. Çekiçle vurma sakin. Mikro çatlak yaratirsin. Mikro çatlak alan blank illa ki kirilir.
Yok abi, aldığım yere falan yollamam. Kamışın kökü şu anki fiyatıyla 90 tl falan gözüküyor. Ben 70 küsüre almıştım. İnternet sitesinden almıştım uğraşmam onla, ya açılacak ya kırılacak. Kırılsa, doğru çöp tenekesine... Kamışı ben sıkıştırmadım bu arada. Doğru tahmin etmişsin Roy. Kamışa çekiçle vurmayı düşünmüyorum zaten. Evde kamışı sabitleyecek bir yer olsa düşünürdüm ama yok O yüzden çakmakla ısıtmak, wd 40, inşaat eldivenli çevirme tekniği falan deneyeceğim. Zaten olmazsa, elimde kalacak muhtemelen.
Kamışların lif yapısı boyuna gerilmelere karşı şekilde yapılır. Bu şekilde enine yüklenmek kamışı perişan edebilir. Yapılacaksa, olabildiğince ek noktasına en yakın noktadan yapmak lazım. Birde WD-40... Kalite bir karbon ise, canına okuyacaktır onun. Kesin değil gerçi, bazı malzemelerin üstünde kaplama, boya filan olabiliyor ayrıca. Bunlar karbon kısmı koruyacaktır. Fakat, risk olduğunu hatırlatmak lazım. Sıcak su? Karbo ve fiberglass'ın ısı yükselmesine ciddi direnci vardır. 400 derecede pişirilen şeyler bunlar. Belki bir ihtimal ama, anacak kaynar su bir nebze işe yarayabilir. En iyi yol, ek yerini içi buz dolu bir poşetle sarıp iyice soğutmaktır. Bu genelde fayda eder. Bu işe yaramazsa, o bölgeyi bolca titreyen bir şeyle hasbihal ettirmektir. Elektrikli diş fırçası, traş makinası, cep telefonunun vibrasyonu vs. Hemen sonuç vermez, bir müddet titreştirmek gerekir. Bunlar işe yaramazsa, biraz ince yağ gerekir. Kamışın alt kapağını açıp, oradan ek noktasına yağ uygulamak fayda edebilir. Dışarıdan yapacağınız yağlamanın sıkışmış ek yerine nüfuz etmesi pek olası değil.
Bende var bir tane. Süper kamış, örs bağla at, kırbaç gibi atar. Velakin, bırak merdiveni hiç bir yere sığmıyor meret. İki parça ve boyu 2m parçalıyken. Bu arada, sanırım roy'un somut kamış tavsiyesi arada kaynamış, o kamışlar iyidir. En azından baya bir tecrübe edildiler, garantileri de sağlam.
arkadaşlar merhaba, 508 kişi konuyu görüntülemiş ama cevap veren veya yardım edenlerin oranı neden bu kadar az?
Sanırım boğaza gideceksin o kamışı alıp. Bu durumda, boğazda uzun zamandır kullanılan, kullanıcılarını genel olarak tatmin edebilmiş, çok fazla şikayet olmayan surf mill veya spider surf modellerini düşünebilirsin. Bunlar Lineaeffe. Birde okuma savant var, o da fena değil gibi. Sanırım fiyatları bütçene uygundur şu aralar.