slm ben bu foruma yeni üye oldum bu yaz haziran temmuz ayları arası marmara adasına seyahate gidiyoruz genelde olan balıkları bilen ve tekne ağırlıklı kıyıdanda kullanabileceğim br olta ve makine tavsiyesi yapabilecek olan varmı max fiyat:120 tl
Merhaba Barış, Sanırım balık avlamaya nisbeten yeni başlıyorsun. Hem tekneden hem de kıyıdan kullanılacak bir kamış aradığına göre, kamış ne çok uzun ne de kısa olmalı. Benim önerim 300-330 cm'lik 50-100 g. atarlı teleskobik bir kamış. Buna uygun makara da 200 m. 0,25 veya 150 m. 0,30 misina alabilecek, tahvil oranı 5:1 civarı bir makina. Bu rakamlar ile internette araştırma yapabilir veya balıkçılık malzemeleri satan bir yere sorabilirsin. Makinana büyük rulolardan misina sardırma, biraz daha pahalı da olsa yukarıdaki kalınlıkta kaliteli bir misina al. Ayrıca takım hazırlamak için alman gerekenler: 0,20 misina 100 m. beden-köstek için klipsli fırdöndü orta boy 15-20 adet 50-75-100 gr. kurşunlar 10'ar adet 7 veya 8 numara siyah çapraz iğne bir kutu (100 adet), kaliteli İstavrit çaparisi 10'lu, yeşil ve beyaz tüylü 5'er adet Bunlar genelde lazım olabilecek malzemeler. Maalesef Marmara adasında ne tür balıklar var bilmiyorum ama yukarıdaki malzemeyle mırmır, ispari, izmarit vb her yerde bulunan balıklardan tutabilirsin. Hem karadan hem de tekneden kullanabilirsin. Çapari teknedenkullanılabilir, veya varsa iskele veya mendirekten atabilirsin. Forumda arama fonksiyonuyla Marmara adası ile ilgili araştırma yaparsan daha detaylı bilgiler de bulabilirsin. Tuttuklarından bize de göstermeyi unutma. Rasgele
bu söylediklerinize ilaveten rapala kullanabilirmiyim birde marmara adasında bulunan balıklar karagöz,eşkina,kikla,mırmır,kofana,lüfer,uskumru