Kamış tavsiyesi

Konu, 'Kamışlar' kısmında Muhendisbalikci tarafından paylaşıldı.

1. Muhendisbalikci

Muhendisbalikci Ceyhan

Selam arkadaşlar.Şartlarıma uygun kamış arayışındayım uzun araştırmalar sonucu şu 2 marka arasında kararsız kaldım.İçinizde kullanan veya bilgisi olan arkadaşlarımızın tavsiyelerini bekliyorum.Saygılar.

DAM Steelpower Red Surf kamış 3.90
    Lineaeffe turnafresh Surf kamış 3.90

2. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    öncelikle nerde ve hangi av için kullanacağınızı belirtirseniz daha yardımcı olabiliriz.iki kamışa sahibim sadece lineaffe turna fresh değilde oystercast modelini kullanıyorum ama ikiside nerdeyse aynı özelliklere sahip kamışlar

3. Since1453

Since1453 NoYaN

2 kamışında 4.20 leri kullandım bundan 4 sene önce falan bogazda arastırma yaparsanda forumda mutlaka daha önceki konularda görüşlerde benim beyanlarımda çıkar.nacizane tavsiyem bütceni bilmiyorum ne amaçla kullanıcaksın onuda bılmıyorum. dam yanaşma turnafresh o na göre daha hassastır.fazlada birsey beklememk lazım( eski üyelik nickimle çıkar dam ıle ılgılı yorumlarım )

4. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    damın önce yüzükleri tek tek çıkar önce .ayrıca atımı ve erişimide iyi değil ama lineaeffeye göre daha hassas.turna fresh ise çok ağır kütük gibi ve sağır bi kamış.ama sağlam ve atımı ve erişimi iyidir.eğer dersenki ben atçek değilde yemlide kullancam o zaman beklemeli avlar için turnafresh i tavsiye ederim.

5. batuhanfb

batuhanfb batuhan

Favori Kamış:
    Ver....
    Favori Makine:
    Sh.....
    En İyi Avı:
    Babamla bebek açıklarında Orkinos yaklaşık 100 kg üstü :D
    DAM stelpower kapandığında yanlış hatırlamıyorsam 90 cm altında kaldığı için taşıma problemi olmaması sebebiyle tercih edilen bir kamış, yemlide kullanacaksanız bahsi geçen diğer kamışa göre daha iyi olduğunu düşünüyorum; kaldı ki Lineaeffe Turnafresh kamışı bundan 4-5 sene önce söyleseydiniz hiç düşünmeden alın derdim sadece bu ürün için değil genelde kalitede düşme sözkonusu Lineaeffelerin; hatta bir arkadaşım ilk gelen extremleri hep toplar durur :D

6. Since1453

Since1453 NoYaN

dam ların 2 çeşiti vardı steelpowelerın hala var mı bilmiyorum biri kısa digeri uzun uzun olan turnafreshten agırdır. ve turnafreshtende sagırdır. bildigim kürek sapı diyim,atım ve erişim olarakta turnafresh daha iyidir. 15 gün içinde yüzükler yerlerinden çıkmaya başlamıstı nasıl bir yapıştırıcı sürdülerse artık şuan için nedir durumları ne degildir bilmiyorum ama suna eminim uzun saplı dam turnafreshten agırdır.kırılıcak mı diye denemek için de 300 gr (2 adet 150gr) takıp atışlar denemiştim. =)))

7. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    turna fresh ağır bir kamış .kullanacağınız makineninde ağırlığını dikkate alarak alın .
    ayrıca 4.20 leri dengeli değil aslında ağırlığıda burdan geliyor sağlammı .evet sağlam . ancak dengeli değil sanırım ağırlığıda bu yusden insana fazla yansıyor.