Merhaba dostlar, Bu hafta sonu Allah izin veirirse Gelibolu'ya gitme planim var , uc-dort gun B. Kemikli tarafinda ailem denize girerken ben de kayalik bolumlerde biraz balik avi ile hasir nesir olmak istiyorum. Beni Istanbul Bogazinda tekne avinda hic uzmeyen 4-8 gram arasi yo-zuri pins minnow larimi at-cek yapmak istiyorum. Bu kadar hafif sahteleri agirlik kullanmadan en uzak mesafeye atabilmem icin hangi kamisi onerirsiniz? Gidip almak icin zamanim olmadigindan netten siparis vermeyi dusunuyorum , ozelimden ya da buradan tavsiyede bulunursaniz cok sevinirim. Sevgiyle
Merhaba, Sanırım şu kamış işinizi en iyi şekilde görür: Pelican london 15-40 spin pelistick 2.10. Bu kamışla istediğiniz sahteyi istediğiniz mesafeye yollayabilirsiniz.Ben ve bir iki arkadaşım bu kamışı kullanıyoruz,hafif sahteler için bile çok kullanışlı.Rasgele.
bence en fazla 5 / 20 atarlı ve boyu minimum 2,40 yada 2,70 olmalı diye düşünüyorum. bahsettiginiz sahtelerle ancak bu tarz bir kamışla verim alabilirsiniz.
bu fikre sonuna kadar katılıyorum. tavsiye edilecek markalar ise tamamen bütçenizle doğru orantılı olacakdır.
Merhaba Kullanacağınız sahteler göz ününde bulundurulursa.5-20 atarlı kıyıdan çalışacaksanız 2.40 veya 2.70 metrelik bir kamışa ihtiyacınız olacaktır.Tekne için 1.5 ile 2.10 hatta 2.10 fazla olur.Bir kamış işinizi görecektir.Marka ve modelde fiyat belirleyicidir.Uygun fiyatlı bir kamış bakıyosanız shimano veya shakeaspre ugly stick markalarından alabilirsiniz. http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=14059
Cevaplar icin tesekkurler, 5-20 atarli bir kamis alacagim gibi gorunuyor, peki D.A.M.'in katalogunda bulunan ornegin 2-14 atarli , 230 cm lik bir kamis kullanacigim agirliklar icin daha iyi performans saglar mi? (Hos Firar'in sayfasinda bu kamis yok dolayisi ile herhalde temin etme imkanim da olamayacak). Yani kullanacagim agirliklari kapsadigindan dolayi 2-14 ama 230cm olani mi yoksa (1 gramla olsa kapsamasa bile) 5-20 ama 270cm olani mi tercih etmeliyim. Bu arada Ergin Balikcilik'in sayfasini ilk defa goruyorum , yeri de bana yakinmis (Istoc ile karsilastirdigimda) sanirim oraya gidip gorup oyle alacagim. Tekrar tesekkur ederim.
Kıyıdan spin çalışacağınız için levrek için deneme yapacaksınız.Pins minnowlar size yeterli gelmeyecektir.Bu konuda gi,tmeden önce biraz su üstü ve daları düşük suni yemde tedarik etmeniz gerekecektir.Levrekte kullanılan suni yemlerde 10 gr altı çok nadirdir hatta bu 40 gramlara kadar çıkabilir.En azından fiyat aralığına göre kamışlar değişkenlik gösteriyor çıta yükseldikçe kalite ve performans artıyor.geliboluda daha ağır bir kandırıcıyla çalışmanız gerekebilir bunuda göz önünde bulundurmanızı isterim.5-20,10-30,15-40 2.4 tansa 2.70 ideal ve orta boydur.Atış yapacağınız meranın tabiki kamış tercihinde etkisi vardır.30cm fazla bir fark gibi görünmesede ileri atışlarda fark atar.Bu konuda forumdaki diğer arkadailarımızda size yardımcı olacaktır.fakat imkanınız ve vaktiniz müsaitse kamışları bizzat bakıp almak daha müsait olacaktır.At çek avcılığında ürün gamı çok geniş ve farklı fiyat aralıklarına sahiptir.Bazen öyle olurki makine ve kamışa verdiğiniz paranın daha fazlasını kandırıcılara harcarsınız.