Kamış Teknik Özellikleri ve Atış Mesafesi

Konu, 'Kamışlar' kısmında kayipsehir tarafından paylaşıldı.

1. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce makinemi değiştirip okuma avenger 65 makina aldım. Şimdi ise sıra kamışa geldi.

Elimdeki ucuz kamışım var teknik bilgi olarak zayıfım. Kamışım 3,5 metre 100-150 gr atarlı. Kıyıdan at-çek yapıyorum ve diğer oltacılara göre biraz daha az mesafeye atabiliyorum. Son zamanlarda avdayken konuştuğum kişiler kamışının kısa, uzun olursa daha uzağa atarsın dediler. Özetlersek;

Spin - surf kamış arasındaki fark nedir?
    10-30 atarlı yazılan teknik özellik neyi ifade eder?
    Kamışın boyu atış mesafesini etkilermi?

Bu konularda engin bilgilerinizi rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler...

2. carsisamet

carsisamet samet

spin atcek için genellikle hafif sahteleri atmak için yapılan hafif kamışlardır
    10*30 atar d 10gr ile 30 gr arasında değişen ağırlıktaki sahte balıklarınızı atabileceğinizi belirtir
    kamış boyu ne kadar uzun olursa aynı kuvvetle daha uzağa atarsınız

3. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Kamış tercihi avlanacağınız yere , alana göre değişir. Eğer istanbul boğazında avlanacaksanız kesinlikle minimum 4,20 mt. kamış olmalı ve bu kamışın atarıda en az 150 gr. olmalı.
    Spin ise farklı bir disiplindir. kurşun takılmadan rapala atıp çekersiniz. Rapala ağırlıklrı ise 10 gr. dan başlar 20-25 gr. civarına kadar çıkar.

4. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

boğazda genelde istavrit tutuyorum ve sanırım kurşunlu atışlarda surf kamış daha verimli oluyor.
    peki sahte balık gibi hafif takımlar atarken surf kamış ne kadar verimli olur?

5. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b