Merhaba arkadaşlar, Balzer galaxy tiplight adında kamış ucu için ışık aldım ancak kamışa takılacak bir tarafını göremedim idk . Bilgisi olan arkadaşlar var ise bu ürünün kamışa nasıl takılacağı konusunda yardımcı olurmusunuz ? Ürünün linki ; http://www.balikmarketim.com/?urun-55314-BALZER-GALAXY-TIPLIGHT-KAMIS-UCU-ISIK.html
BU ışıkta kamış ucuna takma aparatı var hatta nasıl takılacağıda görünüyor resimde, hatta normalden daha ince uçlu kamışlarda kullanmak için ekstra bir parçası daha var sanırım ama aparat kullandığınız kamışa uygun değilse Bantla kamış ucuna sarıp tutturabilirsiniz
Arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ürün 2 parçadan oluşmakta ama kamışa takılacak bir kısım göremedim, en olmadı söylediğiniz gibi bantla yapıştıracağım.
Bunun plastik basit bir aparatı var ona takılır ve o da kamışın ucuna sabitlenir. Eğer o yoksa bu fosforların paketinden birer tane şeffaf boru gibi nesne çıkar. Bu aslında fosforu sivri uçlu şamandıralara tutturmak içindir. Ama kamışa tutturmak için de yararlanılır. Bunun için fosfor kamışın ucundaki halkanın üçgenine geçirilir. Kayıp düşmesin diye de iki yanına bu şeffaf borulardan konur ve orada sabitlenir. Genelde kamış ucu halkalarının üçgen kısımları bu şeffaf borunun geçemeyeceği kadar dardır. Bu yöntemle tutturulan fosfor kamışa pararlel değil, dik olacak şekilde durur.
Resimlerle yardımcı olalım. Paketten çıkanlar: Ayrıca satılan fosfor aparatı: Fosfor aparatının kullanımı: Şeffaf boruların gerçek amacı: Şeffaf borulardan iki tanesi kamış için böyle kullanılabilir:
Aret Bey, ayrıntılı anlatımınız için çok teşekkür ederim ancak benim söylediğim ışık daha farklı, altta resmini gösterdiğim türden birşey, resimdende anlaşılacağı gibi kamışa sabitlenecek bir tarafı yok yada ben çözemedim
Saol Cem. Doğrusu gösterdiğin tipte kamış ışığını ilk kez görüyorum. Altında bir yuva var gibi gözüküyor. Kamışın ince kısmından sokup kalın tarafa doğru yürütsen sıkışıp oturur mu acaba? Şu yanda duran yuvarlaklar nedir?
Maalesef, alt kısmında yuva yok, altı tamamı ile boşluk sanırım geriye bant ile yapıştırmak dışında yapacak bişey kalmıyor.
Merhabalar arkasında zaten almanca montajın nasıl yapılacağını yazmışlar.Çeviriside iple sararak yada bantla kolay montaj yazıyor:thumb:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Can Bey. Tamamdır Orhan abi bir ara yanına uğrarım sanada rast gelsin abi, görüşmek üzere.