kamış ve makina bütçe doğrultusunda yardım pls

Konu, 'Kamışlar' kısmında joqu tarafından paylaşıldı.

1. joqu

joqu koray

Favori Kamış:
    okuma sea salina 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40S
    En İyi Avı:
    sazan 5kg,levrek 1.5 kg kofana
    merhaba sevgili üstadlar,arkadaşlar,abiler ben spin kamış ve makina alıcam bütcem doğrultusunda sizlere danısayım dedim kamıs ve makina olarak sectim bu kamışı kullanan varmı aksiyonu atışı falan nasıldır iyimidir bilginizi almak istiyorum daha siparişi vermedim birde makina olarakta bunu düşünüyorum sizce bu 2 si iyi bir kombinasyon olurmu?

kamış
    http://www.anadoluavmarketi.com/u-okuma_salIna_sea_spIn_10-40_gr_kamis_240cm_-7349.html

makina
    http://www.anadoluavmarketi.com/u-daiwa_sweepfire_3000x__-4728.html

2. tigger

tigger tayfun..

Favori Kamış:
    lineaeffe avventura 4.20 okuma v-system 2.40
    Favori Makine:
    Daiwa emcast sport 5000 shimano catana 2500fb
    En İyi Avı:
    suya iade ettiklerim
  3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Koray kardeşim,

Kamış seçiminiz için bir şey demeyeceğim.

Makina konusuna gelince, bu tür makinalar,diğer makinalara oranla en az 10 kat fazla kullanılırlar. Bu nedenle, donanımlarında en az 3-5 rulman olmalıdır. Spin tarzı avlarda 1 rulman oldukca yetersizdir.

Öneri olarak verilen Catana 2500 FB modelini değerlendirebileceğiniz gibi, Daiwa düşünüyorsanız, aşağıda ki linki düşünün ve kısa bir süre sonrada, 2. bir makina arayışında olmayın.

http://www.anadoluavmarketi.com/u-daiwa_crossfire_3000x__-4694.html

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ürünleri kullanmadım ancak kullanan arkadaşlarım var :D:D:D al kardeşim yakışır telefonda söylemiştim burda da söylemek geldi içimden 2.70 lik al rahat edersin:)

5. mbmb1739

mbmb1739 mehmet

tevfik abiye aynen katılıyorum çünkü bütçeni 50 lira gibi daha arttırıp bu güzel makinayı alabilirsin ama o makina plastikmiş gibi 50 lira daha ver uzun uzun kullan daha tasaruflu..

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yalnız şöyle bir durum var crossfire modelleri daiwa'nın tatlı su için ürettiği modellerdir:) Her nekadar diğer markaların tuzlu su için üretilen modellerinden daha dayanıklıdır denilse de bunun pek tatmin edici olduğunu düşünmüyorum:)
    Saygılarımla

7. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    geçen ay, av bayisinde bu makinayı incelemiştim, çok sağlam olduğu hissini uyandırmıştı bende, yere çarpsan yamulmayacak gibi duruyordu, görünüşüde çok şık. fakat ağır bir makina, at-çek için biraz hantal duruyor, o yüzden üzerinde fazla durmamıştım, bu kadar bilyasının olduğunu bilseydim biraz daha incelerdim ama :) 4000'liği 3 metre teleskopik kamışla, beklemeli avda çok güzel olur kanaatindeyim, fakat at-çek için ? bilemiyorum.

düzeltme: pardon karıştırmışım, incelediğim sweepfire idi. yukarıda yazdıklarımı dikkate almayın :)

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çağrı kardeşim,

Çok çok özel amaçlarla üretilmediği sürece, Allround özelliğiyle bu tür makinaları hem tatlı, hem tuzlu sularda rahatlıkla kullanabiliriz. Yoksa aliminyum makaralı hiç bir makinayı tuzlu suda kullanmamamız gerkir. Şimdi, bu aliminyum makaralar çok özel işlemlerden geçirilerek çelik kadar sert ve dayanaklı hale getirilebiliyorlar. Yoksa grafit makaralar vazgeçilmezimiz olurdu.

İlgili ürünün orijinal bilgileri 1. elden aşağıda ki gibidir.

http://translate.googleusercontent....EN.php&usg=ALkJrhiu_mdzs_iB6xfqwtwX5yZoz11ZeA

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Volkan kardeşim, dediğiniz gibi, duruşuyla insana güven veren bir yapısı ve estetiği var.

Bu modelin, 2500 ve 3000 lik modelleri 320 gr. ağırlığında ( Aralaranda sadece 5-8 m. kadar misina sarım kapasite farklılığı vardır.)

3500 ve 4000 lik modelleri dediğiniz gibi spin için biraz ağır ama, hafif beklemeli için, 420 gr.Ağırlığıyla oldukca uygun olacaktır.

http://translate.googleusercontent....EN.php&usg=ALkJrhiu_mdzs_iB6xfqwtwX5yZoz11ZeA

10. joqu

joqu koray

Favori Kamış:
    okuma sea salina 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40S
    En İyi Avı:
    sazan 5kg,levrek 1.5 kg kofana
    abiler bugun dün iddadan 2 liraya 50 lira almıştım bugunde aynı şekil 50 lira daha aldım bütçe arttı ve gözümü şu makinaya diktim bunu alıyorum karar verdim hakkında fikri olan soylerse memnun olurum iyimi sizce bu makina almışken iyi birşey alalım parayıda bulduk :D

http://www.anadoluavmarketi.com/u-okuma_trIo_40s_olta_makInasi-7376.html

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Sormana bile gerek yoktu be kardeşim için rahat al :) ben kullanıyorum çok memnunum :) kamışı da 2.70 yaptın mı tam takım kuru bakır olur :)