Kamış Ve Makina Hakkında yorum bekliyorum.

Konu, 'Kamışlar' kısmında cinekopik tarafından paylaşıldı.

1. cinekopik

cinekopik VOLKAN

Merhaba , Ben volkan siteye yaklaşık 4-5 aylık bir üyeliğim var lakin yazma olanağım olmadı.Sizler gibi fanatik derecesinde balık avcılığı hastalığı var bende.
    Genelde emirgan ve aşiyanda avlanıyorum.
    Kendimi tanıtıktan sonra yeni aldığım sadece gamını gidermek için alıştırma atışları yaptığım Yeni olduğu için fazla güvenipte kullanmadığım kamış ve makina hakkında bilgi almak istedim. Acaba boğazda bununla ne tür avcılık yapabilirim! Sizce kamış ve makinanın artı ve eksileri leri nelerdir.Paylaşımlarınızı bekliyorum.Rastgele...

Kamış : lineaeffe extreme 300
    Makina : D.A.M SLR SURF FD MAKİNA 7+1 bilya 4:8 devir.

Kamış için 150 gr üstüne çıkma dediler.Makina içinde kamışı aldığım yer çok hızlı sarar balığı döker demişti.Lakin o okuma satmak istiyordu.Okumada iyi bir marka birşey demiyorum ama D.A.M. hep bende pozitif bir olgu olarak işlendi benliğime Ama içime kurt düştü çünkü bazı şeylerden kısarak bu kamışı ve makinayı aldım.Tam avlanmadığım içinde birşey diyemiyorum.Sizden yorumlarınızı bekliyorum. :)

2. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Bu Kamış Lineaffenin Hangi kamışı ????

3. uzun_ahmet

uzun_ahmet Ahmet

marka her zaman markadır güle güle kullan..

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

DAM el değiştirip piyasaya yeniden girdiğinde ürünlerinide Çin malı kalitesine düşürdü. Çocukluğumda DAM ve SHAKESPEARE piyasada BMV ve Mercedes gibi iki markaydı. Ama şimdiki ürünler o kalitede değil. İnanın 1976 model DAM marka makine hala tıkır tıkır. Arada açıp içini yağlıyorum bir gr aşınma yok. Ama artık hemen her markanın parasına göre mal üretme fikri gelişti. Yani Dam marka kaliteli ürünlerin fiyatları da gerçekten yüksek. Düşük fiyatlıların kalitesi de o kadar düşük. 250 TL DE DAM VAR 30 TL DE Yani NE KA BARA O KA KOFTE

kAMIŞ İÇİN 150 gr üstüne çıkma mantığını anlayamadım. 150 gr üstünde kurşun kullanma mantığını anlarımda kamışın ister 250 atarı olsun sen 150 gr tak onunla ne alakası varki?

Neyse güle güle kullan Alınmış alınmıştır. Gerisi önemli değil.

5. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Kamis icin 300 yanlis yazilmis sanirim 3000 olmasi gerek, yani extreme 3000.

3 Parcali bir kamis, 160gr atari var ama bence siz 150gr falanda kullanmayin hatta mumkunse 120 gecmeyinki tam randiman alabilesiniz.

Gerci bogaz icin teleskopik modellerde isinizi gorurdu, bu kadar pahali bir model secmenizin ozel bir nedeni varmiydi yoksa tavsiye uzerinemi aldiniz.

Alperen agbimede katiliyorum, dam'in eski kalitesi kalmadi bende 15 senelik dam var amcam hediye etmisti hala kullaniyorum cok kaliteli ama son yillarca cikanlar cin uretimine dondu.

Bu arada iyi gunlerde kullaninin maceralarinizi bekliyoruz :)

6. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    extreme 3000, 3 parcali.

7. matanist

matanist Fatih

Favori Kamış:
    Shimano Hyperloop 6000 makine ve kamış(300)
    En İyi Avı:
    levrek 250gr
    BEn de D.A.M. marka almayı düşünüyorum. Yaklaşık 170-200 TL gibi tutuyor. Ama satın almak istediğim yere sorduğumda Çin'de üretiliyor dediler (Tabi adamlar yine de kaliteden ödün verilmemiş Almanlar sürekli denetliyorlar gibi şeyler de söylüyorlar.) Ama ne yapalım sheakspeare kamışı makineyi satan bir yer oldu da almadık mı :D (Veya shimano)
    Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah zevk alacağın avlar geçirirsin.

8. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Şimdi oldu 300 diyorum yenimi çıktı :):)..

9. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Bende lineaffe extreme 2000 vaar 260 grm atarlı 180 200 grm banamısın demiyor Allah ne verdiyse ...

10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Sevgili Volkan merhaba, bu tip yazıları keşke satın alma işleminden önce yazsanız ne güzel olur. böyle biraz amacından uzaklaşıyor çünkü.

kamışın akıntısı yüksek boğaz methalleri için uygun değil, ama nispeten sığlık yerlerde, mesela, bebek, beşiktaş, kabataş vs gibi yerlerde rahatlıkla 115 gram kurşunla kullanabileceğin bir kamış. ama mesela üsküdar için atarı yeterli değil. ne olursa olsun bu kamışla güzel yemli avcılık yapabileceğine inanıyorum.

makinan ise 7+1 olduğuna göre 860 fd olmalı. 2008 den itibaren dam ın kaliteyi artırmaya yönelik ürün çıkarttığı belli oluyor, kesinlikle söyleyebilirim ki 200 lira civarı alabileceğin en güzel makinelerden birisidir.

ve hiç bir şeyi dökmez. bunlar çok yanlış tabirler, ağırca çevirirsin nispeten, olur biter. tüm mesele 3-5 kullanım ile alışma olayı. boğaz rapalacılığında da çalışır her yerde çalışır. endişe etme.

hayırlı olsun, sevgiler...

not: hatta seni rahatlatmak için söyleyeyim, bende spro 460 super long cast ve dam slr 560 fd var. ikisi de 4.8 devir ve hiç bir şeyi dökmüyorlar ;)

Son düzenleme: 24 Şubat 2009
  11. cilimpuli

cilimpuli Mehmet Aydoğan

Favori Kamış:
    Olta
    kamışı tele alsan daha pratik olurdu ama araban varsa yada uzunluk benim için önemli değil diyosan parçalı kamışın performansı ve keyfi daha fazladır..

SLR ile ilgilide şöyle diyebilirim. İyi makinadır..bir aralar kafa teli problemi vardı o makinada ama onu çözdüler yanlış hatırlamıyorsam..Misina makarası falan gevşiyodu bazende kafa teli a tmıyordu bir aralar..Birde artık şu Çin malı muhabbetinden kurtulsanız iyi olur..Çinde üretim yapmayan hiç bir marka kalmadı..Shimano'su da Malezyada yani uzak doğuda üretiliyor..Bunlar büyük markalar ve kalitesiz mal yaptırmazlar..Siz markaya bakın..Bütçenize ve isteğinize uyuyorsa birde markası iyi ise alın derim ben..