kamış ve makina konusunda yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında mehmet y. tarafından paylaşıldı.

1. mehmet y.

mehmet y. mehmet

abilerim bana surf kamış ve makina seçimi konusunda yardımcı olabilirmisiniz genellikle sazan avında kullanılacak sağlam bi olta takımı yapmak istiyorum...

limitim 100-130tl civarı....

2. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
  3. Okan_uA

Okan_uA .

Verdiğiniz linkteki banax makine surf makinesi değildir, rulmansız olması da bir diğer önemli eksisi.
    Ayrıca diğer okuma makinenin fiyatına göre 15 kg drag gücü olması gerçekten şaşırttı beni, çok etkileyici.

4. mehmet y.

mehmet y. mehmet

önerilerin için teşekkürler murat abi bu ürünleri incelicem...

5. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Mehmet arkadaşım sazan avlanmak istiyormuş ama sazan için idealdir bu banax. Afyon - uşak gibi çevre göllerde çok uzağa atış şart değildir. Bir çoğu gölet yapay göllerdir yani baraj gölü.Bir de rulman çok mu önemli?

Son düzenleme: 13 Şubat 2011
  6. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Bişey değil kardeşim hangi göle gideceksin?

7. mehmet y.

mehmet y. mehmet

uşak'ta göğem göletine gidiyorum afyonda akdeğirmen barajına ama bu sene farklı yerler deneyeceğim...

8. mehmet y.

mehmet y. mehmet

başka önerilerinizi bekliyorum abilerim bu sene sizler gibi en az 5-10 kg luk sazanlar çekmeyi hedefliyorum:):)

9. Okan_uA

Okan_uA .

Aşağıda gizli sanki rulman gerekli mi değil mi :rolleyes: Mehmetin ilk mesajında da yazıyor ki surf kamış ve makine ;)

10. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Okancım o zaman hatırlatayım çok rulman sağlamlık değildir sadece mekanizmayı hissetmemektir. En güçlü makineler jig makineleridir değil mi? Bak bu makine tek bilya

http://www.avmarketi.com/asp/product/9351/Shimano-Navi-8000-PG-Makine

Kötü mü? Bilya ya takılmayın

11. Okan_uA

Okan_uA .

Evet abicim doğru söylüyorsun da 10-12 rulman olsa makine abartılı diyebilirim o zaman derim ki fazla rulman ama rulmansız olunca da fazla iddialı olmaz makine.

Ayrıca verdiğin linkte sözkonusu makine SHİMANO. Bu yüzden 1 bilyalı olduğu yanıltmasın. Örneğin shimanonun 1 bilyalısı remixon veya albastar makinelerinin 3 bilyalısından daha kuvvetli olabiliyor hatta oluyor.

Sağlam bir şey aranıyorsa bilyalı olması lazım bence, ben söyleyeyim yardım adına da gerisi kişilere kalır. Biz bu forumda üye olarak birilerinin yardımına koşalım önüne seçenekler, bilgiler koyalım da hangisini seçerse seçsin ondan sonra gerisi pek önemli değil.

12. mehmet y.

mehmet y. mehmet

okan abininde dediği gibi ne kdr çok seçenek olursa o kdr ii olur ben aralarından en iisini seçmeye çalışırım...

13. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Mutlaka yardıma koşmak amacımız okan ama mühendislik bilgilerinde bir mantığı vardır. Ben aslında burda sanada yardımcı olmaya çalışıyorum.Bu makineyi yıllardır kullanırım bu fiyata göre fazla sağlamdır.Niye ? İçersindeki hipoit dişlisi(diferansiyel ile aynı mantıkta çalışır) ne kadar sert olursa kadar sağlamdır bu makina pirinçdir dökme demir değil. Dişli oranı ne kadar az ise o kadar dişliye az yük biner. Çevirme kolun ne kadar büyük işe o kadar kolay çevirirsin. Öndeki kilitleme cemberinin yada kasnak da diyorlar çapı ne kadar küçükse o kadar dişliye az yük biner. Peki burada bilya ne işe yarar. Birbirine sürtünen parçaların sürtünme katsayısını azaltarak rahat kullanım sağlar.Bilya iyi ise eywallah ama kötü ise o da çabuk bozuluyor. Mantık budur. Lütfen yanlış anlama ben okuyan arkadaşların da faydalanabileceği için yazıyorum.

14. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
  15. Okan_uA

Okan_uA .

Yanlış anlamadım da darılmadım da ancak bilyasız makineyi önerirken ben kullandım bu makineyi biliyorum bilyasız olması korkutmasın gayet sağlamdır güzeldir yazsaydınız o zaman demeyebilirdim bilyasız tavsiye etmem diye. ;)