Kamış ve Makina Önerilerinizi Alabilirmiyim

Konu, 'Kamışlar' kısmında Bahev tarafından paylaşıldı.

1. Bahev

Bahev Ali KOÇ

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Mıstque MQ-65
    En İyi Avı:
    1 saatte 3.Kg İstavrit
    Sayın üstadlar yaklaşık 2-3 senedir lineaeffe oyster 3,90 kamış ve 1 seneye yakında OKUMA MISTIQUE MQ makina kullanıyorum boğazda... Artık yeni bir set yapmak istiyorum kamış ağır gelmeye başladı... Makinam henüz yeni sayılır aslında...

Eğer makinam iyi ise önerebileceğiniz kamış yok yeterli değil derseniz makina + kamış önerilerinizi alabilirmiyim?

Bu iş için bütçe soracak olursanız 200-300 olabilir ama daha uygun fiyata güzel ürünler yapabilirsem onlarda olur farketmez..

Şimdiden teşekkür ederim..

2. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Ali Selamlar,,,,

Oncelikle bogaz icin kullandigin kamis modeli gayet ideal...

Ancak dersen ki farkli deneyimler yasamak istiyorum, hem daha hafif hemde kaliteli, guclu, uzun yillar eskitemeyecegim bir kamis ariyorum diyorsan.....

Tavsiyem eger Turkiyeye geldiyse, shimano alivio cx telescopic surf olur.

Henuz gelmemisse, alivio bx tele surf olur.

Ekipmanlar bolumunda bx surf ile ilgili izlenimlerini paylasan bir dostumuz olmus bakmak istersen; alivio bx tele surf

Fiyati 145TL civari olacak.

Ayrica kac gr kursun kullaniyorsun ogrenebilirmiyim?

3. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Mehmet Bey' in önerisini bende desteklemek için yazıyorum. Benimde kullandıgım kamışların arasında bu kamış mevcut (4.20m 180-200gr atalı) ve bogazda tercih ediyorum. Uzun atışlar için birebir. en iyi performansı 180 gr kursun ile oluyor. Ben bu yıl palamut zamanı almıştım ( Roder surf kamışı 3.kez patlattıktan sonra) ve 160 grama kadar kullandım. Bence tercihlerin arasına bunu da kat derim.. iyi akşamalr

Son düzenleme: 14 Nisan 2009
  4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Arkadaşlar bende birşey soracağım. Boğazda kullanım için 3.90-4.20-4.50 kamış tercihlerinin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

5. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Agbi uzak atis icin her zaman uzun, hafif, atari yuksek kamislar tercih edilir. Bogazda bunlara uyan durumlardan birtanesi. Bogaz icin 3,90'dan dusuk kamis alinmasini sahsen tavsiye etmiyorum. Ancak kisitli bir alanda avcilik yapiliyorsa, yani alan dar ise cok uzun kamis zorluk cikaracaktir, rahat hareket ettirmeyecektir sizi.. bu sebeple daha kisa ama 3,90'dan az uzunlukta olmayacak sekilde modeller secilmeli. En onemlisi ise agirlik... genelde caparili istavrit avlarina gidildiginden kamisin elde uzun sure tutulmasi sonucu bir sure sonra kolunuz agrimaya baslar, bu anlamda kamis ne kadar hafif olursa okadar iyi... ayrica kamisin hafif olmasi uzak atislarin daha kolay yapilabilmesindede cok onemli bir rol oynuyor. Dolayisi ile 3,90'dan kisa olmamak sartiyla bogaz icin hafif ve atari yuksek kamislar tercih edilmeli.

6. Bahev

Bahev Ali KOÇ

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Mıstque MQ-65
    En İyi Avı:
    1 saatte 3.Kg İstavrit
    Sevgili dostum bugüne kadar en fazla 140 gr. kurşun kullandım oda geçen hafta pazar işte kulelide çok yoğun bir akıntı ve iyi bir rüzgar vardı ondan dolayı...

7. Bahev

Bahev Ali KOÇ

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Mıstque MQ-65
    En İyi Avı:
    1 saatte 3.Kg İstavrit
    a bu arada makine için nasıl bir yorum alabilirim sizden arkadaşlar iyi mi benim makina.. şuanki fiyatına baktım 110 tl ve kullananlarda da olumsuz bir yorum yok gerçi bende rahatsız değilim ama iyimi...

8. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Alicigim, o halde 4215 olan 130-150g atarlisi senin ihtiyaclarini fazlasiyla karsilayacaktir. Bu seride dikkat edilmesi gereken en onemli sey bu modelin 130g kursunda en iyi performans verdigidir. Buna gore tercihini yapabilirsin. Eger ki genellikle 100g kursun kullaniyorsan, 4210 modeli olan 100-120g atarlisini tercih etmelisin.

Cok daha yuksek atarli bakiyorsan 4220 idi yanilmiyorsam oda 180-200g olacak, bundada en iyi performansi 180g kursunda alirsin.

Bu modelleri forumda Cevat agbimiz var erginbalikcilik sahibi ondan yada spotbalikciliktan temin edebilirsin. Ikiside resmi Turkiye shimano bayileridir.

Cok memnun kalacagin guzel bir modeldir, dusunmeden siparisini verebilirsin ;)

9. Bahev

Bahev Ali KOÇ

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Mıstque MQ-65
    En İyi Avı:
    1 saatte 3.Kg İstavrit
    Eyvallah mehmet kardeşimde benim için en önemli sorun şu benim şuan kullandığım lineaeffe kapalı 120 cm bu arabanın bagajına sığmıyor simanolar 140 cm filan onlar nası sığcak :) açıkcası kapalı boyutlu biraz daha kısa olanı mı tercih etcem :)

10. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Makinenin biraz agir olmasi disinda bir sorun yok, 680g agirlikta bir model.

Kamis ise 493g agirlikta, ikisi toplam 1kg biraz asiyor... bunun disinda bu makineyle bu kamisi kullanmaya devam edebilirsin. Devir sayisinada baktim, 4.8:1 bogaz icin caparili avlarda herturlu kullanilabilecek bir makine. Yuksek devirli modeller daha cok atcek ve mutelif kandiricilar icin ideal sayilardir, bunlarda zaten devir yuksek oldugundan cok yuksek sarim yaparlar, bu yuzden caparili avlarda yavas davranmak gerekebilir. Dolayisi ile senin makine agirlik problemi disinda bogazda kullanilebilecek, yuksek misina kapasiteli uygun bir makina... ;)

11. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Hah! iste gelelim amator balikcinin en buyuk sorununa :)

Maalesef alivio bx serisinin tum modelleri 143cm kapali uzunluga sahip. Teleskopik bir model olmasina ragmen neden bu kadar uzun diyecek olursan, alivio bx, surf serisi bir kamistir ve tamamiyle uzak atis icin dizayn edilmistir. Uzun sapli olmasi, atislarda amatorun kamisi daha iyi kavrayabilmesi ve uzak atislarda en iyi performans alinabilmesi icin tasarlanmistir, boyle olmalidir ve bu serideki tum modellerin kapali boyu 143cm dir.

Tavsiyem araba icin arka koltuklarin ayaklik kismini tercih etmendir, oradaki bosluga sigacaktir.

12. Bahev

Bahev Ali KOÇ

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Mıstque MQ-65
    En İyi Avı:
    1 saatte 3.Kg İstavrit
    kardeşim seni çok yoruyorum ama bir sorum olacak bu lineaeffe 3.90 unicast için bana nasıl bir yorum katabilirsin ?

13. enginem

enginem engin

http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=13841 o shimano bu galiba.alt atarı ne bunun?200gr yazmışlar sadece

Son düzenleme: 15 Nisan 2009
  14. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Ne demek degerli dostum biz bunun icin variz zaten :)

Aliviodan daha hafif, ve hatta kapali boyu daha kisa bir kamis.

Ancak kesinlikle fiyat ve performans acisi goz onune alindiginda alivio bx ile kiyaslanamaz. Yani bu iki kamisi kiyasliyorsak, unicast ve alivio olarak, kesinlikle ve kesinlikle alivio derim.

Firsat bulursan her ikisininde satildigi bir magazaya gidip, ikisini eline alarak bir goz gezdir, ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksin.. ve iyiki tercihimi aliviodan yana yapmisim diyeceksin ;)

15. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    İşini uzun zaman görücek bi kamış eğer alırsan güle güle kullan derim ...

16. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Bende lineafferinin extreme ferrari 2000 modeli var gerçekten olan üstü bir kamış 3 parça tek kötü avantajı balığın vuruşlarını hissetmiyorumama yinede hiç bişeye değişmem onu şimdi lineaffe sorento aldım bayadır istavritten zevk almıyordum Sorento kamışı aldıktan sonra balıkları tek tek saymaya başladım 518 grm ağırlığından 145 cm kpalı boy 200 grm atarlı tavsiye ederim ...

17. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Engin Selamlar dostum,,,,,,

Bu verdigin linktekinin alt atari 180g'dir. En iyi atis performansinida bu olcude vermektedir. Eger bu agirliklar genellikle kullaniliyorsa alt atarina gore degerlendirme yapilip, model tercih edilmeli. 100g yada ne bileyim 150g kursun kullanan bir amatorun ornek olarak verdigin linkteki modeli almasini tavsiye etmem, randiman alamaz cunku... istedigi performansi yakalayamaz.

18. enginem

enginem engin

selam mehmet dostum,,,,
    bunu anladım.mesela bu linkteki alt atarı 180se 180 fazla kullanılmayan bi ağırlık.belki en sık 150 kullanılır bizim bölgelerimizde.
    Ama anlamadığım bi modelinde
    100-250 gr atar vermiş.Yani 150 grlık bir aralık dilimi var.
    Bi modelinde 180-200 grlık atar vermiş.Yani 20 gr kadar dar bir aralık dilimi var.
    Şimdi makbul olan hangisi yani?

180-200 alarak bu durumda av seçeneklerimizi bilerek daraltmış olmuyor muyuz?

19. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Engin cok guzel bir soru.

Soyle ifade edeyim, bazi markalar kamisin atabilecegi atari, kamisin zorlanmayacagi ve en iyi performansi verecegi sekilde tanimlarken (bu genelde kaliteli marka ve kalitesi yuksek bazi modellerde verilirken), bazi markalarin modelleri ise atar seviyesini cok genis bir alanda tutmakta.

100-250g yazan standart bir kamista, kesinlikle 250g kursunla atis yapman cok ama cok zor, %90 kamis'in en hassas olan ucundan itibaren yada uzunluguna gore govdesinden ikiye ayrilacaktir.

Yani 100-250 yazmasi kesinlikle seni yaniltmasin, yani 250g kursun atilmaz, atilsada saglikli olmaz, performansli olmaz, yay gibi olur kamis. Boyle bir kamisla atis yaparak en iyi performansi 120-150g agirliktaki kursunlarda alirsin, modele ve kamisin kullanim alanina gore bu farklilik gosterecektir. Bu sebeple eger kaliteli, uzun omurlu secenekler ariyorsak bu degerleri optimize edilmis sekilde veren kamislara yonelmemiz gerekir.

Bir cok markanin favori modelleri vardir, bu degerleri optimize edilmis sekilde verirler, zaten o modellerde digerlerinden her zaman ayrilir, isciligi olsun, kalitesi olsun, saglamligi olsun, fiyati olsun... degiskendir.

20. Bahev

Bahev Ali KOÇ

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Mıstque MQ-65
    En İyi Avı:
    1 saatte 3.Kg İstavrit