Gökçeada'da arkadaşlar devamlı balığa gitmekteler ama onlar kasnak olta kullanıyorlar buda benim pek hoşuma gitmiyor.Zaten Erman abi'nin (Tarzan) de takımlarını gördükten sonra iyice heveslenmiş bulunmaktayım.Alıcağım takım konusunda da yardımlarınızı beklemekteyim.Dip oltası olarak kullanıcam. Bütçem : 60-70 tl arası.
Bütçene göre giriş seviyesinde pek çok seçenek var,benim ilk makinem (ilk makinem dediğimde daha 7-8 önce almıştım ) Remıxon 60r,40 liraydı,10 liralıkta bir tekne kamışı aldım,sağolsunlar 100mt.misinada sardılar makinama..Ohooo dünyanın balığını aldım ben onunla çeşmede,mordoğanda,sahilevlerinde Hisarönünde balıkmarketim var,siteleride var balıkmarketim.com,gerçekten çok ilgileniyorlar tavsiye ederim..
Abi teşekkür ederim dediğin yeri biliyorum sizden aldığım öneriler doğrultusunda oradan alışveriş yapabilirim.
Gökçeada'da tekneden avlanacaksan el oltası kafi gelir. Ama onun dışında kıyıdan avlanacaksan farklı sistemler gerekir. Tekne var ise kamışa para harcama derim ben. Önemli olan bedenin ucundaki takımdır orada. Kamışa başlamak için ideal bir yer değil, özellikle tekneden... Oltaya vuracak balıklar sana ayrı bir tecrübe katacaktır orada, özellikle nisan ayındaki mercan ve karagöz avlarındaki balıklar. Her an oltaya çok iri bir skatros (iskataroz-sarıgöz) gelebilir, kaleköy açıkları geceleyin inanılmaz av verir taşını biliyorsa arkadaşların. Yemli avda şöyle 750 gr- 1 kg bir sinarit bile atlayabilir oltanızın ucunda taze sardalya varsa. Bence sen o kasnak olayını bir tecrübe et, derinlik 60 m ve üzeriyse kamışı tercih et, ben olsam yine de elle avlanırdım o zevki yaşamak için, ama bu biraz da parmak nasırı ve kol kondüsyonu ile ilgili... Sevgiler.
Görerek ve eline alarak malzeme almak en güzeli.Barracuda 2100 serisi kamış ve TT 60 Makina fazlasıyla işini görür ve üste de paran kalır.Ayrıca bu ürünler firma garantisinde olup hem sağlam hemde oldukça ekonomiktir.Tercih senin.
@draco Abi ne yazıkki tekne yok onun için limandan ve dediğin gibi kaleköy tarafından balık avlanıyoruz.Zaten burada bu son senem olduğu için İzmir'de de kullanıcağım bir olta aramaktayım. @tugi Abi teşekkür ederim söylediğin kamış ve makinayı netten araştırmaya başladım.