kamış ve makina tavsiyesi lazım....

Konu, 'Kamışlar' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

kamış ve makina tavsiyesiyelerinize ihtiyacım var...

ustalar merhaba...kıyıdan levrek avı için av marketten alabileğim kamış ve makina tavsiyeleriniz nedir...bunu yanında sırtı önerilerinizide bekliyorum...yardımcı olursanız çok mutlu olurum...(fiyat makul olmalı)

Son düzenleme: 27 Ekim 2009
  2. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    makul derken n kadar toplam olarak..

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

ayrıca avlanma şekliniz yemlimi olacak yoksa sahte yemlerle at çekmi yapıcaksınız

4. modena

modena

100-150 tl arasında olacak kardeş....ayrıca sahte yem kullanacağım...daha önce açıkca söylemek gerekirse sürekli olarak kıyıdan olta ile avlandım...ilk defa kamış kullanacağım...nedenine gelince forumda izlediğim videolar bunda çok etkili oldu...:)...levrek avı için kullanmak istiyorum...avlanacağım bölge kumluk bir alan derinlik çok değişken 30cm ile 3 metre arasında...ayrıca tatlı su ağızı olan bir alan...yer gökova akyaka köyü balıkçı barınağı girişi-azmak birleşme noktası ve akçapınar azmak birleşim noktası...bu alanlarda levrek başta olmak üzere çupra ve mırmır nadir olarak da beyaz lagos bulunmakda...işte bu yüzden en doğru tercihi yapmak istiyorum...yardımcı olursanız çok mutlu olurum...:(

5. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

2,70-3,00 boylarında 10-40gr atrlı ince hafif karbon ,hassas uçlu kiloluk balıklarla mücadele edebilecek bi kamış, onada takıla bilecek devirsayısı 4,6/1-5,0/1 ,enaz 5 BB lı şahis tercihim arkadan kalamalı varsa mücadele kalamalı 30yada 40 bir makina işinizi görür

6. modena

modena

kemal kardeş şöyle bir set yapsam sence nasıl olur...

fladen 2,40 cm teleskopik 25-50 gr atarlı kamış
    okuma avenger av-45 makina45'lik ortaboy makara, 4.5 :1 devir oranı, 7 rulmanlı, Alüminyum kafa 0.35/160m misina kapasitesi, 380gr ağırlık

bunlar av markette var...senden ricam makina konusunda bana av marketten link atarmısın zahmet olmazsa çünkü ben anlamıyorum...açıkcası düzgün bir şeyler almak istiyorum...yardımcı olursan sevinirim...

7. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Alacağınız makinenin 5.2 ve daha yukarı devirli olmasına dikkat edin,25-50 gr atarlı kamış bence fazla olur,10-30 gr sırtı ( Sahte Yem ) ile avlanmak için işinizi görür,bu özelliklerde makine ve kamış tercihi yapmanızı öneririm.

Rastgelsin.

8. modena

modena

orhan abi merhaba...ilgin için sağol...ama bu konu inan benim hiç bilgimin olmadığı konu...bende markette sizin dediğiniz ürünleri arıyorum ama henüz bulamadım...beni yönlendirirseniz çok mutlu olurum...amacım sadece levrek avlama ve sadece sırtı çekeceğim kıyıdan o kadar...

9. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

İlk öncelikle avlak kosullarınıı bölgenizi hedef balıgınızı ve kullanmak istediginiz sahteleri belirledikten sonra alısverişinizi yaparsanız sonunda üzüntüyle karsılasmassınız.Bu konuları ele alırak yorum yapıcak olursak:
    Öncelikle bölgeniz mugla bu bölgede canakkale bölgesinde bulundugu gibi devasa levreklere(5-10kg arası) pek rastlanmaz.Dolayısıyla sahte seciminiz genelde 9 cm olmalıdır.Bu 9 cm lik sahtelerde ortalama agırlıgı 8-19 gr arasıdır.Bundan dolayı kamıs seciminiz 5-20 ile 10-30 gr atarlı olan 2 türden birisi olmalıdır.Zaten ege bölgesinde en cok kullanılan tür 10-30 gr dır.
    Kamısınız boyuda avlak bölgenizde önemli bir faktör olustur.Mesela suya girip veya liman içlerinde kullanacaksan 240 cm idealdir, ama uzun atışlar için özellikle sahilden 270 cm daha verimli olacaktır.Cünkü 2.40 lık kamıs herzaman 2.70 e göre daha iyi aksiyon verme olanagı saglar.Sanırım siz sahilden avlanıcaksınız.Size kamıs konusundaki tavsiyem ilk önce Shimano da Hyperloop 270 cm, 2 parçalı, ML modeli 5-20 gr atar modelidir.Sizde dikkatli kullanırsanız ömür boyu size hizmet edebilecek kalitededir.
    Makina konusunda ise levrek avılıgında en az kamıs kadar önemlidir.Cünkü son dönemlerde artık su üstü sahteler acık ara diger sahtelere levrek avcılıgında farkını koymustur.(Ragot silikonlar haric).Fakat su üstü sahteleri gerektigi gibi kullanabilmek içinde makinamızın devir sayısının 5.7 ve üzeri olması gerekmektedir.Benim sahsi tercihim önden kalamalıdır.30 luk kafa makine idealdir.(Fazla agır makineler at cek avcılıgında cok cabuk insanı yorar).Bilya sayısına cok dikkat etmeyin cünkü bazı markaların 1 bilyalı makinaları diger markaların 10 bilyalı makinalarına hem fiyat hemde kalite olarak farklarını koymuslardır.Benim size makina konusundaki tavsiyem biraz farklı olacak cünkü Shimanonun bu devirdeki makinaları oldukca pahalı ve ilk defa ögrenme asaması için gereksiz oldugunu düsünüyorum.Marka olarak secim sizindir.30 ytl lik makinede ilk basta işinizi görecektir.(Lineeffe black seal i bi inceleyin).
    Misina konusunda gam sorunu yasamamanız için angel kiss soft yada laser tornado tavsiyemdir.Kullancagınız sahteler hafif oldukları için 0.22-0.26 arası tercih yapın.
    Sahte olarakta size siddetle river2sea rover 98 g-15 r kodlu ürünü tavsiye derim(Özellikle dera agızları için).
    Ve en cok ta size sabır öneririm.:)
    Saygılar...
    En büyük levrekler sizin olsun.

10. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Marka ve model kişilerin tercihlerine göre değişebilir bu nedenle sırtı ile at-çek avında sana avantaj sağlayacak özellikleri söyledim.

2.40 - 2.70 mt lik tercihen 2 parça,hafif bir kamış,

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-2836827

30 veya 40 lık,5.2 ve üstü devirde hafif bir makine

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=10-CAT4000FA

ayırdığın bütçe ve avlanma tekniğine uygun olarak yukarıdaki ürünleri tavsiye ederim,bu özelliklere göre bütçeni arttırıp daha iyi bir takım yapabilir,ya da bütçeni azaltıp bu özelliklere yakın başlangıç seviyesi takım yapabilirsin.

Rastgelsin.

11. modena

modena

yönlendirme ve vakit ayırdığınız için çok çok teşekkür ederim...umuyorumki sayenizde iyi bir başlangıç setim olacak...tekrar tekrar teşekkürler...:)

12. modena

modena

FLADEN VANTAGE TELE 240 10-30G KARBON KAMIŞ
    Adet 48,64 TL
    RIVER2SEA ROVER 98 SUNİ BALIK
    R2S renk kodu: :G-15R Adet 13,66 TL
    LINEAEFFE BLACK SEAL 7*1BB 30 MAKİNE
    Adet 35,43 TL
    FODERO LİNEAEFFE ÇANTA 90CM
    Adet 24,50 TL
    sizce olmuş mu acaba...bana tavsiyelerinizden sonra uygun gibi geldi...

13. Adil Akırmak

Kamısınızı bence 2 parcalı secin sizin kamısınız teleskopik.Misina konusunu bence es gecmeyin ne makara ne kamıs aslında levrekse mesele olay misina:)

14. Adil Akırmak

Ayrıca su anda hyperloop modeli indirimde 75 ytl aradaki fark için bence degmez shimano herzaman iyidir.

15. modena

modena

misina olarak angel kiss soft 0,22 alıyorum...tavsiyelerini değerlendireceğim...ilgin için sağol

16. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    teleskopik kamışla atcek olmaz demiyim ama ben yapmam.en iyisi 2 parca.. 5-20 gr atar bile yeter..silikonları rahatca atabilirsin..
    makina 30 luk 5/0 ve üstü devirde olucak..
    misina çok kalite olmalı owner 0.28,yozuri vs.. angel assoyu asla kullanmam.. sansın az olur ama mazlemen iyi olursa bu az oranı artırma sansın deneyiminle olur..yoksa balıklara her seferinde elveda dersin..

17. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Başlangıç seviyesi olarak güzel bir seçim diyebilirim.Kamış soru işareti ama :)Sahte yem seçimini bulunduğun bölgede avlanan kişilerin kullandığı yemlere göre tercih etmen avantajına olacaktır,her bölgede farklı sahtelerden verim alınıyor çünkü.

Kamışın ağırlığı sitede belirtilmemiş,öğrenmende fayda var,porselenin az olması atış performansı olarak avantaj sağlasa da,dayanıklılık olarak dezavantajtır.100-150 Lira arası bütçe ayıracağını belirttiğin için,kamış konusunda biraz daha düşünmeni tavsiye ederim :) Çanta için ayırdığın bütçeyi kamışa aktarman daha doğru olur.

Başlangıç olarak 0,22 mm misina seni zorlayabilir,0,28 mm ile başlamanı tavsiye ederim.

Rastgelsin.

18. Adil Akırmak

Su anda türkiyede benim tanıdıgım en büyük levrek avcısı üstadımız sayın vedat abayogludur.Ben herseyi ondan ögrendim sagolsun.Üstadımız angel kiss ve lazer tornadoyu kullanmıstır ve bana tavsiye etmiştir.Suanda da zaten büyük bir kitle lazer ve angel kullanmaktadır.Sizi asla yarı yolda bırakmaz tabikide uygun kamıs makara kombinasyonu ve kalamayla.0.25 lik misinayla 5-6 kg arası levrekler yakalanmıstır.
    Ayrıca diikatimden kaçmıs bencede 45 ytl lik bir kamıs için 25 ytl lik koruma biraz fazla gibi:)
    Normalde Shimano hyperloop 125 ytl civarlarında idi fakat su an seri sonu indirimde oldugu için 75 ytl bunuda belirtmekte fayda var.

19. modena

modena

kamış konusunda biraz kafam karıştı...tercih etmem gereken kamış yüksek carbon mu yoksa porselen mi olmalı...ve neden iki parçalı...mukavemeti daha mı fazla...?...neden 10-30 gram atarlı mesela daha yüksek atarlı alsak uygun olmuyor mu genel maksatlı kullanım için...

Son düzenleme: 29 Ekim 2009
  20. modena

modena

PELICAN CONAN 45 MAKİNA
    Adet 50,28 TL
    FLADEN VANTAGE TELE 240 10-30G KARBON KAMIŞ
    Adet 48,64 TL
    STROFT FC2 0,25 MM 25MT FLUOCARBON MİSİNA
    Adet 18,99 TL
    RIVER2SEA ROVER 98 SUNİ BALIK
    R2S renk kodu: :G-15R Adet 13,66 TL
    RIVER2SEA BUBBLE PEN 80 SUNİ BALIK
    R2S renk kodu: :HD-13 Adet 13,66 TL
    RAGOT RAGLOU ZARGANA 105MM
    RAGOT RAGLOU ZARGANA :pGY Paket 6,21 TL

şimdi nasıl olmuş...bu arada kızmayın ama ben hala teleskopik takılıyorum...taşıması kolay ya ondan galiba...:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.