Bende daha ileri seviye bir takım toplamaya karar verdim ve alacağım kamış ve makinayı seçtim sizde bir yorum yaparsanız kafamda kalan soru işaretleri kalkacak : LINEAEFFE S-FLEX 4208 SURF KAMIŞ 15KG 4.20 250gr atar SHIMANO ALIVIO 6000 FA MAKİNE Ürün Özellikleri 60'lık ortaboy makine. 4.9/1 devir oranı. Bir sarımda 90 cm misina sarımı. 0,35 mm misinadan 240 metre sarım. 2 bilyeli. XT7 Karbon Grafit Gövde. Önden kalamalı. 590 gram ağırlık. 4,6:1 devir oranını 5.2:1’e geliştiren ve şık bir şekilde yeniden tasarlanan arka gövde koruyucu plakasıyla,satış grafiği yüksek bu makinenin yeni artıları,etiket fiyatının bir hayli düşük olduğunu düşündürüyor Shimano’nu P3 ürün grubunda ucuz fiyat,düşük kalite anlamına gelmez. Fiyatı uygun olan bu makine size size yıllarca güvenilir şekilde hizmet edecektir. TEKNİK ÖZELLİKLER Süper fren sistemi II Dinamik Balans Duraliminyum Makara Değişken Vargel Hızı XT7 Karbon Grafit Gövde Güçlü Misina Kılavuz Mekiği Ergonomik Tutamak
Bende aynı makinayı düsünüyorum buradaki yorumlara göre karar verecegim benim aslı öğrenmek istediğim kullanan arkadaslar varsa bu makina uzun ömürlü ve güçlü bir makinamıdır??
Kullanmadım ancak Shimano'nun giriş seviyesi makinalarındandır; şöyle bir kıyaslama yapılabilir; Shimano'nun 2 bilyalı herhangibir makinası piyasa makinalarının 5-6 hatta daha fazla bilyalı olanına eşdeğer ya da daha üstündür...
Gerçekten güzel bir seçim.Güle güle kullanın.Shiamano makina aldığınıza göre kamışınıda tavsiye ederim.Alivio 4,20-200 gr tavsiye ederim.
Kamış tercihiniz gayet uygun ve surf bir kamış, ancak bahsi geçen makina için aynı şeyi söyleyemem, zira öncelikle surf değil ve o kamışın yanında yetersiz bir seviyede kalır. Aynı ederlere yakın Ebay aracılığı ile daha üst seviyede makina alabilirsiniz. Örneğin bu linkteki shimano ( http://cgi.ebay.com/Shimano-Titanos...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item5884c68968 )makinayı ve kargo dahil 109 $...
Elbette yurtdışından çok daha ucuza malzeme getirttirilebilir; ama özellikle makina ve kamışı ben bu şekilde gelmesini tercih etmem; öncelikle paraşı peşin ödüyorsunuz güven sorunu var; sonrasında kargolama ve gümrüklerdeki problemler; en önemlisi de garanti problemi ve parça temini... Tamam ülkemizde daha yüksek fiyata temin edebiliyoruz ama garanti ve parça temini çok önemli bence...