Merhaba Arkdaşlar, Forumda bir çok konuyu okudum bu konuda ama yinede başlangıç aşamasında ne yapmam gerektiğine karar veremedim , 150-160 tl gibi bir kaynak ayırdım kamış ve makina için ,, Ağırlıklı olarak İstanbul Anadolu yakasında atış yapacam bazende gölete turna için gidebilirim ,buna uygun spin takım arıyorum . Başlangıçta maliyeti düşük tutum çünkü kendim uğraşa uğraşa işin içine girdikçe isteklerim tarzım tutmak istediğim balıklar değişecektir o zaman zevkime göre daha üst seviye bir şeyler bakacam .ilk etapta beni yarı yolda bırakmayacak bu işten zevk almamı sağlayacak takım önerilerinizi bekliyorum. Çok güzel bir forum oluşturmuşsunuz emeği geçenlere teşekkürler.
bu makina parana göre cok iyi kamisada yadim eden olacaktir http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/spro-passion-740-olta-makinasi/17476/
merhaba arkadaşlar nette kamış konusunda birkaç model topladım fikirlerinizi ,görüşlerinizi bekliyorum genel olarak 2.40 boy üzerinde 10-40 atar civarında ağırlık verdim belirtmem gerekenler bu işi ilk defa yapacam istanbul boğazı anadolu yakasında başlıyacam ,boyum 1.80 kamış modelleri Siweida Z4 Spin Kamış 15-40 gr 2.70 mt (2294272) == 74tl Mitchell Avocet 2.40 mt 20-40 gr Spin Kamış (PF1276255) == 106tl Shakespeare Deceiver 2.40 mt 10-35 gr Spin Kamış (PF1251824) == 92tl Okuma Salina Sea Spin 240cm 10-40gr Spinning Kamış == 106tl Okuma Safina-X 42727 spin kamış 240cm 10-36GR == 88tl Remixon Prestige 270cm 10-40gr Spin Olta Kamışı == 95tl Silstar 3538 Carbodynamic Lure 210 Cm Olta Kamışı (15-40gr) - == 67tl Mitchell Fluid 242 10/35 gr Aksiyonlu 240 cm Spin Kamış == 69tl Mitchell Fluid 242 15/40 gr Aksiyonlu 240 cm Spin Kamış == 78tl Okuma Safina-X 42727 spin kamış 240cm 10-36GR == 89tl Okuma Salina Seaspin Spinning Kamış 10-40 gr atar 240 cm == 106tl genel olrak tavsiye edilen ancak bütcemi biraz aşan , Okuma V-System Spinning Kamış 10-40 gr atar 240 cm ==142tl yada böyle bir hazır takım alarakmı başlamam lazım http://www.spotbalik.com.tr/Super-Spin-Olta-Seti-13-Parca,PR-42798.html
boy 2,70 den asagi alma boyda 1,80 madem 2,40 cogunlukla göl icin ............................................................... Okuma V-System Spinning Kamış 10-40 gr atar 240 cm ==142tOkuma Salina Sea Spin 240cm 10-40gr Spinning Kamış == 106tl ================ Okuma Salina Sea Spin 240cm 10-40gr Spinning Kamış == 106tl ikisi iyi ama 2,70 lik
OKUMA safina pro makina(3000) ve yine safina 2.40 kamış verdiğin paranın karşılığını verir.Sakın şimano dayva gibi süslü markaların ucuz modellerine para verip dert sahibi olma. Bu markalar ne kadar ekmek o kadar köfte işini en ince ayrıntısıyla becerebilen yüksek teknolojiye sahipler,binlerce dolar verip makine alanların ne kadar doğru iş yaptıklarını kanıtlama adına,ucuz modellerinde gereksiz adileştirme yaptıklarına inanmaktayım.Ben hep adilerini kullandım gerçi ama,herhalde pahalıların öyle olmadığını varsayarak böyle yorumlamaktayım.
kamış alacaksan okuma,makina alacaksan shimano model fark etmez spine uygun olacak o kadar bence; okuma seaspin 2,70-2,40cm 10-45gr shimano nexave 3000 yada 4000 yakın zamanda öyle bi saracak ki seni bu spin işi bütceni aşan ekipmanlara gözün düşecek arada kendini tutamayıp alacakta alacaksın zaten )
O yüzden, bugünden hallice bir şeyler almak çok faydalı olacaktır. Velakin, spin kamışlar, hatta tüm kamışlar, bir tane alayımda, her işimi görsün işine gelmezler. Yani, surf kamış dahi alsan, her surf kamış, her surf işinde iyi netice verecek diye bir şey yok. Boğazda yemli yapılacak surf ile, at çek yapılacak surf başka başka şeyler. Hal böyleyken, spin deniveren ve çok feci bir genellemeye gidilen kamışlar ve makinelerde de aynı durum geçerli. Seri aksiyon yapılacak kamış, nokta atışı yapılacak kamış, ağır aksiyon yapılacak kamış, yemli bakılacak kamış vs. vs. hepsi farklı nitelikler istiyor. Bizde ise, kısa ise, spin kamış, uzunsa surf kamış mantığı hakim. bot kamışı diye alakasız kamış satılabildiği gibi, aslen bot kamışı iken spin diye satılanlar da var hatta. Kısaca, kamışı nasıl kullanacağınız önemli. Aldığınız listedeki kamışlar çok farklı disiplinler için kamışlar olarak görülüyor. Kimisi hassas aksiyon verecek kamış, kimisi nokta atışa uygun kamış, kimisi uzak atış yaptıracak kamış, kimisi balığı almakta başarı vaat eden kamış. Bu durumda, size şu şu kamış desek, sizin stilinize uymazsa, yandı gülüm keten helva. Benzer durum makine içinde geçerli. Makinelerin o büyüklükleri, turları vs. farklı av stillerinde farklı kabiliyet sağlar. Genelde, bu pek farkedilmez, gidilir, balık takip ediyor ama vurmuyor denir, balık yok denir, geri gelinir. Yapacağınız aksiyon için, bu kritik bir husustur, o kamış ve aksiyona uygun devir, makara ve tutuş/dengede bir makine almanız lazım.