Kamış ve Makina Tercihi

Konu, 'Takım Çantası' kısmında durukane tarafından paylaşıldı.

1. durukane

durukane Emre Durukan

öncelikle tüm arkadaşlara merhabalar,

istanbul kartalda ikamet ediyorum, nasıl oldu bilemiyorum ama içime bir anda balık tutma sevdası düştü ve buraya, sizlerin arasına katıldım. yaklaşık 1 aydır yaptığım araştırmalar sonucunda karar vermiş olduğum makine aşağıda ancak kamış konusunda hala karar verebilmiş değilim. sizlerin naçizane yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum.

genel olarak, kartal, maltepe pendik civarlarında amatör olarak av yapmayı düşünüyorum.

bu işte biraz piştikten sonra, sarayburnu, arnavutköy kısacası boğaza açılmayı düşünüyorum.

dediğim gibi daha önceye dayalı bir tecrübe sahibi değilim.

evladiyelik bir makine almak öncelikli tercihim, almışken bir kere almanın mantıklı olacağını düşünüyorum. tercihimi öncelikle bu makineden yana kullanmak istiyorum.

http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=16814

atarı yüksek bir kamış düşünüyorum ama bu seçimi yaparken bile oldukça zorlandığımı söylemem gerekiyor. (hissiyat açısından)

tamamen forumda yazılan ve fazlasıyla yardımcı olduğunu düşündüğüm paylaşımlara dayanarak hareket etmeye çalışıyorum.

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

2. 29519

29519

Makine şu anda kullanacağınız avlaklar için evladiyelik olur gerçekten ama boğaz açıldığınızda yetersiz kalır. Kamış için bütçeniz nedir? bunu belirtirseniz anında yardımcı oluruz.

3. durukane

durukane Emre Durukan

boğaza açılmak gibi bir planım var, ama uzun vadede. acemiliğimi atttıktan ve biraz tecrübe kazandıktan sonra düşünüyorum.

belki vakti gelince, ayrı bir takım daha yapmak gibi bir durumum olabilir. (umarım o zamana kadar hevesim kaçmaz :) )

kamış için kafamda yaklaşık 100-130 tl'lik bir bütçe var. ama dediğim gibi, almışken bir defa almak istiyorum, bu sebeple sınırları biraz daha zorlayabilirim. max 200 tl. olabilir.

4. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Kartal Maltepe Pendik civarı için atarı yüksek bir kamışa ihtiyacınız yok. 50-100gr atarlı 360cm teleskopik hafif bir kamış yeterli olur. Çünkü genelde 35-50gr kurşun atabilirsiniz bu bölgede. Makine güzel ama bence pahalı. daha uygun fiyatlı 50-100TL aralığında çok güzel makineler bulman mümkün. Makine olarak 50 lik lere bir bak, hafif olması önemli kartal için nexave bence ağır.
    Boğaza gidersen ayrı bir surf kamış ve makinesi alırsın ileride. Tek makine ile evladiyelik alıp heryerde avlanmak mümkün değil.

5. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Siz uluç abinin dediğini yapın pişman olmazsınız. Bu arada,,
    Uluç abi yeni kamışı profiline eklememişsin. Birde şu lüfer fotolarını koysan foruma çok iyi olur.

Saygılar :)

6. durukane

durukane Emre Durukan

öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.

dediğinize katılıyorum, bunu da düşünmedim değil. yeni başlayacağım için, yaklaşık 1 ay gibi bir süredir araştırma yapıyorum internet üzerinden. makinalar hakkında yapılan yorumları da okuyorum. o kadar çok model ve çeşit var ki insanın kafası gerçekten karışıyor.

bir önceki mesajımda belirttiğim gibi boğaz için ayrı bir takım yapabilirim. öncelik olarak belirttiğim yerlerde av yapmak istiyorum.

o halde sizlerden rica etsem; bana bir makine-kamış kombinasyonu önerebilirmisiniz? üst limit 200 tl olabilir. görünen o ki, bütçe sınırımı tavsiyeniz üzerine biraz daha düşmüş gibi oluyorum.

7. durukane

durukane Emre Durukan

kafamdaki soru işaretlerini ve ihtiyaçlarımı karşılamak konusunda doğru yerde olduğumu düşünüyorum ;)

8. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Nacizane benim önerimde bu olur. Fazla ağır olmayan bir kamış ve makina kombinasyonu. Her türlü avda kullanabilirsin bu takımı. GErek çaparide gerekse gece yemli avlarda.

Makina çok kuvvetli bir makina...

Kamışsa 100 gr kurşunu rahatlıkla atabileceğin aynı zamanda oldukça hassas bir kamıştır.

http://www.avmarketi.com/asp/product/13518/Okuma-Trio-55-makine

http://www.avmarketi.com/asp/product/5001/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3-90m

Olurda boğaza gidersen makina biraz ufak kalabilir uzak atışlar için ama Yinede iş görür... :D evladiyelik olması kısmına gelinirse.. Okumanın yaşam boyu garantisi var biliyor olmalısın :)

9. durukane

durukane Emre Durukan

Serhat, önerdiğin makina gerçekten kaliteli ve sağlam görünüyor. ömür boyu garantisi olduğunu biliyordum okuma marka makinelerin ama bunun altında "Okuma, 5 YIL garanti özelliği" yazıyor :)

kamışın kapalı boyu biraz fazla uzun gibi. bisiklet ile yapmayı düşündüğüm yolculuklar esnasında taşıma problemi çıkarabilir sanki.

tavsiye ettiğin ürünler alternatifler arasındaki yerini aldı bende.

teşekkür ediyorum tavsiyelerin için.

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    http://www.avmarketi.com/asp/product/13796/SHIMANO-NEXAVE-6000-FB-MAKINE

Oldukca guzel bir secim.
    Sizin verdiginiz makinanın linki bu sanırım. Verdiginiz linkte ki sitenin urun acıklamalarında 9 BB ye esdeger 5+1 BB yazıyor, ayrıca yedek grafit makara da yok gozukuyor. Aslında bu makina 3+1 rulmanlıdır ve yedek makarasıda vardır.
    Simdi size verecegim linteki makinayıda porfoyunuze almanızı ve degerlendirmenizi ona gore yapmanızı isteyecegim.

http://www.avmarketi.com/asp/product/13795/SHIMANO-EXAGE-10000-FB-4-1-BB
    http://www.avmarketi.com/asp/product/13794/SHIMANO-EXAGE-6000-FB-4-1-BB

Kamıs secenegi konusunda ise, Shimanonun 2011 katalogunu dijitalden indirebilirseniz, normal katalogun 68. sayfasında ( dijitalde sanırım 70. sayfa olabilir.) Telescopic Glued Guide baslıklı Vegeance serisi var.M serisi, H serisi, ve XH serisi, her serininde 4 degisik boy secenegi var. 270 ile 360 arası. XH serisi gerci 40-80 gr aksiyonlu, ama incelemenizi tavsiye ederim.
    Linkini veremedim, daha sitelerde gozukmuyor. Sadece siparis olursa getirtiyorlar. 100 Tl. Bu hafifaksiyonlu derseniz onerim,

http://www.avmarketi.com/asp/product/13777/SHIMANO-ALIVIO-AX-10000-TELESCOPIC-3-60-MT

Degerlendirmelerin sonucu, butcenize gore en saglıklı secimi yapacagınıza ınanıyor, sansınızın ve kısmetinizin bol olmasını diliyorum.

11. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
  12. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Tevfik Abeyim Merhaba,

Abi bende Uluç abinin tavsiyesi üzerine nexave kamış ve makine aldım. Aslında makine almayacaktım ama kamışa yakışır bir makine aldım o esnada karar verdim. :) Dükkanda önerdiğin exage seriside vardı, aslında görünüm olarak daha şık ve daha hoşuma gitti fakat,ninanırmısın makine boş iken her iki makinenin de koldan yüklenip dönüşüne baktık ve nexave yaklaşık 2 kat daha döndü. Ve kolu çevirdiğin zamanda farkı hissediyorsun. Başka yönleri olarak belki senin önerdiğin makinelerin ayrı özellikleri vardır ama ben Nexave 10000' i tercih ettim.

Saygılar,

13. durukane

durukane Emre Durukan

Tevfik Abi, (müsadenizle) bahsetmiş olduğunuz kataloğu inceleme fırsatım oldu biraz önce. kısa bir araştırma yaptım ve sizinde dediğiniz gibi katalogta bakmış olduğum 27svxh modeli henüz TR'ye gelmemiş.Bu kamış 2 parça.

mh modelleri ise teleskopik. ama atarı düşük geldi bana.

oturduğum yer, kartal atalar sahile yakın. düşüncem sırtıma çantayı takıp, pendik-kartal-maltepe arasını bisiklet ile katetmek. bu sebeple biraz daha kısa kamışlar için araştırma yapmaya devam ediyorum

malumunuz, yeni başlayacağım için, kıracağım çok olta ve uçlar olacak gibi geliyor. o sebeple başlangıçta makine konusunda değil ama kamış seçiminde maliyetli bir kamış yerine ucuz ama bir o kadar işlevsel bir üründen yana tercihimi kullanmak istiyorum. ne dersiniz?

makine konusunda ilk düşüncem http://www.avmarketi.com/asp/product/13796/SHIMANO-NEXAVE-6000-FB-MAKINE idi

yorum yapan diğer arkadaşlarında söyledikleri bir yandan yattı aklıma, evet makina güçlü ama, benim avlanmak istediğim yerler için fiyat ve performans bakımına göre fazla büyük gibi.

şimdilik listemde sadece http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-TRIO-55&productref=13518&ID1=&ID2= bu ürün var, bununla ilgili araştırmalarımı yapıyorum.

naçizane fikirleriniz için teşekkür ediyorum. acele etmek gibi bir düşüncem yok. 1 aydan fazla bir süredir araştırıyorum. sizlerinde yardımıyla güzel bir takım toplayacağıma inanıyorum.

güzel dilekleriniz için tekrar çok teşekkür ediyorum.

14. durukane

durukane Emre Durukan

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Volkan kardesim, cok iyi etmissin Uluc abini dinlemekle. Zamanla farkı gorecek ve anlayacaksın. Nexaveyle Exage arasında aman aman oyle bir fark yok; ufak tefek aksesuar ve renk farklılıgı, 1 rulman fazlalıgı, eksikliginden baska. Benim civit mavi renge karsı antisempatim vardır, ama acık pastel renklere karsıda asırı derecede sempatim var. Exage yi tercih etmem ve sıklıkla bu seride takılarak onermem bundandır sanırım.
    En iyi gunlerde kullanman dileklerimle. Tevfik.

16. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Makine:
    http://www.avmarketi.com/asp/product/16711/OKUMA-OCTANA-OT-55-MAKINE
    veya
    http://www.avmarketi.com/asp/product/13466/OKUMA-AVENGER-AV-55-MAKINE

Kamış
    http://www.avmarketi.com/asp/product/4845/ELEGANCE-teleskopik-kamis-3-90-mt

Bu kamışın 360 lığını kullanıyorum her ne kadar yüzüklerinden biri yerinden çıktıysa da garantiden hallettiler tavsiye ederim. Kapalı boyu taşımak için avantajlı. Ben senin yerinde olsam kamış+makineyi 150TL ya halleder üzerine misina, çapari, iğne fırdöndü gibi malzemeleri de alıp keyfime bakarım. İlk alışverişini internetten yapmanı tavsiye etmem. Üsküdara git malzemecileri gör makinelere kamışlara dokun dene ve görerek beğenerek al. Hem daha ucuza alırsın hem de heves edip aldığın malzemede hayal kırıklığına uğramazsın. Dükkandakiler de sana yardımcı olur.

Son düzenleme: 24 Mayıs 2011
  17. durukane

durukane Emre Durukan

dediğiniz gibi, gidip dükkandan alacağım malzemelerimi. kesinlikle aynı fikirdeyim.

tavsiyeleriniz için teşekkürler....

18. OMMG

OMMG OKAN

Trio 55, 4.5:1 devrinde 9BB+1RB bilyalı ,434 gr ağırlığında ve 7.5 kg max drag gücünde
    Trio 55 S ise 6.2:1 devrinde,9BB+1RB bilyalı, 417 gr ağırlığında ve 11 kg max drag gücünde.
    Misina sarımları aynı olan iki makina arasındaki fark devir, drag gücü ve çok az da ağırlık farkı...

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Emre Kardesim, Okuma trio 55 ve 55 S modelleri arasında yurdumuzda satılan urunler arasında hic bir fark yoktur. Bir firma TRIO 55 diye satıyor, diger bir firma TRIO 55 S (Spin ) olarak satıyor. Aynı urun aslında.

Orijinal olarak gercek Okuma Trio 55 S yurt dısı sitelerde vardır.

http://translate.googleusercontent....p.html&usg=ALkJrhjiVvtnDR-Kkv-9kQolF2ECbecjJA

Degerlendirmelerinizi buna gore yapmanız gerekliligi dusuncesiyle, iyi dileklerimi iletirim. Tevfik.

20. OMMG

OMMG OKAN

Tevfik abicim, ufak bir ekleme yapayım.Bildiğim kadarı ile şuan ülkemizde Trio nun S yani Trio High Speed modellerinden sadece 30 S ve 40 S giriş yaptı,henüz dediğiniz gibi 55 S ler gelmedi.Ben direkt iki modeli karşılaştırdım,yoksa dediğiniz gibi bahsettiğiniz ürünler arasında fark yok.Arkadaşımız High Speed modeli almak istiyorsa şimdilik en büyük olan 40 S ile yetinmek zorunda kalacak,gerçi yetinmek diyorum ama maşallah bu da küçük bir dev ve boyundan büyük işler yapıyor...