Kamış ve Makina

Konu, 'Kamışlar' kısmında DrEjO tarafından paylaşıldı.

1. DrEjO

DrEjO Tamer

Selamlar herkese
    Lineaeffe nin muhtelif surf kamışlarını kullanmaktayım ve makinam Okuma Coronado Cd65 yeni bir kamış ve makina almak istemekteyim,
    Kendimce seçtiğim 2 set var yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

D.A.M STEEL POWER TELE SURF 4,20 MT.
    D.A.M SLR SURF 865 FD

SHIMANO ALIVIO BX TE SURF 4,20 MT.
    SHIMANO EXAGE 6000 FA

Saygılarımla

2. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
    shimano alivio diyorum ben.
    bana sorarsan shimanonun olduğu yerde diğerlerini düşünmek bile yanlış olur :)

3. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Aliviolarin atarlari biraz dusuk degil miydi yoksa ben mi yanlis hatirliyorum? 100 grami falan atamazsiniz Alivio ile sanki...

4. DrEjO

DrEjO Tamer

aynı serinin yüksek ve düşük atarlıları mevcut

5. DrEjO

DrEjO Tamer

degerli yorumlarınızı beklemekteyim hala

6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    bende alivio 4,20 kamış ile shimano nexave 6000 fa var. nexave yi şiddetle tavsiye ediyorum, exage bulamazsanız nexave de işinizi fazlasıyla görür. alivio da güvenilir bir kamış, 200 max. atarı var ve en etkin performansının 180 gram olduğu yazıyor. alivioyu da daha bu cumartesi aldım, henüz balığa çıkamadım ama elinize aldığınızda kaliteli ve güvenilir olduğu aşikar. sağır bir kamış da değil atarına göre.

tavsiye: eğer surf atış için kullanacaksanız sadece, exage 6000 ya da nexave 6000 yerine bunların yarı fiyatı olan "spro super long casting 460" ı tavsiye ederim (tabi ki kalitesi asla shimano değil ama makul fiyatlıdır). surf kafa ve emsallerine göre hafif bir makine, sağlam da... bence bir araştırın.

Son düzenleme: 27 Ekim 2008
  7. DrEjO

DrEjO Tamer

Selamlar tekrardan
    ben cezalımıyım acaba herkesin sorularına gğzel yorumlar var bana dişe dokunur bir cevap var dolarda yükseldi valla fiyatlara zam geldi degerli yorumlarınızı bekliyorum

Saygılarımla

8. Haklısınız sizi biraz üzmüşüz kusura bakmayın:)

Şimdi Seçtiğiniz makinelere ve kamışlara bakarak güzel bir takım almaya karar verdiğinizi düşündüğümden bu konudaki tecrübe ve bilgilerim dahilinde en iyi önerilerde bulunmaya çalışacağım..Sitemiz için yeni bir bölüm hazırlarken gerek ülkemizde satılan gerekse Yurtdışından alınabilecek makineleri detaylı inceleme fırsatım olmuştu..İncemelerime 20 yıllık deneyim ve tecrübelerimide katarak çoğu arkadaşımız için Fikir verici olacağını düşündüğüm bu çalışmam hızla devam etmekte ve kısa zaman sonra bitirip üyelerimiz paylaşımına açacağım.:)
    Öncelikle shimanonun alivio serisi kamışın hangi modelini almaya karar verdiğinizi yazmadığınızdan size kamış olarak kesinlikle alivio 4220 bx modelini tavsiye ederim..Memnun kalacağınız ve kalitesine göre bu fiyata bulunabilecek en iyi surf kamış..Bu kamışlardan 3 adet kendim kullanıyorum ve çok memnunum;)
    Ancak makine konusunda Seçiminizin şahsen uygun olmadığını düşünüyorum..Nedenine gelince Bu exage modeli bir surf makine değil..Yani istediğimiz anlamda bir surf değil..Dam slr surf ise uzun vadede çabuk yıpranan ve eski DAM kalitesinden uzak bir makine..Bildiğiniz üzere DAM firması Almanya üretimini kapattı ve 1-2 yıl makine üretimine ara verildikten sonra uzakdoğuda yapılmaya başlandı..Ve biz kullanıcılara eski kalitesinden uzak ürünler üretmeye başladı..Yıllar öncesinin DAM sumo modelini kullanan arkadaşımın makinesine baktıkça eski kaliteli üretimler için iç çekmekteyiz..:(
    Şimdi şahsen kendime alsam bu bütçelere ne alırım diye düşündüm..Ve aklıma 2 makine geldi..Bunlardan ilki Cormoran marka olup sağlamlığı ve kalitesi ile oldukça beğendiğim bir ürün..Bu ürünü kullanan arkadaşlarımla yaptığım bilgi alışverişi ve denemelerimde makine bana oldukça güven verdi..Şahsen makine ve kamış olarak zor beğenen bir insan olduğumuda belirtmeden geçemeyeceğim.. Bu makine özellikle deniz balıkçılığında yıllarca bize hizmet edecek bir makine..Ağırlık olarak 760 gr olması sizi korkutmasın Surf makinelerin ortalama ağırlığı 700gr civarında ve kendi kullandığım 4 surf makinenin tamamı 750gr üzeri..Ama yinede ağır serseniz 6000 yerine 5500 modelini alabilirsiniz..ama dedimya ben olsam bu makineyi alırdım..;)
    Fakat alternatif olarak Size "Okuma blue hawk" makineyide tavsiye ederim..Okumanın vitrin ürünü olan bu makine kalitesi ile diğer kardeş ürünlerinden ayrılmakta..
    İşte linkler son kararı siz verin derim..ama ben olsam shimano alivio 4220 ve cororan makineyi alır yakalayacağım trofeleri sürüye sürüye kıyıya atardım..;)

Cormoran makine önerim

Okuma makine önerim

9. DrEjO

DrEjO Tamer

Öncelikle tavsiyeler için teşekkürler.Shimanonun bx ini yazmışımda 4220 sini yazmayı unutmuşum, onu almak istiyorum . aslında Ultegra 12000 XTA almak isterim fakat ülkemizde inanılmaz pahalı ingiliz satış sitelerine baktığınızda 99 ile 140 sterlin arası değişen bir fiyatı var ürünün ama nasıl getirtirime takılıyorum.gerçi londra da yaşayan bir arkadaşım var ama o da ne zaman gelir belli değil
    Okuma Coronado kullanıyorum hali kazırda ve memnunum fakat shimano almak istediğimden exagein de fiyatı bana uygun geldiğinden onu yazmıştım
    tekrar okuma almak istemiyorum açıkçası shimanoda gönlüm ama maalesef ülkemizde çok pahalı tekrarlamak gerekirse
    Cormoranı da degerlendirmek gerekiyor saglam bir makina olduğunu duymuştum ama dedigim gibi gönül Shimanodan yana

Saygılarımla

Son düzenleme: 31 Ekim 2008
  10. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    Tüm Balikçi Arkadaşlarimizin Kullanmiş Olduğu Kamişlar Kendilerine Göre çok Güzel Ve Iyi Atar Kamişlardir Benim Kullanmiş Olduğum Alivio Surf Kamiş Ve Shimano Marka Makina Herşeyiyle Güzel Diyorum Tabiki Bunlarin Yari Fiyatina Makinalarda Bulabiliriz Mesela Balik Malzemecilerinde Yeni Baliğa Başlayan Arkadaşlara Verdikleri Makinalar Gibi Tabiki Hep Deneyim