Kamis ve makinam icin yorum alabilir miyim?

Konu, 'Kamışlar' kısmında talisman tarafından paylaşıldı.

1. talisman

talisman Samet

Merhabalar,
    Kiyidan at-cek icin uygun mudur? Agirliksiz sahte yem atmaya elverisli midir?
    Kamis:
    ALBA STAR LEADER 3233 300
    %100 Carbon Length:3m 6 sec. C.W.T 100-200 gr Cin mali.
    Makina:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi 22lb.-230m,25lb.-200m 4+1
    Kotu bir tercih yapmisim gibi bir dusuncem var o yuzden rahat degilim.
    Goruslerinizi alabilirsem cok sevinecegim. Uygun degil ise degistirmeyi dusunuyorum.
    Tesekkurler

2. At-çek için bu makine ve kamış bencede uygun değil..Kamış boyu 2,70 gayet güzel ancak 100-200gr atarlı bir kamış at-çek avında kullanıma uygun değil..

Makine içinde şunu söyleyebilirim..Ryobi gerçekten mükemmel makinedir..Piyasadaki birçok makineden çokdaha sağlam ve güvenerek alınabilir..Ancak bu makine at-çek için biraz ağır ve büyük.

Bu takım daha çok kıyıdan yemli avlara uygun..Kısa mesafedeki levrek,minekop,Eşkine gibi balıklar için;)

3. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    İlk defa bende yorum yapacaktım ama yazacaklarımı sen yazmışsın,bende ayni makinanın 6000 i var o bile atçeke büyük.3000 modeli bence uygun.

4. talisman

talisman Samet

Yorumunuz icin tesekkurler,
    Kamis icin kac atar uygun olur, kullanmak icin zorlasam cok can sıkıcı olur mu? ve makinanin buyuk ve agir olmasinin ne tur dezavantajlari olur, hangi modeli onerirsiniz?
    100 ytl'ye almistim. Acaba kursun takilmasi ise yarar mi? Sahtenin yuzus stilini bozmak da istemiyorum. 10gr civarinda sahteler.
    Sagolun

Son düzenleme: 13 Haziran 2008
  5. Kamış için atacağınıaz sahte ağırlığına uygun kamış olmalıdır..Büyük makine at-çek esnasında çabuk yoracağından tavsiye edilmez..Aslında yorulmayı bir kenara bırakırsanız herşeyiyle avantajlıdır..Ryobinin ecusima 4000 modeli 300gr ağırlığı at-çek için hem uygun hemde tatminkat kalitededir..
    Sahtenin önüne kurşun yada benzeri ağırlıkların kullanılması av verimini düşürdüğünden mecbur kalınmadıkça önermiyoruz;)

6. balikoltasi

balikoltasi Birol

Rapala atarken tavsiyem kesinlikle atarı rapalanın ağırlığına uygun olmayan bir kamışla rapala atmaya çalışmayın. kamışın ucu esnemediği için misina kamışın ucuna dolanıp rapala aynen geri gelip yüzünüze çarpabilir. bu istemeyerekte olsa test edilmiş onaylanmıştır.

7. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    bencede uygun değil. 10-20 gr veya 20-30 gr atarlı orta sert 210 kamış mümkünse iki parçalı tabi birde kaldırma kuvveti iyi olacak.Buna uygun küçük arkadan kalamalı yüksek devirli ve kuvvetli bir makine lazım. bu sistem seni üzmeyen yormayan bir takım olacak. Biliyorsun at çek başladınmı saatlerce sürebilir. Yine kullandığın takım sahte yemin sudaki orjinal yüzüşünüde bozmamalı.

8. talisman

talisman Samet

Onerebileceginiz bir kamis modeli var midir? Kiyidan atmak icin 210cm uzunluk yeterli midir?
    Bu sorularimdan sonra daha fazla basinizi agirtmayacagim.
    Tesekkurler

9. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    gecen görmüştüm 50 eroya 2.70 lik orjinal alman malı sportex karbon kamış imkanın varsa onu albilirsin kamışın kralıdır sportexler...

10. talisman

talisman Samet

Takimi degistirmek icin hisaronundeki dukkanla konustum.
    DAM 210cm Boy, Atarı:10-30 Gr Parça Sayısı:2 Kapalı Uzunluk(cm):110 Ağırlık(gr):145
    ile YROBI 4000 40'lık küçük makara, 4 rulmanlı, 140m/0,33mm Misina kapasitesi, 5,0:1 yüksek devir oranı, önden kalama makina.
    Umarim dogru karari vermisimdir. Yorumlariniz icin tesekkurler.
    Saygilar