Kamış ve Makine önerisi.

Konu, 'Kamışlar' kısmında fuadana tarafından paylaşıldı.

1. fuadana

fuadana Fethi

Favori Kamış:
    Okuma V-Sytem 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S & Ryobi Ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    8 kg Akya
    Herkese Merhabalar,

Ben Adana'da yasayan balık tutkunu bir amatörüm.Düzenli olarak Adana civarındaki avlaklara giderim.Ama dedim ya amatörüm:) Öyle çok büyük balıklar tutamasam da büyük bir tutkuyla , hırs yapmadan , çevreye ve doğaya en az zararı vermeye calısarak (hiç zarar vermemek mümkün değil ne yazık ki :( ) bu hobimi sürdürmekteyim.Sitenizi gerçekten her aksam en az 3-4 saat inceliyorum.Sizlerden gercekten çok faydalı bilgiler öğreneceğime inanıyorum.Lafı biraz uzattım kusura bakmayın..:eek:

Sizlerden güzel bir kamış ve güzel bir makine tavsiyesi rica ediyorum.İkisine toplam 250-300 ytl arası bir bütçe ayırabilirim.Genelde denizde kıyıdan (nadir de olsa tekneden) ,sahte yem,tüy ve rapala ile levrek, zargana gibi balıklar avlamaya çalışıyorum.Kamıştan beklentim at-çek yaparken beni fazla yormaması.3 metre civarı sanırım iyi olur.Makineyi ise tamamen sizin tecrübelerinize bırakıyorum.

Göstereceğiniz ilgiye şimdiden sonsuz teşekkürler ederim.Umarım en kısa zamanda bir organizasyonda siz değerli üstadlarla tanışabilirim.

2. Hoşgeldin Fethi..Bigisi olan arkadaşlar az sonra yardım edeceklerdir:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Son düzenleme: 13 Aralık 2008
  3. omerfaruktug

omerfaruktug ÖMER FARUK TUĞ

Favori Kamış:
    sahte balık(rapala)-zıpkın
    fethi bey hoşgeldiniz.ben size makine ve kamış tavsiyesinden önce bir kaç söylicem.ben böyle konularda idareten malzeme almaya kesinlikle karşı bir insanım.bunun ceremesini çok çektim.o yüzden kaliteli olsun,bir sefer alın,başınız hiç ağrımasın.

kamış olarak cormoran bullfighter 2.70 10-30gr atarlı bir kamış kullanıyorum.çok dayanıklı ve güzel bir aksiyonu var.sahte balık için kullanıyorum.biraz ağır ama güven veriyo yani ben memnunum.1,5-2 kiloluk balığı kaldırır atarsınız ama kepçeyle kaldırmanız daha iyi(o şekilde çok balık kaçırdım)

makine olarak da ben alttan kalamalı makineleri tercih ediyorum.daha rahat kalama ayarı yapıyorum balıkla mücadele ederken.size önereceğim marka shimano.birçok modeli var.ben hyperloop ve sahara modellerini beğendim.tavsiye ederim ama shimanonun bir çok modeli var daha çok hoşunuza giden bir model görürseniz onu da alabilirsiniz.güzel makinedir.

söylediğim bu kamış ve makine size en fazla 200 ytl ye mal olur.gayet ekonomik ve sağlam.

rasgele......

4. fuadana

fuadana Fethi

Favori Kamış:
    Okuma V-Sytem 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S & Ryobi Ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    8 kg Akya
    Ömer Bey ben de sizinle aynı düşüncedeyim.Elimden geldiğince kaliteli malzeme almak isterim.Ama malumunuz günümüzde çin malları tüm piyasayı sarmış durumda.Hatta kaliteli bildigimiz markalar bile ucuz işçilik,ucuz hammadde vs. yüzünden üretimlerini Çin'e kaydırmış durumda.

Söylediginiz marka ve modelleri mutlaka inceleyeceğim.

İlginize cok tesekkur ederım.

En kısa zamanda bir organizasyonda görüşmek,tanışmak dileklerimle..