Kamış ve Makine seçimi konusunda yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında izmirlii_35 tarafından paylaşıldı.

1. izmirlii_35

izmirlii_35 Mustafa

avlandığım yer kayalık olduğu için uzağa atış yapmam gerekiyor.at-çek yada yemli bekleme avı yapıyorum.bütçem ise 100-120 tl.yardımcı olursanız çok sevinirim.

2. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Selamlar kardeşim...
    At-çek konusunda değil ama sanırım beklemeli avlarda bütçeni çokta fazla aşmayacak olan bir kombinasyonu sana önerebilirim.

Kamış olarak;

http://www.avmarketi.com/asp/product/3497/3234-ALBA-STAR-LEADER-KAMIS-350CM

Makina ise;

http://www.spotbalikcilik.com/RYOBI-ECUSIMA-6000Vi-MAKINE,PR-11945.html

Bu ikiliyi biraz araştırmanı öneririm.
    Makina konusunda kullananların oldukça memnun olduğunu görüyor ve kendimede almayı düşünüyorum. Sahip olan arkadaşlarımla gittiğim avlarda bende kontrol ettim ve oldukça güven veren bir makina olduğuna kanaat getirdim.
    Aynı şekilde kamış konusunda da kullanıcılarından olumsuz görüş almadım. Ayrıca kendimde kullanıyorum ve beklemeli avlarda gayet kullanışlı bir kamış. Özellikle tasmalama konusunda gayet başarılı bir performansa sahip.
    Muhtemelen diğer kullanıcı ve ustalarımızdanda tavsiye gelecektir.
    Sende bu doğrultuda tavsiyeleri kendi araştırmalarınla harmanlayarak tatminkar bir sonuca ulaşabilirsin.

3. izmirlii_35

izmirlii_35 Mustafa

teşekkürler HAMSYLOS abi:)
    bu kamışı ve makinayı illa internet üzerinden mi almam lazım yoksa balık malzemesi satan yerlerde modeli söyleyince verirler mi?

4. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Rica ederim kardeşim...
    Muhtemelen hemen her malzemecide bulabileceğin ürünler.
    Ayrıca bir tavsiye, ürünlerin ikisinide aynı malzemeciden almaya çalış ki, küçük bir pazarlıkla peşinde muhtemelen bütçene uygun (120 tl yada altı) olarak alabilirsin.

5. izmirlii_35

izmirlii_35 Mustafa

6. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Oskar kamışlar hakkında fazla bir bilgiye sahip değilim ama, kamışın 3.60 m boyu hakkında yapılan yorumda bir kullanıcı uzun atışlarda performansının iyi dereceye yakın olduğunu belirtmiş. Ayrıca ilk halkada katlanır özellikte, kullanım rahatlığı sağlayabilir. Eğer bu kamıştan yana bir düşüncen varsa aldığında dikkatli kullanmanı öneririm.Hoyrat kullanırsan katlanır halka konusunda sıkıntı yaşayabilirsin.
    Makina konusunda bir karara varabildin mi?

7. izmirlii_35

izmirlii_35 Mustafa

8. Fishing-Tackle

Fishing-Tackle Arda

Daiwa kamış

Mustafa kardeşim . kerem abinin dediği gibi makina olarak exuma güzel makina.
    Piyasada gerçekten çok güzel bi yer yaptı nerdeyse herkesın elınde var bu makinadan
    ama kamış konusunda o kadar katılmıyorum kerem abicim sana
    Alba - Star piyasada artık alma - star olarak adlandırılıyor.

Kamış olarak benim tavsiyem sana :http://www.hepsidenizde.com/urunler/1_olta-kamislari/477__mini-spin-msp-daiwa-kamis-300cm/

Makinada ise : http://www.hepsidenizde.com/urunler/2_olta-makinalari/114__daiwa-cf-3550-crossfire-makara/

Kamış : X-treme carbon 2 kat carbon yapmış daiwa ignen midyeye dokansa bile sana birebir hassasiyet verir .

Ben kendim kullanıyorum gerçekten güvenerek tavsiye ederim .

9. izmirlii_35

izmirlii_35 Mustafa

oğuzcan abi bu önerdiğin kamış ve makinayı izmirde bulabileceğim av marketi var mı? ben siparişi avmarketi.com dan vermeyi düşünüyorumda izmirde fiyatı uygun ürün çeşidi fazla market bilmiyorum.gerçi narlıderede oturduğum için sadece burdaki ve balçovadaki dükkanlara gidiyorum. her ava gidişimde 1.5 tl iğne sete veriyrom bir set yetmio 4 tane alsam kurşunuyla falan 10-15 tl yi buluyor.kemeraltında falan iğneyi 100 lü falan satan yer var mı?
    bu önerdiğin kamışla at-çek yapılır mı?

Son düzenleme: 9 Şubat 2011
  10. OMMG

OMMG OKAN

Mustafa kardeşim,öncelikle İzmir de oturduğun için internetten sipariş vermene gerek yok.Hisarönü civarındaki av marketlerden pazarlıkla çok daha ucuza alma imkanın var.Kendine bir hedef takım belirle ve hepsinden fiyat al,hesabına uygun olandan alışverişini yap.Şurası en ucuz demek doğru değil, çünkü bayiliklerine göre farklı ürünlere farklı yerler iyi fiyat verebiliyor.Kamış için atçek düşünüyorsan Okuma Salina Sea Spin fiyat performans olarak bence en mantıklı ürün ( hakkında defalarca yazıldı ),makina olarak o bütçelere Okuma Flame olabilir Ryobi Ecusima olabilir.Yanlız kardeşim Ryobi kullanıyor ,çok güzel makina fakat en kötü yanı dış kaplaması çok çabuk deforme oluyor.Linkteki fiyatlara takılma daha ucuza alabilirsin.

http://www.balikmarketim.com/?urun-42395-OKUMA-SALINA-SEA-SPIN-240CM-10-40G-ATARLI-OLTA-KAMISI.html
    http://www.balikmarketim.com/?urun-17273-OKUMA-FLAME-40-OLTA-MAKiNESi.html
    http://www.avmarketi.com/asp/product/3170/Ryobi-ECUSIMA-6000Vi-makine

11. Fishing-Tackle

Fishing-Tackle Arda

Kardeşim İzmir/Kemeraltı'nda Güderoğlu marin war onlar satıyor bi tek bu ürünleri bildigim kadarıyla ben oradan aldım verdiğim site onların ınternet onlıne alısverıs sıtelerı .

12. OMMG

OMMG OKAN

Bu ürünler Alamatra-Çağlar Av-Oltacı-Rastgele vb. firmalarda da var ve fiyat karşılaştırması için hepsine bakılmasında fayda var...

Son düzenleme: 10 Şubat 2011
  13. izmirlii_35

izmirlii_35 Mustafa

Okan abi önerdiğin kamış-makine toplam 170 falan yapıyor.internetle normal market arasında okadar fiyat farkı var mı?

14. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Avlandığım yer kayalık olduğu için uzağa atış yapmam gerekiyor.at-çek yada yemli bekleme avı yapıyorum. Bütçem ise 100-120 tl.yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herkeze Selâmlar ,,

Izmirli arkadasim ,
    Yukaridaki ifadende , birbirinden farkli iki hususu ayrintili sekilde belirtmissin.

Bunlardan birincisi , avlandigin yer zorlugu göz önüne alinarak yapmayi düsündügün yemli,dipten beklemeli uygulama ,Ikinciside, yine ayni veya farkli bir yerde at-cek teknigini uygulamak suretiyle yapmayi düsündügün av sekli .

Verdigin bir diger önemli mesaj ise, her iki av teknige cevap verebilecek bir kamis ariyor olman !

Bana göre en zor olanda bu husus .
    ....

Diyelimki, kullanacagin sahteler konusuna aciklik getirdin ve 2,40 lik LM – M – MH kamislarindan birini aldin. Aldin amma, sadece Ikinci düsündügün av sekline cok güzel bir cözüm yolu getirdin.

Pekii , ya birinci düsündügün sekli uygulamak istersen ne yapacaksin ?
    Yani ,, mirmira , cipuraya, lidakiye , levrege o bahsettigin yerden 30 – 40 gramlik kursunlu takimlarla yem atmak istersen ,, kayaliklarin kiyidan sonra belli bir uzakliga kadar gidisi neticesi biraz daha ileriye atma mecburuyeti dogarsa, bir baska acidan bakildiginda kayalik dipli bir av sahasindaki derinlik , bir veya bir bucuk kamis boyuna yakin seyrediyorsa ve üsten beklemeli bir teknigi uygulamani gerektiriyorsa o zaman ne yapacaksin ?

Evet, hic süphe yokki, bütcelerimizi düsünerek hareket edecegiz ama,bir tasla iki kus vurmak istersek , bizi bekleyen ve hobimizi olumsuz etkileyebilecek faktörleride hasaba katarak secim yapmaya özen göstermemizde kacinilmaz olacak .

Neticede cözüm önerisi ve sonuc kismina gelecek olursak ,
    Saygideger üyelerimizin , kardeslerimizin önerdigi 2.40m lik kamisin (Marka ayirdetmeksizin) her iki ise uygun olamiyacagi , bir tarafi dengesiz veya eksik birakacagi ortaya cikmakta.

Bu nedenle kamis boyunu uzatman ve atarinida biraz arttirman ,,yani biraz daha seni orta noktaya dogru yaklastiracak bir secime dogru gitmen fikri daha agir basmakta . Bu kullanacagin sahte /agirlik/ makine konularinida tekrardan gözden gecirmen anlamina gelecektir. Ama,, her iki teknigide fazla rahatsiz olmadan uygulayabilmen bu hususlarda dogru karar verebilmene , dogru secim yapabilmene bagli olacak !

Bu durumda alacagin kamisin , 3.10 – 3.20 – 3.30 boylarinda ve 15–40 yahut 10-50 yahut 0-60 gibi bir yelpazeye sahip olmasi avantaj saglayacaktir. Peki böyle bir kamis tipi , ülkemizde varmi diye soracak olursan , arastirmalarimda sadece 3m olanlara rastladigimi ve aksiyonlarini da pek iyi bilmedigimi söyleyebilirim .

Istersen acele etme evlât .. 1 aya kadar geliyorum . Probleminin en iyi sekilde Izmir’de cözülmesine yardimci olacagimdan emin olabilirsin. Maddiyat disinda Aklina gelebilecek,her seyi özelden yazabilirsin. Genclere cok deger veren bir yapim vardir.. Keske bu sitede bir gencler Organizasyonu olsa ! Cogalsalar ….. Yahut resmilesmis bir gruplari olsa.. FLY – Casting – Spin fark etmez ! Genclere yönelik, gencleri kapsayan her türlü organizasyonun ihtiyaci olabilecek malzemeye ulasabilecek bir ag kurulur, hepberaber daha faydali islere kalkisabiliriz !

Kal Saglicakla ,

15. izmirlii_35

izmirlii_35 Mustafa

yorumun için çok teşekkür ederim Boran abi.zaten bende kamış ve oltayı hemen alamam.malum okulum başlıyor sınavlar falan.martın ortasına doğru alacağım.hem bu arada marta kadar bütçemide artırabilirim.

16. OMMG

OMMG OKAN

Bu yazdığın intenet fiyatı,yazdığım yerleri dolaşıp pazarlık yaparsan çok iyi fiyatlar alabilirsin...

17. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan

SAYGIYLA ELLERİNDEN ÖPERİM

18. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    avlandığım yer kayalık olduğu için uzağa atış yapmam gerekiyor.at-çek yada yemli bekleme avı yapıyorum.bütçem ise 100-120 tl.yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selamlar...
    Önerdiğim kamış ve makina seçimini Mustafa kardeşimin bahsettiği detayları göz önünde bulundurarak yapmış bulunmaktayım.
    Ayrıca katılıyorum Alba benim içinde pekte cazip ürünlere sahip olmayan bir marka ( markayı kötülemek için söylemiyorum, benim için öyle). Ama yinene önermiş olduğum kamış fiyat-performans açısından bence oldukça başarılıdır ve Alba markasının şu an kullanmakta olduğum tek ürünüdür. Birde bu markanın KK makine serisinden övgüyle bahsedildiğini duydum fakat kullanmadığım için öneremiyorum.

Kamış karbon çelik sargı olup oldukça sağlamdır ve beklemeli avlardaki performansı tatminkardır.Avlak bölgesi kayalık olduğu için çevresel faktörlerden daha az etkilenecek ve çabuk deforme olmayacaktır. Ayrıca kamış halkaları paslanmaz özelliğe sahiptir (bendeki 5.yıl sonunda oksitlenmeye maruz kaldı) bu nedenle defalarca halkaları değiştirmek zorunda kalmayacaktır. Kamışın 3.50 m uzunluğu ise avlakta rahat atış yapmasını sağlayacak bir uzunluktur (avlak kayalık olmasa 3.00 m tavsiyem olurdu, ancak 3.50 m idealdir).

Makina ise söylenildiği gibi kaplamasında sorun yaşatabilir ama beklemeli hemen her türlü ava yanıt verebilecek bir makinadır (drag 8 kg).

Bu ikilinin seni avlağında üzmeyeceğine inanıyorum.

Mustafa kardeşim at-çek yada beklemeli av yapıyorum demiş. Sanırım at-çekten kastı çapari v.b avcılık, spin değil.
    Sonuçta ikinci bir makinma kamış alınınca elde bulunan makina kamış atıl olmayacak.
    Bu şekilde hem at-çek hemde beklemeli iki makina kamış seti olacağı için direk beklemeli avlara yönelik bir set önerdim.

Unutmadan remixon markasıda bana pek cazip gelmiyor, o yüzden linkteki makina hakkında bilgi veremiyorum. Makina hakkında bilgisi olan arkadaşlar yada ustalarım sana daha ayrıntılı bir yönlendirme yapabilir.
    Hepinize bol trofeli bir yıl dilerim.
    Saygılar, balıkçı arkadaşlar ve ustalar...

19. izmirlii_35

izmirlii_35 Mustafa

yardımlarınız için teşşekkür ederim.seçimimi at-çek avından yana yapıyorum.kamış ve makineyi sadece at-çek avında kullanıcam.daha sonra belki beklemeli avlar için
    farklı bir set alabilirim.

20. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Fladen, Shimano, AlbaStar
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Alabalık 58 Cm, Aynalı Sazan 14 Kg.
    Bilmiyorum da, Remixon makine, hemde bu kadar fiyata?? yaa kardeş bu fiyata bunu alacağına aşağıdakileri al.

İşin garip tarafı ürüne yorum yapan arkadaş, çok hafif ??? gibi bir terim kullanmış 460 GR. hafif :)))))))))))))))

Üst sınıf fiyat+performans

http://www.avmarketi.com/asp/product/14275/OKUMA-LONGBOW-LBII-960-MAKINE

hemen hemen aynı fiyat al bunu, bunlar beklemeli avlar için.

At çek için,

Makine

http://www.avmarketi.com/asp/product/8263/1135530-D-A-M-QUICK-SLR-SPIN-530-FD-OLTA-MAKINASI

Kamış

http://www.avmarketi.com/asp/product/6629/2260-210-QUICK-STICK-TELE-20-5-20G