Kamış ve makine seçimi

Konu, 'Makineler' kısmında phoenix1905 tarafından paylaşıldı.

1. phoenix1905

phoenix1905 İlker ÇELİK

herkese merhaba,

siteye bugün üye oldum.

başlığı görünce "uff yine mi, okusa ya forumu" dediğinizi (haklı olarak) duyar gibiyim. Balık avından çok zevk alıyorum ama ancak fırsat yaratıp gitmeye başladım. Evde eskiden kalma bir takım çantam ve olta takımım var ama pek kullanılacak durumda değiller.

Sizlerden ricam bana aşağıdaki durumlarda kullanılabilecek bir makine tavsiye etmeniz.

1) Makine genellikle beklemeli avda kullanılacak. Çupra, mırmır vb. balıklar için dip oltası olabilir.
    2) Az da olsa at-çek için de kullanabilirim boğazda.
    3) Acemiliğimi düşünürsek fiyatının da 75 TL civarı olması gerek

Froumda okuduğum kadarıyla spin makineler ve surf makineler türü ayrımlar var. Benim için hangisi daha doğru olur? Amazon.com'da çok uygun fiyata Shimano FX-CX serisi makineler var ama bunlar sanırım spin makineler. (örneğin fx4000fb 15 USD) Böyle bir makine alırsam dip yemlemeli takımlarda da kullanabilir miyim?

Herkese sevgiler...

Son düzenleme: 29 Mayıs 2009
  2. ozican0147

ozican0147 oğuzcan karadeniz

Favori Kamış:
    LINEAFEA OYSCAST 4.20 ve ALBA STARLEADER 350 KAMIŞ VE SÜRÜYLE MALZEMEEEEEEEE
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LİNER PL 865 veALBA STAR ETA 60 VE SÜRÜYLE MALZEMEEEEEE
    En İyi Avı:
    KEFAL 1,100 GR 1KG KARIŞIK BALIK VB........................................
    kardeş fiyat35 tl daha artırabilirsen hem sağlam hem kulanışlı 7+1 bilya debriyaz sistemli(beklemelii avlarda çookkkk işimize yarar ve4,8,1 devir oranlı (((((((((((okuma power lıner pl 865 makine yı sana tavsiye ederim bende alcam şuan okuma nın en çok satan modeli indiride %20 hemen al bence işte link tabi bunu bir dükkandan 5 10 tl daha ucuza bulursun

://www.avmarketi.com/asp/listgroup.asp?group=03150000

3. LapinCash

LapinCash

4. yapalak

yapalak Yücel BOZACIOĞLU

En İyi Avı:
    Dere sazanı
    Emrecim, iddialı olduğunu söylüyorsun. Bu kamışın boyu; 2.70. Çaparinin boyu zaten o kadar. Nasıl olur da çok uzağa atabiliyorsun. Bunun 4.50 luk olanı yokmudur?