Arkadaşlar sahilden kıyı balıkçılığıyla amatör bir şekilde balık avlamaya çalışıyorum. Amacım yemi olabildiğince uzağa atmak bunun için internetten kamış, makine ve misina aldım sizce bu tercihlerim doğru mu? Ve bunlar sayesinde siz olsanız ne kadar uzağa atabilirsiniz? 1. ALBA STAR MİLLENIUM 60 5 BİLYELİ OLTA MAKİNESİ 2. D.a.m 2445 390 Spezi Composite Tele Surf 100-250G 3. D.a.m. 3108 Damyl Spezi Line Surf Makara Misina 300mt-0,35mm
bence av-balık sitelerine baksan daha iyi olur....ayrıca albanın ürünlerini çok tasvip etmiyorum aslında...ama ustaların görüşlerini dikkate al derim ben...
Aslında evet bu sitede reklamı olan 1-2 siteye baktım daha çok çeşit ve daha geniş açıklama var. Ama diğer siteden sürekli alışveriş yaptığım için ilk oraya bakmak aklıma geldi. Aslında keşke almadan önce burada nasıl bir şey aradığımı yazıp ona göre tavsiye isteseydim. Ama aldığım ürünler de verdiğim sitede en çok satanlar içinde biraz da ona güvenerek aldım. Ben hiç anlamıyorum balıkçılıktan yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. 2 tane oltam var ama onlar küçük ve ucuz hızlı savurunca kırılıveriyor. Atıyorum oltayı balık bekliyorum. Yeni yeni öğrenmeye çalıştığım için bu siteyi keşfettim. Çok faydalı bilgiler var. Ayrıca ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Diğer üyelerin de yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum.
uzak atislar icin minimum 4,20 bi kamis alman daha iyi olurdu su kamis ve makine ile 120 metreyi yerim diye dusuniyorum
Aslında uzun kamışları hiç sevmem o yüzden de amacım doğrultusunda elimden geldiğince kısa almaya çalıştım. Uzunlar da oltanın ucuna zil takmak çok zahmetli oluyor. Taşıması da ayrı bir zahmet. Misinayı çekip zili misinaya takınca da hafif rüzgar ve dalga da insanı yerine oturtmuyor. Ama bundan sonraki tercihlerimde uyarılarınızı dikkate alıp rahatımı biraz 2. plana atmak zorundayım sanırım. Ben 100m gitse yine razıyım.
Anladığım kadarıyla tatlı su avcılığı için alıyorsun. Surf kamış almana gerek yok, basit bir sazan kamışı işini görür.
nedense albastara hala güvenemiyorum. 3 tane makina kondu önüme 2 gün önce 1 tanesi shimano 1 tanesi dam bir taneside albastardı.satış sonrasindaki teknik servisi berbat gerçekten... Dam hpn 650fd aldim bi araştr bu makinayi çelik gövdeli yedek gövdede geliyor. 75 80 tl civarindadir ama 1kere alırsın. aynı şekilde hassasiyeti yuksek bi dam kamış işini tam olarak görücektir bence saygılar
Görüşleriniz için teşekkürler rainwood siz de sahilden mi avlanıyorsunuz. Dediğiniz D.A.M makinenin tuzlu suya karşı olan dayanıklılığı ne durumda acaba bir fikriniz var mı?