Kamış Yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında HastaRuH tarafından paylaşıldı.

1. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Son güllerde ava çıkamayınca kendimi klavyeye balıkçılığına vurdum kafamda hınzırlıklar dolaşmaya başladı aslında mantıklı mı onu bile bilmiyorum.
    Benim güzel bir meram ki o merada LRF yapılabilir ve levrek olan bir yer ( yeri söylemem hihi ) merada silikon kurtlar ( savagear sandel slug gibi ) ve hafif jıg (3-7 gr ) ile LRF Seabass Trofe araması yapayım diyorum. ( 40 cm üstü de olur ama trofede şansı var.
    Sonuç olarak bana LRF gib Ultra light / Light bir kamış lazım ama trofe vurunca kırılmayacak 10-30 dk sürse de balığı kepçeye getirecek bir kamış lazım.

Bu sistemi merada dalga yokken balık rapalaya isteksizken kullanmayı ( yani normalde av vermeyecek durumlarda ) düşünüyorum.

Teşekkürler.

2. baraküda007

baraküda007 fatih

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Teşşekürler fatih. kamış trofe levrek ile baş eder mi şöyle 5-6 kg lık kepçeye kadar getirsin yeter bana

4. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    V system 5-20 210 işimi görür mü acaba ?

5. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    LRF için 5 gr başlangıç değeri çok yüksek bence. 2 ya da 3 gramdan başlasın, gerçekten LRF'de de iş görsün, en küçük zokaları, silikonları vs de atın.

6. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Amacım LRF yapmak değil. LRF için elimde abu garcia 5 stx makine daiwa crosscast 190 1-6 kamışın var.

Amacım hafif jıg ile yanı 5-7 (max) ve Sandel slug ile LRF benzeri yavaş dalmasını sağlamak 5-7 max ağırlık içinde LRF tipi kamışları ile ( yada şöyle diyeyim light kamışlar ile ) zıplatma yaparak levrek kandırmak istiyorum merada da trofe levrek olduğunda kamışın bunu absorbe edebilmesi lazım.

7. baraküda007

baraküda007 fatih

valla ben o kamışla o kadar büyük balık çekmedim ama kepçeye kadar çeker diye tahmin ediyorum kırılsada pahalı bir kamış değil ama kullanışlı işini görür. ama v system nerden baksan 150 lira falandır kırılırsa paran daha fazla boşa gider