Son güllerde ava çıkamayınca kendimi klavyeye balıkçılığına vurdum kafamda hınzırlıklar dolaşmaya başladı aslında mantıklı mı onu bile bilmiyorum. Benim güzel bir meram ki o merada LRF yapılabilir ve levrek olan bir yer ( yeri söylemem hihi ) merada silikon kurtlar ( savagear sandel slug gibi ) ve hafif jıg (3-7 gr ) ile LRF Seabass Trofe araması yapayım diyorum. ( 40 cm üstü de olur ama trofede şansı var. Sonuç olarak bana LRF gib Ultra light / Light bir kamış lazım ama trofe vurunca kırılmayacak 10-30 dk sürse de balığı kepçeye getirecek bir kamış lazım. Bu sistemi merada dalga yokken balık rapalaya isteksizken kullanmayı ( yani normalde av vermeyecek durumlarda ) düşünüyorum. Teşekkürler.
mehaba erkan abi işin görürümü bilmem ama ben lrf de şu kamışı kullanıyorum hoşuma da gidiyor işimi görüyor güzel kamış fiyatıda uygun zaten lrf kamışa çok para verme derim http://anadoluavmarketi.com/urunler/siweida-z4-spin-kamis-3-12gr-210cm/12106/ 2.40 olanı da var
Teşşekürler fatih. kamış trofe levrek ile baş eder mi şöyle 5-6 kg lık kepçeye kadar getirsin yeter bana
LRF için 5 gr başlangıç değeri çok yüksek bence. 2 ya da 3 gramdan başlasın, gerçekten LRF'de de iş görsün, en küçük zokaları, silikonları vs de atın.
Amacım LRF yapmak değil. LRF için elimde abu garcia 5 stx makine daiwa crosscast 190 1-6 kamışın var. Amacım hafif jıg ile yanı 5-7 (max) ve Sandel slug ile LRF benzeri yavaş dalmasını sağlamak 5-7 max ağırlık içinde LRF tipi kamışları ile ( yada şöyle diyeyim light kamışlar ile ) zıplatma yaparak levrek kandırmak istiyorum merada da trofe levrek olduğunda kamışın bunu absorbe edebilmesi lazım.
valla ben o kamışla o kadar büyük balık çekmedim ama kepçeye kadar çeker diye tahmin ediyorum kırılsada pahalı bir kamış değil ama kullanışlı işini görür. ama v system nerden baksan 150 lira falandır kırılırsa paran daha fazla boşa gider