kamiş yardımı ustadlarim

Konu, 'Kamışlar' kısmında Sebastian tarafından paylaşıldı.

1. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
  2. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    hızlı cevap verebilen olursa sevinirim sıcagı sıcagına satıs gerçeklesicek yanında bankam duruyor :)) ona göre :))

3. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Fladen güzel markadır fiyatda iyiymiş ama atarı çok yüksek geldi bana,ben bu aralar şu atar mevzusuna taktım galiba :)

4. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    evet abi bende taktım dandık kamısla palamuta sahte atıom kac kere kırıldı bende bu atara taktım senın gibi abi

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    3.60 kamış at çek için uygun olmaz sanırım. Zaten açıklamasında da sörf olduğu belirtilmiş. At çek için 240-270 olanları ve kullanacağınız sahtelerin ortalama ağırlığı göz önünde bulundurulmalıdır. Ortalama 10-50 gr atar değeri gibi.

Sörf amaçlı düşünürsen, Fladen marka olarak iyidir. Velakin kullanmadım.

6. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    peki hocam zaten at cek yaptıgım tek balık merkez antalyada turna cıkıyor zaten buralarda mera agızlarında levrek cıkıyor ama ben levrek yakalayamadım bana 50 60 lira arasi iyi bir kamış gerekiyor av marketinden alıcam hem samandralı balık takıp atmak için hemde levrek turnaya at cek yapmak için. ama bu kamısı ucu kırılmaz diye almak istedim cünkü böyle kamıslar burada yok. olsa bile %1500 pahalı...

7. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
  8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Murat kardeşim,,

100-200 atarı olan bir kamışla 25 gr.lık bir sahteyi istediğin aksiyonla atma şansın olmaz. O kamışta ortalama 150 gr.lık bir ağırlık kullanırsan en ideal sonuca ulaşırsın.

Kırılmaz diyede bir şey olmaz. Çelik bile yerine göre kırılır. Sanırım biraz sert ve hoyrat kullanıyorsunuz. Böyle bir yapınız var ise teleskopik kamış alın. Kırılan ucunu her zaman değiştirme şansınız olur. Hemde bu işi kendiniz yaparsınız. Böyle bir sipariş verdiğinizde de 2-3 tane silikon uç ve bu uçlara takacağın 1-2 tane porselen halka isteyin. toplam 3-5 lirayı geçmez.

Dediğim gibi sadece at çek amaçlı olacaksa, atar değeri 50 gramı geçmemeli. Kamış boyuda 240-270 arası. Şayet boyunuz çok uzun ise belki 3.00 m. olabilir.

9. ysnlker

ysnlker yasin

10. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    elegance silver star 60 160 gram li kamıs war elimde carbon 60 gram samandra ile palamuta tüy atarken ucu kac kez kırıldi hocam 7 yasından beri balıkla ugrasırım bootla giderim mercan barbun felan filan avlarım kıyıdanda cıkanı alırım ama kamış elengace mem nun deilim krılıyor işte 240 270 bi kamıs alcam uygun fiyata değeride işte senin dedigin gibi olucak

tavsiyeleriniz için teşekkürler abi çok sagolun bakıyorum hala bir karar verip alicam insallah :)

11. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
  12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Murat kardeşim, kullanmadığım bir kamış. Aksiyon, yani sahte için 20 gr. kullanabilirsin. Kullanmadığım bir ürün için yorumum sağlıklı olmaz. Sanırım boyunuz 190 seviyelerinde. Şayet doğru ise 270 civarı düşün.

13. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    öyle yapıcam tevfik abi zaten benım de boy zaten 179 180 felan o aralar bişi alıcam abi zaten ama marka olarak bakıyorum hala karar veremedim hocam sizin dediginiz gibi zaten bende 50 gram geçmicek bişi alıcam zaten teşekkürler.

14. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
  15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Silikon, fiber dolgu kamışlar sağlamdır. atar ve boy seçeneği yerinde. 4000 lik makinaylada uyum sağlar.

İyi avlarda zevkle kullanırsın inşaallah.

16. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    valla tevfik abi beynım sulandı artık su kamışı alıcam son kararım artık bu yeter sanırım inşallah pişman olmam zaten suan elimde 4000 lik shimano makına war 1 bilyalı olsun ama iyi sariyor :))) kısa dolgu kamış var zaten 1.80cm abi onuda bootla açıldığımda kullaniyorum sadece tabi bu kamışı dikkatli kullanicam indiğimiz yerler çok gargılık atlamali geçmeli yerler ona göre önlem alicam artık :) walla bu balık işi hastalık zaten abi birde balık cıksa antalyada gam yemicemde bakalım... :)

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Murat kardeşim,

Dediğin gibi balık avı, hele hele oltacılık bir hastalık. Zaten böyle olmasaydı 8-10 makina, 10-15 kamışımız olurmuydu. Bu işin zevki de bu. Yoksa balık bahane.
    Benden size bir abi tavsiyesi,
    Almayı hedeflediğin bir şeyi alelaceleye getirme. 3-4 ay öncesinden ihtiyacına göre kendine bir ürün hedefi seç. Bu süre zarfında gerek kalite, gerek kullanım amacı ve gerekse fiyat konusunda araştıma ve analiz yaparsın. Sonra tek atış, tek hedef ve tam isabet.hihi hihi

18. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    asi biz neyin derdindeyiz sen neyin derdindesin birader ben antalyadayım ankarada ne işim var ayrıca ben denizde avlaniyorum deniz 100 metre napayim vs vs mazemeyi ayrıca ticaret amaçli reklam yapıyorsun buda yetkililerin gözünden kaçmaz :)

19. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:

sorma abi fena hastalık 20 senedir balık tutuyorum 7 yaşında başladım, amcam alıştırdı şuanki mazemleride ona aldırttım zaten :) bu acele olmak zorundaydı cabuk cayıyorlar siparişi verdim abi artık gelince görücez kamışı test ederim zaten gidip en kısa zamanda ozaman kararımı açıklarım :)

yardımcı oldugun için çok sağol tevfik abi. artık balıga gidince çıkan balıkları raporlarım saygılar hürmetler.