merhaba arkadaslar cabelas ta bı kamıs gordum fakat boyu yazmıyo bı bakarmısnız lınkı bu http://www.cabelas.com/catalog/prod...3Bcat104764680&destination=/user/wishlist.jsp
Dikkat edersen aşağıda bir tablosu var . Ama ayak ingiliz ölçü birimidir. En baştakini ele alalım; 6' (foot) + 6'' İnç 227cm + 15cm Yaklaşık 2,42 mt yapıyor. 1foot=37cm 1 inç = 25,4 cm yapar. Bu arada kamış çok güzelmiş
İlgili sayfanın altlarına dogru bir çizelge var. O seride ki 7 çesit ürünün özelliklerini yazıyor. 1.sütunda yazan model ismi içerisindeki rakamlar, o ürünün inç degerinden uzunlugunu belirten kodlardır. Zaten 2. stunda da length ( Uzunluk ) olarak boyunu açıklamış. 1 Feet = 30.48 cm. 1 İnç 2.54 cm. dir. 7'0'' inç = 213 cm.
Bir yanlışlık olmasın abi shakespeare 300 oltanıza bakarmısınız onda 10' olarak yazması lazım 3 m ise . Bende 7'0'' kamışım ve benim boyumu bihayli geçiyor. X' foot X'' ise inç olarak biliyorum. Benimki yanlışsa düzeltme yapayım...
Murat kardeşim teşekkürler ederim uyarınız için. Çeviricinin yanlış algılamasından kaynaklandı hata. Dediğiniz gibi 1 feet ortalama 30 cm. dir. Üst yazımda da düzeltme yapıyorum bu arada. Ayrıca o bahsettiğiniz Shakespeare kamış 27 yıllık. Yazıları okunamaz seviyede silindi maalesef. Ama göz bebeğimdir.