kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında burak07burak tarafından paylaşıldı.

1. burak07burak

burak07burak burak

okuma alumina spin kamışım kırıldı garantiye göndersem yenilerler mi ?

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    nasıl kırdın...neresi kırıldı...hele bir anlat:)

3. burak07burak

burak07burak burak

abi kıyıdan at çek denemesi yapıyodum sahteye 230 gr civarı ispendek atladı asıldı kamış 2. halkanın sonundan kırıldı kaldı balığı zar zor çektim şimdi ben bunu garantiye göndersem değiştirirler mi ?

4. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o ispendek o kamışı nasıl kırar:confused: benim aynı kamışım 1 saat 45dk 2 vatoz ile mücadele etti,biri net 10 kilo diğeri 5700gr..vatoz bu yorulmak nedir bilmiyor..

sen sahteni daha önce taktırıp,amansız asıldınmı hiç:confused: yada sen farkına varmadan yada başkası üstüne basıp çatlatmasın kamışı..idk

cengizbalıkçılık.com bu siteden iletişime geç.kamışın kırılan bölümünü tarif et.gerekli bilgiyi alırsın..garanti kısmına girermi bilmem.ama cengizbalıkçılık net cevabı verir..

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Çok geçmiş olsun Burak şimdi beni de korkuttun bende geçenlerde okuma alumina8 2.40lık bi kamış almıştım kısmetse sabah suyuna atçek denemeleri yapacağım daha ikinci atışım olacak, geçenlerde sadece elim alışsın diye 1-2 saat sahte ve silikon yüzdürmüştüm şimdi yarın seninki gibi bir olay olursa diye korkmaya başladım malum az para vermedik :D senin kamış kaçlıktı?

Bi de ustalarım böyle bir durumla karşılaşmamak için ne yapmalıyız kalamayı açık bırakıp 200gr.lık balığı yormak için uğraşmamız mı gerekiyor? Bilgi verirseniz çok sevinirim.

Bu arada burak kamışını nerden aldın? Ben çağlardan almıştım oradaki abiye sordum kamışın garantisi var mı diye, o da bana cevaben kamış kırılmalarının genelde kullanım hatası olduğunu, sadece üretim hatalarının garanti kapsamında olduğunu söylemişti, ama yine de birşey olursa sen getir garantiden olmasa da az bir maliyetle tamir ettirmeye çalışırız demişti, istersen bir sor oraya.

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    taş gibi sağlam kamış okuma alimuna..geçen sene yaz ayında..grida yı yakaladığım gün..sahteyi fırlatırken arkadaki taşa takmışım haberim yok:D bir yükleniyorum fırlatrken..ne misina koptu ne kamış kırıldı..

daha 1ay önce.akşam iş dönüşü eve gidiyorum motorumla alimuna kamış 2 parça vaziyette.scooter motorun arasında.2 bacağımın arasında..karanlıkta ufak bir tümsek vardı,araba sıkıştırınca o tümsekden geçince zıpladık kamışla beraberhihi
    kamışın üst yarı parçası kaydı aşağıya sürünüyor yerde ucu. yavaşlıyorum ama cat diye bir ses..aha kamış gitti dedim:( .. durdum baktım sadece çizilmiş:D

kırılacak bir kamış olsa benim tempoma dayanamazdıhihi
    200gr bir levrek için kalama açmana gerek yok.ama tutunca sal emihihi .iri bir balık biiner..takımını elinden alacakmış gibi asılırsa o vakit kıvamında kalamayı ver.hepden açma kalamayı..gereğinden fazla kalama verirsen levreğe.o misinanı omzuna alırsa atar kulağının arkasına keser:) ben mecbur kalmadıkca kalayı kullanmıyorumm..

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Kadir abinin dediği gibi daha önceden başına birşey gelmiştir o kaşın. Bende ve birlikte avlandığım abide v-system var. 2 kiloya yakın baracüdayı 1 metre aşağıdan kaldırdı bişey olmadı.

8. burak07burak

burak07burak burak

valla izmirde yaşıyorum kamışıda çağlar balık av marketten aldım 3 haftalık tertemiz kamış başına bişey gelmedi bende inanamıyorum ama 232 grlık levrek kırdı temiz kullandığıma inanıyorum kamışıta 1 tane çizik bile yok üstünde :D

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yenilerler, hiç merak etme. Cengiz balıkçılık bu hususta gayet iyidir. Ücretsiz olmasa bile, makul fiyatına yaparlar.

Okuma kamışı, makinesi vs. pek çizgi altı olsada, servisi ve cengiz balıkçılık çizginin baya baya üzerindedir, öyle böyle değil.

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

çağlardaki abiler baya yardımcı oluyorlar önce oraya gidip durumu anlat istersen, olmadı ustaların söylediği cengiz balıkçılıkla görüş. Çağların hemen 400-500 metre ilerisinde bir tamircisi var tanıdıkları, ben geçenlerde 100tl lik bi makinayı atmaya karar vermiştim çalışmıyor diye adamlar 8tlye tamir etti :) şimdi maşallahı var.

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İçime su serptin abi :) merak etme abi levrek olmamış levrekleri ne alıkoyarım ne de yakalamak isterim. Hoş levrek yakalayabilmek için daha çoook yol kat etmem lazım. Bir kaç saat sonra çıkacağım bi avlağa ama bakalım kısmet at-çekleolmasa bile yemliden ümitliyim *** emeğimize değecek 1-2 parçaalırız

12. burak07burak

burak07burak burak

Benim kamışımda 2.40 lıktı 10-30 gr atarlı sanırım fabrika hatası benim tahminimce 3 haftalık kamış küçük bi balıkta kırılıyorsa değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum tamir edelim demezler umarım

13. burak07burak

burak07burak burak

Valla çizginin kim neresinde pek bilmiyorum abi ama sonuç olarak kamış gitti :D şuan çağlar ava bıraktım cengiz balıkçılıklada konuştum içim rahat değiştiricekler sanırım yani ***. :) eğer değiştirirlerse fiyat farkını ödeyipte 10-40 almayı düşünüyorum kabul ederlerse :)

14. burak07burak

burak07burak burak

yardımın için çok teşekkür ederim abi üstüne basmış olamaz kimse arabanın bagajında bi tek kamış olur genelde kamış arabadan inmezdi hiç gittiğim yol zaten 1 km :)

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bilmem ne markanın 5-20 gr'mını alırsınız, kırılmaz.

ama okuma'nınki çıt gider.

Fark şu olur, biri kırılmaz ama, oldu da kırarsanız, atın kamışı.

Diğeri ise kırılır hemen ama, hemende yaparlar size, masrafsız, uygun maliyetle.

16. burak07burak

burak07burak burak

benim bildiğim ve bana denilen okumanın spin kamışları ömür boyu garantilidir denmişti onun için almıştım :D aksine hiç garantisi yokmuş :)

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ömür boyu tamir garantili, ama sağ kalmasının bir gün bir bile garantisi yok.

Makineleri biraz iyi ama, kamışlarını alıp kırmayan birini henüz tanımadım Okuma'nın. Ha okuma, ha lineaeffe. Turnafresh'in her yeri sağlam kaldı, ama inat di mi, gitti en alt kılavuzunun teli kırıldı nasıl oldu, nerden olduysa. Götürsem yaparlardı ama, ben kendim yapmayı tercih ettim.

Bir extreme cast aldıydım, ilk seferinde elimde kaldı. Nasıl becerdiysem.

18. burak07burak

burak07burak burak

Şanssızlıkta olabiliyo tabi ben spin kosunda yeniyim biz genelde yemli avlanırız ki o konudada çok kamış makinbe markası bilmiyoruz sadece iğne ve misina seçimi önemli bizde spinde yeni olduğum için tavsiye üzerine aldım o kamışıda elimde kırıldı kötü bi deneyim peki siz hangi marka kamışı öneriyorsunuz shimano ?

19. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben varım beni tanımıyormusun abihihi benim kamışım sağlam halen..

kullanıcı var haftada bir gün kullanır.yıl biter bir yıl kullanıyorum der.kullanıcı var 2 haftada 3 haftada bir gider.yıl biter bir yıl kullanıyorum der..kullanıcısı vardır..haftanın 7 günü gider.sezonunda çift vardiya yapar günde.yıl biter ona bir yıl kullanmış diyebilirmiyiz:confused:

hangi kullanıcının kamışı daha çok eziyet çekmiş bilin bakalımhihi ?

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Seni yolda görsem tanımam kadir.

Ama yolda görüp sohbet edebildiğim her okuma kamış sahibi, aynı anılara sahip.